Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Valentin nap férfi módra Adásba kerül: 2015. február 13.

Azt tudjuk, hogy a nők hogyan vélekednek erről az ünnepről, na de a férfiak? Vajon sok férfi csak azért vesz virágot, csokit a szerelmének, mert különben a párja megharagudna? Vajon őszinte ez a "Boldog Valentin napot Drágám!" mondat, vagy teljesen elfelejtik? Mit gondolnak erről a férfiak, mennyire él bennük a romantika? Különböző álláspontot képviselnek mai vendégeink: Szabó Győző, Abaházi Csaba és Vastag Csaba. Meglepetés hölgyvendégünk igazán romantikus alkat.

A Valentin nap hazánkban még mindig valamilyen meghatározhatatlan, be nem fogadott, külföldről begyűrűzött ünnepként van nyilvántartva. Nem érezzük még kellően át ennek a jelentőségét. Inkább a fiatalabb generáció szerelmi életében van ennek jelentősége. Mindezek ellenére felhívja a figyelmet valamire: tanuljunk meg kedveskedni és próbáljuk meg kimutatni az érzéseinket szeretteinknek, melyet ebben a rohanó világban sokszor elfelejtünk. De hogyan gondolkodnak erről a férfiak? Számukra mit jelent ez a nap? Egyáltalán mennyire szeretnek meglepetést okozni a szeretett nőnek? Megkérdeztük őket!

Vastag Csaba, énekes gyermekkorában a viszonzatlan szerelem áldozata volt, mindig olyan kislányokba volt szerelmes, akik nem viszonozták érzéseit. Véleménye szerint egészen 18 éves koráig nem tetszett a lányoknak. A Valentin napot egyfajta gazdasági ünnepnek tartja, amikor a rózsa ára is hirtelen háromszorosára emelkedik. Továbbá az sem szimpatikus számára, hogy ki van jelölve erre egy dátum. Akik most középiskolások, azok ebbe beleszületnek, viszont régen még szerelmes leveleket írtunk és izgatottan vártuk a választ. Jelen korban 4 másodpercen belül meg is érkezik.

Abaházi Csaba, rádiós műsorvezető szerint a lányok mindig a rosszfiúkat szeretik. Neki soha nem volt egy stratégiája az udvarlásra. Szerinte az a fontos, hogy a személyes évfordulókat ne felejtsük el. Őt könyvvel lehet meglepni, azonban, ha egy ajándék nem telitalálat, képtelen nemtetszését leplezni. Ám lehet, a fiatalabb generációnak példát kellene mutatnunk és lehetne ez a nap egy klassz ünnep.

Szabó Győző, színész, reklámgrafikus elmondása szerint részben romantikus alkat. Ha romantikázik, akkor 100%-ban, de ritkán. Kicsi kora óta érezte, hogy mivel lehet megbabonázni a lányokat. Volt, amikor sütikkel udvarolt, később megtanult rock&roll-ozni, ekkor minden lány vele akart táncolni, ezzel hódított. Győző szerint az oltalom és a biztonság nagyon kell a nőknek. Szerinte a mai világban nem divatos már szerelmesnek lenni. Elgondolkozik azon, hogy a mai fiatalok körében létezik-e olyan, hogy szerelem első látásra?!

Tompos Kátya, színésznő, énekesnő szerint semmi egyebet, csupán figyelmet jelent ez a nap. Szüksége van arra, hogy néha a férfi vegyen részt a „semmitmondó” beszélgetésekben, aprósággal – virággal, borral –kedveskedjen. Romantikus alkatnak tartja magát, de ezt a napot nem tudja még hova tenni. Ő nagyon szereti meglepni a férfit, melyben a gesztus számít. Amióta számítógépen keresztül tartjuk a kapcsolatot, azóta megkoptak a kommunikációs csatornák, ez is lehet az oka annak, hogy egyfajta önvédelmet építünk ki.  

