Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Üdvözöllek 2015! Adásba kerül: 2015. január 05.

Elébe nézünk a 2015-ös évnek, tele új fogadalommal, eltökéltséggel, újdonsült tervekkel. Az óév elbúcsúztatásával úgy érezzük, elkezdődik valami új. Bizonyos értelemben igaz, de valójában folytatjuk az életünket ott, ahol tegnap abbahagytuk. Viszont kapunk új erőt, energiát, és egyfajta megerősítést ahhoz, hogy hogyan is küzdjünk meg az elkövetkező időszak kihívásaival! Az új esztendő első adásában Eszményi Viktóriával, Trokán Annával és Kisóval próbáljuk megjövendölni az elkövetkező időszakot. Meglepetés férfi vendégünk a számok szakértője, aki megjósolja nekünk, hogy milyen lesz a 2015-ös év.

Az angol származású amerikai költő, Edith Lovejoy Pierce gondolataival indítsuk el a 2015-ös évünket: „Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe ’Lehetőség’ és az első fejezete ’Újév’.”  Új esztendő, újabbnál újabb, vagy sorozatosan elbukkanó ismerős fogadalmak. Új tervek és elképzelések ébredeznek bennünk az óév vége és az újév kezdete között. Vajon a lelkesedésünk, akaratunk, erőnk, a kitartásunk csak másnapig tart? Vagy képesek vagyunk álmainkat kitartóan végigvinni a mindennapok bukkanóin át?

Eszményi Viktória, énekesnő úgy érzi jó évet zárt. Kedvenc hobbija a kártyák, melyek azt mutatták, hogy 2014 a siker és a kemény munka éve lesz – ez valóra is vált. Úgy gondolja, feladatunk az, hogy az élet által elénk sodort problémákat megoldjuk, azonban az is fontos, hogy minden boldog pillanatot ki tudjunk élvezni. Viktória a fogadalmakkal hadilábon áll. Tíz éve folyamatosan megfogadja, hogy le fog szokni a dohányzásról, de általában ez már szilveszter éjszaka megdől.

Trokán Anna, Junior Prima-díjas színésznő soha nem tesz fogadalmakat, ugyanis sosem sikerül betartania. Mindezek mellett számára az igazi újév szeptembertől kezdődik el, mert a december-január kemény munkával telik, ugyanis a színházi szezon ekkor még javában tart. Kis mértékben babonás, de a kabalákat kimondottan kedveli. Anna hozzáteszi, hogy nem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel, de ha magán viseli, akkor megnyugtatja őt.

Kiss Orsi-Kisó, műsorvezető babonásnak tartja magát és nagyon szereti a kabalákat. Úgy érzi ő is jó évet zárt, új műsort kapott, új lehetőséget. Mindazok mellett, hogy örömmel töltötte el a lehetőség nehezen kezeli a változást. Felborította a rendszerezett életét. Mindennapjai pontosan megtervezettek, irigyli azokat, akik az életet könnyedén fogják fel. Orsinál a szilveszter éjszaka pontos menetrendje a következő: éjfél, himnusz és lencse.

Kiss Zoltán Zéro, Karthago együttes basszusgitárosa, numerológus. A névváltoztatás valaki számára egy lehetőséget jelenthet az életben, abban az esetben, ha nem találja a helyét a világban. A nevünk energiát képvisel, és nagy jelentősége lehet annak, ha megváltoztatjuk. A számoknak hatalmas ereje van,  nem véletlen volt az, hogy 2008.08.08-án, 8 óra 8 perckor indult el a pekingi olimpia. A nyolcas szám a legerősebb energiát rejti. 2015-ös évben az érdekeink érvényesítését kell megtanulnunk.

Szilveszter története, ünneplésének szokásai szerte a világban

Nem régtől tartjuk ezt az ünnepet. Nevét a IV. században élt Szent Szilveszter pápáról kapta. Európában azonban ún. mozgóünnepként tartották számon, mert nem mindig ugyanarra az időpontra esett. Majd 1691-ben XII. Ince pápa kihirdette, hogy az újév napja mindig január 1-je legyen.
Hollandiában a kör alakú sütemények jelentik a gazdagságot, ők a lencse helyett kör alakú finomságokat esznek. A törököknél ugyanezt a jelképet a gránátalma szimbolizálja. Olaszországban a régi holmik az ablakon át távoznak, ezzel jelezve a helyét az új év által hozott szép, új dolgoknak. Ausztria igazán erős a férfiasság területén, Tirolban ádámkosztümben almafát ráznak, hogy az új évben elég férfiasságot biztosítsanak maguknak. Kínában a minél hosszabb tészta elkészítése és megevése azt a célt szolgálja, hogy megjósolják maguknak milyen hosszú élet vár rájuk. A kubaiak a járókelőket nyakon öntik vízzel. Úgy gondolják ezáltal tiszta, gördülékeny év elé néznek. A mexikóiak pedig bőrönddel járnak-kelnek éjszaka az utcán. Azt tartják, hogy aki szilveszter éjfélkor így tesz, az az elkövetkező évben utazásokra számíthat.

A színes hagyományok, rituálék mellett mindenki saját maga teremti meg önmagának a szokásait, fogadalmainak módszereit, amelyek sikerélménnyel zárultak régebben. Jómagam a 2014-es évben egy barátnőm tanácsát fogadtam meg, melyet büszkén konstatálhatok, hogy sikerrel járt. Az év első napján papírra kell vetned az álmaidat, vágyaidat és egész éven át, egyszer sem elolvasva magaddal hordani. Úgy tartják, a szó elszáll, az írás megmarad, és a leírt álmok megvalósulásának esélye is nagyobb. Majd az év végén lehet elővenni újra és kipipálni azokat, melyek teljesültek. Különleges és bevált szokásnak tartják a szerelemre vágyóknak azt, hogy írják egy pici papírra a kedvenc férfi nevüket, égessék el, és a hamut tegyék bele az éjféli pezsgős poharukba, amivel koccintanak. Állítom, volt már olyan, aki sikerrel járt!

Kívánunk minden kedves Olvasónknak és Nézőnknek sikerekben és álmok beteljesülésében gazdag új évet! Töltsék velünk a hétköznap délutánokat és írjanak nekünk bátran!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!