Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Csak jönne már a nagy Ő! Adásba kerül: 2013. április 16.

blog post image

Létezik-e ideális társ? Miért vannak ma olyan sokan harminc és negyven év közöttiek, akik csak keresik a boldogságot de egyelőre nem találják? A nők elvárásai lettek túl nagyok? Csak jönne már a nagy Ő! - sóhajtanak beszélgetőtársaim, Miló Viki, Szorcsik Viki és Csomor Csilla, és ugyanezt kívánja meglepetés férfi vendégünk is.

Már Arisztotelész megfogalmazta: az ember társas lény. Kibontakozásunk, lelki gazdagodásunk csak a többi emberrel együtt lehetséges.

Társkeresés – keresd a másik feled!

Mindannyian a tökéletes társat keressük. De ha az ember elég sok megtapasztaláson van túl, kezdi gyanítani, hogy nincs is tökéletes társ, csupán a tökéletlenség fokozatai léteznek. Miért van így? Azért, mert mi sem vagyunk tökéletesek, és úgy válogatjuk meg a társainkat, hogy a tökéletlenségeik kiegészítsék a mieinket. A tökéletlen személyt keressük, de nem az első szembejövő tökéletlent, hanem az "igazit". Azt, akire szeretettel nézünk, miközben azt gondoljuk: pontosan ilyen problémát akarok magamnak, megtaláltam az én tökéletes tökéletlenemet!

Az igazi nem mindig az igazi

Sokan csalódnak a nagy keresésben, mert úgy képzelik, lelki társuk megjelenését követően minden szépre és jóra fordul életükben. Lehet, hogy valóban így történik, de az ellenkezője is előfordulhat. A lelki társunk tükör számunkra, akiben olyan világosan ismerhetjük meg önmagunkat, mint előtte sohasem. Az is előfordulhat, hogy évek óta együtt élünk vele, csak nem ismerjük fel.

Az ideális lelki társ az, akivel közösen tesszük ki a teljességet. Ha találkozunk, általában úgy érezzük, mintha már ismernénk egymást, holott biztosak vagyunk benne, hogy legalábbis ebben az életünkben most látjuk először a másikat. Talán túláradó szeretet ébred bennünk iránta, talán gyűlölet, esetleg a legszívesebben menekülnénk előle. Akadnak, akik nem is a lelki rokonukat, hanem egyenesen a duálpárjukat szeretnék megtalálni, akivel valamikor egy lélek voltak, mely kettészakadt egy férfivá és egy nővé. Azóta is keresik egymást, hogy együtt ismét egy egészet alkossanak.

Szorcsik Viki szélsőséges, vibráló személyiség, ritkán találja meg az arany középutat. Örökös igazságkeresése és makacssága viszi előre a pályán. Vágyik a párkapcsolatra, a kötődésre, de közben retteg attól, hogy feladja a saját életét. Ha érzi a másik részéről az elfogadást, akkor kenyérre lehet kenni. Sokszor hozzá hasonló erős egyéniségekkel hozza össze a sors, ilyenkor rendszeresek a konfliktusok. Sokáig azt gondolta, hogy akkor működőképes egy párkapcsolat, ha a két fél teljesen egyforma. Ma már tudja, hogy ez nem így van. Olyan férfit képzel maga mellé, aki bizonyos helyzetekben megnyugtatja, csitítgatja, megérti és megértet vele dolgokat, és persze, akivel szeretik egymást. Csalódásai ellenére hiszi, hogy mindenkinek megvan a párja valahol.

„A nagy találkozás akkor jön itt létre közöttetek a Földön, amikor felismeritek, elsősorban te, a férfi, hogy nőd nélkül fél ember vagy. Az voltál mindig is. De mostantól kezdve nem vagy az. Eddig fél arcod, fél lelked, fél szíved és fél tested volt. Ezért élt benned az örökös hiány és sóvárgás. De most, hogy elveszed őt feleségül – megtalálod a másik feledet, és lényed beteljesedik. Eddig csak férfi voltál, innentől kezdve már Ember leszel.” – mondja Müller Péter. „A boldogságot erővel akarni és megszerezni nem lehet. Akkor cselekszünk jól, ha egyszerűen csak tiszta szívvel és őszintén szeretünk.”