A szerelmesek ünnepe a nagyvilágban

Már a XVIII. században az angolok Valentin napi ajándékkártyákat küldözgettek egymásnak, majd Amerika honosította meg az ünnepet. Később pedig a világ több pontjára is eljutott. De inkább a fiatalok ünnepeként van számontartva.  Az emberek nem tetszése az elüzletiesedés miatt van, továbbá ez az ünnep kirekeszt egyes társadalmi csoportokat: az egyedülállókat és az elváltakat. Sok helyen bizonyos tiltásokat vezettek be. Na de mégis, ahol ünneplik, ott hogyan teszik ezt?

  • Japánban egy hirdetői elírás végett a nők azt hitték, hogy nekik kell megajándékozniuk a szeretett férfit, ennek korrigálására kinevezték a március 14-ét egy ún. válasznapnak, ahol a férfiak ajándékozzák meg a nőket.
  • Thaiföldön ilyenkor a házasságkötésre igyekeznek a szerelem városába Bangkokba, azon belül is a Bang Rag nevezetű kerületébe. Hosszú sor áll az önkormányzat előtt, mert úgy tartják, aki e napon köt házasságot, annak hosszantartó lesz.
  • Olaszországban közel 1000 levél érkezik Rómeó Júliájának.
  • Horvátországban madártávlatból kirajzolódik a tengeren egy szív alakú sziget- a Szerelmesek szigete ahova el szoktak utazni.
  • Az Egyesült Államokban a nők ezt az ünnepet nagyon szigorúan veszik, egy kutatás azt mutatta ki, hogy a nők 53%-a szakítana párjával, ha semmit nem kapna tőle ezen a napon.
  • Indiában be akarták tiltani az ünnepet. 3000 női résztvevő fellázadt és ellenkampányba kezdek, 3000 rózsaszín alsóneműt küldtek a betiltani akaró szervezetnek. Két éve ez a nap egy csendes ünnep, úgy tűnik sikerrel jártak a szerelmes nők.
  • Franciaország Párizsának két másik francia város is vetélytársa: Saint Valentin és Roquemaure, az előbbinél házasságot kötnek és üzeneteket kötnek a fogadalmak fájára, az utóbbi kisvárosban a szerelmesek fesztiválja zajlik.

Bármennyire is érezzük kötelezőnek, és bármennyire is idegen ez a nap, valahol az élet legcsodálatosabb érzését ünnepeljük: a szerelmet.

 

Hat hozzászólás

Fazekas Rita
2015. február 13. 16:46:34
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Bokor Judit (pszichológus, pszichoterapeuta, szakpszichológus) elérhetőségére lenne szükségem, miután a Hölgy honlapján megadott telefonszámot nem veszik fel hiába hívom már napok óta. Ugyanazon az oldalon megadott elektronikus címről pedig visszadobja a levelet.
Emlékszem, hogy az Önök egyik műsorának vendége volt, kérem segítsenek, amennyiben tudnak.

Várom válaszukat a (fazekrita@gmail.com) címre.
Üdvözlettel, Fazekas Rita
Sengahh
2015. február 13. 18:41:07
Szeretem a beszélgetős műsorukat,érdekesek és úgy érzem mindig kapok valami újat. Szeretnék a Facebook oldalukra felmenni,de nem találom, ha segítenének megköszönném. Sengahh
attilaglobe
2015. február 13. 20:27:02
Kedves Ridikül!

Férfiként néha szoktam nézni a műsort és bizony nagyon tetszett és kiváló ötlet volt a tegnapelőtti műsor, amelyen Érdi Tamás és három hölgy volt a vendég. Sajnos csak a másik felét láttam! Abszolut felemelő volt nézni azt az adást! Gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz is. A magyar társadalam egyik legsarkalatosabb problémája a szörnyű és gyakran indokolatlan borúlátás, lesújtottság és tehetetlenség. Érdi Tamás művész úr koncertjén már voltam korábban, nagyon jó volt. Érdeklődöm, hogy ezt az adást esetleg milyen linken lehet megnézni. Továbbá kb. fél éve is volt egy klassz adás férfi világutazó vendégekkel (Juhász Árpád, Papp János színművész) Ennek megtekintéséhez kapcsolódóan is lehet linket kérni, illetve milyen módon lehet ezt a két adást megtekinteni?

Sok sok köszönettel