Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hogyan szeretnek a férfiak? Adásba kerül: 2015. június 08.

Milyen a szerelmes férfi és milyen számára az ideális nő? Hogyan hódítanak, és mit tesznek akkor, ha megtalálják az igazit? Kinek, milyen szokásai vannak? Kutatások is bizonyítják, hogy a férfi és a nő másképp fejezi ki a szerelmét. Mennyire jellemző a férfiakra a lelkizés? Mikor teszik fel a nagy kérdést? Beszámol élményeiről Janklovics Péter, ifj. Fodor Imre és Frenreisz Károly. Meglepetés hölgyvendégünk még mindig keresi az igazit.

Tudjuk jól, hogy mi nők másképp mutatjuk ki az érzelmeinket… vagyis kimutatjuk, nem úgy, mint a férfiak, akik nehezen beszélnek róla. De vannak olyan kivételek, akik különböző taktikákat bevetve hódítják meg a női szíveket. Akkor most hogy is van ez? Mikor és hogyan mutatják ki a szerelmüket? Mikor éreztetik az adott hölggyel, hogy ő az igazi? Mikor döntik el, hogy ebből bizony lánykérés lesz? A nők számára mindennél fontosabb a kiadós beszélgetés, vagy nevezzük lelkizésnek. Hogyan állnak ehhez a férfiak?

Janklovics Péter, színész, humorista gyerekkorában is szerelmes típus volt, de önbizalomhiánnyal küzdött, amelyet a humorral próbált kompenzálni. Igyekezett a tenyerén hordozni a hölgyeket. Például megtette azt, hogy a budapesti Alagút felett található üres területre festékszóróval kiírta a szerelme nevét. Nyolc év kellett ahhoz, hogy végleg elkötelezze magát egy lány mellett. Párja mellett ennyi év eltelte után is azt érezte, hogy vele akarja leélni az életét, így jutott arra az elhatározásra, hogy megkérje a kezét. Zuhogó esőben, egy buszmegállói plakáton látta meg kedvese a lánykérés üzenetét. Péter nagyon fontosnak tartja, hogy mindent meg tudjanak egymással beszélni.

Frenreisz Károly, rockzenész, zeneszerző, énekes fiatal korában nem mert odamenni a lányokhoz és megszólítani őket. Úgy gondolja, hogy nem tudott rámenősen csajozni, mint ahogy azt nagyon sok ismerőse tette. De volt olyan, hogy szerenádot adott egy lánynak, majd a mama nyakon öntötte őt vízzel. Hárman voltak fiútestvérek, édesanyjuk kritikus volt és minden lánytól óvta a fiúkat. Így Károly arra az elhatározásra jutott, hogy csak azt a lányt fogja bemutatni otthon, akivel már nagyon bensőségessé vált a viszony.

ifj. Fodor Imre, a Petőfi tévé műsorvezetője gyermekkorában nem volt szerelmes típus, az első szerelem is reménytelen volt. 25 éves koráig három hónapnál nem volt hosszabb kapcsolata. Egy lány miatt volt, hogy a környéket tele ragasztotta plakáttal, sőt írt szerelmes verset is. Édesanyja ugyan kemény volt, de kedves volt minden lánnyal. Azonban a nagymamája több barátnőjét ismerte. Párizsban egy lóversenypályán kérte meg a kedvese kezét. Azt mondta neki, ha az a ló, amelyre fogadott, megnyeri a versenyt, akkor elveszi feleségül. Megnyerte!

Sári Évi, musical-színésznő, televíziós műsorvezető, ha szerelmes, akkor nagyon sokáig tart ez az érzés. Így vagy hosszú kapcsolatai voltak, vagy plátói szerelmek, amelyek nem teljesedtek be. Évi elmondása szerint, sosem hallgatott az eszére, mindig a szíve vezérelte. Volt szőke és barna haja is, amelyekkel más-más férfi típusokat vonzott. Általában olyan férfiak tetszettek neki, akik nem megfelelő partnerek hosszú távon. A kommunikációban hisz: ha mindent meg tud beszélni egy pár, mindenbizonnyal minden problémát is meg tudnak oldani. 

