Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hol rontják el a férfiak? Adásba kerül: 2015. január 14.

Beszélgettünk már arról, hogy a nők hol hibáznak. Ma bemutatjuk a másik oldalt, mit gondolnak a nők arról, hogy a férfiak hol rontják el a kapcsolatot? Vajon miből fakadnak a problémák és a konfliktusok? Ki a hibás, vagy minden két emberen múlik? Hogyan viselkednek a nők és hogyan reagálnak a férfiak? Hogyan tanuljunk meg alkalmazkodni? Tapasztalatairól számol be Kánya Kata, Péter Szabó Szilvia és Sáfár Mónika. Meglepetés vendégünk igazi összhangban él párjával. Ennek titkát osztja meg velünk.

Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek -
s mind ember, mert az egyre kevesebb…
” József Attila

Korábbi adásban a férfiak szemszögéből tekintettünk arra a kérdésre, hogy egy párkapcsolatban mit rontanak el a nők?! A kép azonban akkor lesz teljes, ha megnézzük a másik nézőpontot is, hogy a nők szerint hol hibáznak a férfiak? A nőknek ugyanazok az elvárásaik az ideális férfi témakörében, mint régen. Azonban sokat változott a társadalomban betöltött szerepünk! Ennek a változásnak a hozományával kell megbirkóznia a férfiaknak. Ugyanis ezáltal egyre nehezebb nekünk, nőknek megfelelniük!

Péter Szabó Szilvia, énekesnő szerint a férfiak ledérebbek, könnyebben mennek egy másik irányba. Viszont ha bekövetkezik a félrelépés, azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy mi az, amit nem kapott meg tőlünk? Szilvi szerint nem akkor kell leülni beszélgetni, amikor már nagy a baj. Párjával arra törekednek, hogy már a legapróbb problémát is megbeszéljék, hogy ne halmozódjanak a megoldatlan nézeteltérések. Számára az ideális férfi olyan, aki mellett nő tud lenni. Komplexusos férfiak nem tudják azokat a helyzeteket kezelni, amikor a nő többet keres, az igazi férfit ez nem fogja érdekelni.

Sáfár Mónika, színművész szerint a férfiaknál időszámítás ott kezdődik, amikor már sárkányokká válunk - mondja mosolyogva. Fontos feltenni magunknak azt a kérdést, hogy tudom-e én azt adni, amit elvárok a másiktól? Szerethetővé kell válnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a saját párunkat. Mónika számára a tökéletes férfi olyan, aki emergetikailag erősebb. Legyen az ideális partner olyan, mint ő. Szerinte egy párkapcsolatban a két ember érzi egymáson, hogy ki az, aki erősebb, dominánsabb személyiség.

Kánya Kata színésznő, életvezetési tanácsadó véleménye szerint a párkapcsolatban olyan nincs, hogy csak az egyik a hibás, mindig kettőn áll a vásár. Egy férfival nem lehet ráparancsolással problémát megbeszélni. Teljesen máshogy kell kezelni őket. Számára az ideális férfi az, aki neki kell. A kérdés az tehát, hogy tud-e nekem kelleni? Nők helyzete megváltozott, egyetemen több nő tanul, mint férfi így azt az ideológiát, hogy a párom erősebb legyen és felnézzek rá nehéz elérni. Amikor egy nőnek komolyabb karrierje van, neki kell támogatni a férfi önbizalmát.

Maloveczky Miklós, műsorvezető, Gál Noémi párja. Akik érzőbb férfiak, azok sokszor ugyanazt megteszik, amit egy nő a párjáért. Ennek ellenére van, hogy mégsem sikerül párkapcsolatot kialakítania. Egy kapcsolat olyan társasjáték, ahol folyamatosan kommunikálni kell! Úgy gondolja, egy jó kapcsolat nem feltétlenül a férfin múlik vagy a nőn. Miért kell ezt külön kezelni? Hiszen ember-ember között zajlik a kommunikáció, és nem úgy beszélgetünk, mint férfi és nő. Miklósnak érzelmi biztonságra van szüksége a párjától, ne történjen kiszámíthatatlan balhé, hiszti.

Milyen az ideális nő? – a férfiak szemszögéből

Egy kis kitekintés: a legnagyobb felhasználói regisztrációval rendelkező közösségi oldal reprezentatívabb képet tud adni, rólunk magyaroktól, párkapcsolati adatainkról. 1 841 580 felhasználónak 46%-a él kapcsolatban, azaz 847 600 kapcsolatban élők közül 13 000 friss, 24 000 távkapcsolatban él. 8%-uk, tehát 149 900 van eljegyezve és 46 %-uk egyedülálló.