Nacsa Olivér humorista az elmúlt pár hónapban az életmódváltásnak és a rendszeres testmozgásnak köszönhetően majdnem húsz kilótól szabadult meg. Új külseje komoly önbizalmat ad az udvarlásban. „Hiszek abban, hogy megtalálom a társamat, akivel együtt élem le az életem. Szeretnék már apa lenni. Nem erőltetek semmit, de nyitott szemmel járok, mert bármikor összetalálkozhatok a nagy Ő-vel” - hangsúlyozza a humorista.

Egy kis demográfia - a nemek aránya

Mint a világ minden táján, Magyarországon is születéskor a nemek aránya  52-48% a fiúk javára. Ez az arány tartja is magát egészen 45 éves korig – itt változik 50-50 %-ra. 60 éves korban jelenleg Magyarországon 1000 férfira 1200 nő jut, tehát 40-60 éves korig a férfiak nőkhöz viszonyított 20%-a elhalálozik. Az okok közismertek: szív- és érrendszeri megbetegedések, menedzser stressz, alkoholizmus és különféle balesetek, valamint az orvosi látogatások és kezelések elhanyagolása. 80 éves korra a nők kétszer annyian vannak, mint a férfiak.

Ismerkedési lehetőségek

Nem mindenki választja önként a szingli életet, olykor csupán az ismerkedési lehetőségek hiánya vagy a magas mérce miatt alakul ki ez az életmód. Van, aki keresi a kapcsolatokat, de valahogy elkerüli a szerencse.

Csomor Csilla 4 éve szakított párjával, így életéből most hiányzik a nagy szerelem. Nem titkolja, hogy szívesen változtatna ezen. Mivel a nagy ő még mindig nem kopogtatott be az ajtaján, Csilla jósnőhöz fordult, hogy megtudja, meddig kell még várnia.

Egy társkereső iroda vezetőjének tapasztalata szerint a társkeresők nem reálisan mérik fel elvárásaikat a társsal szemben. Vagy illúziókat, álmokat kergetnek, vagy kőkemény racionalitással keresik az Igazit.

Az illúziókat kergetőkben él egy idea amire vágynak, de ez gyakran nem illik az ő saját lényükhöz. Persze ez azért is lehet, mert nem ismerik valódi igényeiket.  A racionális szempontok alapján mérlegelők kölcsönösség, hasonló, vagy azonos anyagi körülmények, ”tegyük mérlegre amink van - anyagiakban és intellektusban egyaránt” alapon ragaszkodnak az elvárásaikhoz.

Miló Viktória sikeres sportoló és egy hihetetlenül sokoldalú, színes egyéniség.  Száztizenegyszeres All-Style Karate világbajnok, 2 szeres Kung-Fu világbajnok. Viki arról panaszkodik, hogy nem találja az igazit. Mindezt a sok munkával magyarázza, melynek következtében nem jut ideje a magánéletére. Vannak ugyan férfiak az életében, de nem sorolja őket az igazán komoly kapcsolatok közé. Szerinte helyzetét az is nehezíti, hogy határozott harminc feletti nőként kevesebb az esélye, mint az olyan nőknek, akik elesettebbek és irányításra szorulnak.

Létezik néhány népszerű és újonnan elterjedt ötlet, ami lehetőséget ad az ismerkedésre, mégpedig rögtön a személyes benyomás varázsával.

Rapid randikon azonos számú hölgy és úr részvételével zajlanak a meghatározott ideig tartó beszélgetések. Kb. 5-8 perc áll rendelkezésünkre