A férfiak és a lelkizés

Mi a helyzet a férfiak lelki életével? A lelkizés kifejezése miért irritálja oly sokukat? Tény, hogy a férfiak nagyon sok kérdést rövidre zárnak, miközben a nők arra vágynak, hogy hosszan kifejtsék az adott témával kapcsolatos gondolataikat, s megfelelő reakcióban részesítse őket az erősebbik nem. A kérdésre a válasz a genetikában van elrejtve. A férfiak gondolkozásmódja szintetizáló, ők mindenre felülről tekintenek,egészében nézik, míg a nők analizálóak, szeretik az utolsó részletig kivesézni a dolgokat. Mi több ez utóbbi esetben minden mindennel összefügg. Nálunk, nőknél a lelkizés segítséget ad ahhoz, hogy az életünket megfelelően irányítani tudjuk, hatékonyságunkat növeljük, és az emberi kapcsolatainkban felbukkanó problémákkal szembe tudjunk nézni. A női beszélgetés fő témája az érzelmekhez és a lélekhez köthető.

Miben és miért különbözik a férfiak és a nők érzelmi megnyilvánulása?

Gyermekkorban a két nem agya közel hasonlóan működik, ám felnőttkorra egy hormonnak köszönhetően ez megváltozik. A férfiak esetében megritkul a két agyfélteke közötti összeköttetés. De a logikáért és az értelemért felelős bal agyfélteke sokkal tagoltabb. A laza kapcsolódás miatt az érzelmeket el tudják választani a cselekedetektől. A nők esetében a két agyfélteke szoros kapcsolatban áll, így a cselekedeteinkből az érzéseket nehéz kizárni. A férfiak a mély érzéseiket nagyon kevés emberrel osztják meg. Egy kapcsolatban nem a tervezgetés az elsődleges céljuk, hanem a megfelelő anyagi körülmények megteremtése. A szerelem hatására sok esetben lelassulnak. A szakítást elszenvedik, és nem a kibeszélésnek köszönhetően történik meg a feldolgozás, hanem a teljes elzárkózás az adott partnertől a stratégiájuk. A szakításba sokszor akár bele is tudnak betegedni. A nők a szerelem hatására felpörögnek, intenzíven élik meg a mindennapjaikat. Fontos számukra a családdá válás folyamata, így szüntelenül terveznek és álmodoznak. Sugárzik belőlük, ha megtalálták egy férfi mellett a biztonságot. Egy szakítás következtében gyógyír számukra a kibeszélés, és szeretnek tudni az adott férfi további életéről.

Egy hozzászólás

Marschalkó Ildikó
2015. június 8. 13:59:27
Kedves Szerkesztőség!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány nevében írok Önöknek. Érdeklődünk, milyen módon tudunk Jakupcsek Gabriellával kapcsolatba lépni. Alapítványunk elindított egy ingyenes Boldogság programot Magyarországon, amihez eddig több mint 10.000 felnőtt és 300 oktatási és nevelési intézmény is csatlakozott. A pozitív pszichológia kutatási eredményeit fölhasználva dolgoztuk ki a Boldogság Órákat, amiről készült egy dokumentumfilm. (http://jobbveledavilag.hu/video-boldogsag-orak-a-magyarorszagi-oktatasi-nevelesi-intezmenyekben) Ha fontosnak tartják, hogy sok emberhez eljusson a Boldogság Órák híre, úgy gondoljuk az nagy mértékben hozzájárulhat, még több gyermek részesülhessen szeptembertől a boldogság órák örömében. A Boldogság Program fővédnöke Dr. Bagdy Emőke, és az alapítvány elnöke Bagdi Bella szívesen állnak rendelkezésre, interjúk, készítésében, műsorban való részvétel kapcsán. A Boldogság Órákhoz készülő reklám filmünkhöz, szeretnénk felkérni Jakupcsek Gabriellát. Pozitív válaszra várva Üdvözlettel: Marschalkó Ildikó Jobb Veled a Világ Alapítvány

Én is hozzászólok!