A férfiak szerint hét fontos tulajdonság van, amit keresnek az általuk ideálisnak tartott nőben. Legyen igazi társ, aki megért, elfogadja minden szokásával, tulajdonságával együtt. Álljon álmai, vágyai, tervei mellett, támogassa őt. Nagyon fontos a férfiak szerint, hogy legyen humora, ugyanis úgy gondolják ez a tulajdonság nagyon sok mindenen képes átsegíteni két embert. Ne savanyú, hanem életszerető ember legyen, tudjon örülni mindennek. Kettős szerep az ideális a férfiak szerint: legyen a párom, de egyben a legjobb barátom is. A háziasság tulajdonsága sem mellékes. S ami a legfontosabb adjon szabadságot a másiknak. A társunk korlátozásával semmit sem értünk el, a kötődést menekülésbe fordíthatjuk át. A szabadság megléte a kölcsönös bizalmon alapszik

 

Öt hozzászólás

Miskolczi Edit
2015. január 14. 18:39:40
Kedves Gabriella! Nagyon szeretem a műsorát! Izgalmas témákat vet fel tovább gondolásra, beszélgető partnerei is érdekes, értékes emberek. Nem kritikának szánom hozzászólásomat a mai adáshoz, csak megütötte a fülemet és tovább gondoltam. Valahogy így hangzott a mondat, hogy szakításkor meg kéne nézni, hogy a kapcsolatban mit nem adott meg a nő, amit másik nő megad. Nagy port kavart a médiában, nem régen, hogy hogyan mondhatott egy rendőr? olyat, hogy a nő is tehet róla, ha megerőszakolják.Ahogyan nem a megerőszakolt hibája a erőszak elkövetése( akkor sem, ha kihívó, sokat nem takaró ruhát visel) szerintem ugyanúgy nem hibája a feleségnek, hogy nem ad meg olyan dolgot a férjnek, ( habár a szerelemben minden megengedett) amit más nő megad. Lehet, hogy nem tudtam elég jól kifejezni magam, de ezt a két dolgot összefüggőnek érzem. Munkájához és magánéletéhez nagyon sok sikert kívánok!
Nagy Nóra
2015. január 14. 18:49:33
Kedves Gabriella!

Nagyon szeretem a műsorát. Ha nem tudom megnézni rögzítem, majd amikor időm van rá pótolom.
Ma nem tudok szó nélkül elmenni Sáfár Mónika megjegyzésén, hogy nekünk nőknek több kromoszómánk van, mint a férfiaknak. Általános iskolás anyag, hogy mindenkinek 23 pár, azaz 46 kromoszómája van minden sejtjében. 22 pár testi és egy pár ivari.
Megdöbbentő ez a tudatlanság,bár nem akartam senkit megbántani megjegyzésemmel!

Remélem még sokáig lesz módunk élvezni műsorát.

Sok sikert, nagyon jó egészséget kívánok!

Szívélyes üdvözlettel:
Nagy Nóra
Álmodó
2015. január 15. 11:08:04
A nők sokáig igencsak elnyomott helyzetben voltak, rengeteg kötelességnek és kihívásnak kellett megfelelniük. Még most is vannak hiányosságok az egyenjogúság kérdésében, de ma már egy nő élhet önállóan, férfi felügyelet nélkül is teljes életet, hiszen dolgozhat, és a keresetét megtarthatja, legyet vagyona. Nincs belekényszerítve egy házasságba, nem kell minden áron férjhez mennie. Ennek egyenes következménye lesz az, hogy a nők előbb-utóbb igényesebbek lesznek a párkapcsolataik tekintetében, és a férfiaknak két lehetősége van: vagy felnőnek a feladathoz, vagy agglegényként élik majd le az életüket.
Klára
2015. január 15. 17:22:26
Tisztelt Gabriella, kedves Stáb!
Megint csak egy izgalmas téma, bár valóban megfejthetetlen. Talán tényleg az egységben van az igazság, a két fél együtt adja ki az egészet. Nagyon jó észrevételek, érdekes megközelítések hangzottak el a hölgyektől, de a férfi vendég számomra különösen szimpatikusan nyilatkozott. Jó látni ilyen érzelmileg intelligens férfiakat.
További sok sikert a munkájukhoz!
Isabel
2015. január 15. 18:44:54
Szilviának abban igaza van, hogy a férfiak könnyebben félremennek. De nem azért, mert a feleség nem adott meg nekik ezt meg azt, amit egy másik nő megadhat. Mindenki tanulja már meg, hogy a férfi agya és egész mentalitása más, más a teremtésbeli szerepe is. Neki a hódítás az elsőrendű tennivalója, míg a nőnek a megtartás, az otthon melege.
Kánya Kata nyilván specialista, és ki is mondta az igazságot: egy nőnek az az igazi férfi, akit ő elfogad. Említett egy elég extrém példát: valaki 60 évig élt házasságban, utána pedig elmegy a házasságközvetítőhöz, mert kell neki valaki, hogy ott sündörögjön körülötte. De ez nem ok arra, hogy házasodjon, menjen be egy kulturált öregek otthonába, ott van elég más, aki sündörög. Az igazi ok itt nem ez volt, vagyis csak burkoltan volt ok. Ugyanis aki - ha nem is hat évtizedig - megszokta, hogy házikaja és háziszex van, annak persze hogy nagyon gyorsan fog ez a két kényelmi dolog hiányozni. Nem kell álarcot rakni a tényre, hogy legtöbb férfi bizony hogy ezért a két dologért házasodik vagy él együtt papír nélkül is akár. Megint volt tehát egy viszonylag szórakoztató műsor, de sokat nem tanult belőle se férfi, se nő. Ugyanúgy folyik minden tovább, ahogyan az ősidőkben volt, beszélni pedig lehet róla annyit, amennyire idő van és amennyi jólesik.

Én is hozzászólok!