Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Internet szerelem A netes randik titkai Adásba kerül: 2015. március 16.

Egyre népszerűbb és egyre elfogadottabb az internetes társkeresés. Vajon ugyanannyi lehetőséget és veszélyt rejt, mint a hagyományos ismerkedési mód? Hogyan zajlik mindez a világhálón? Kik ismerkednek ezeken a fórumokon? Vendégeink izgalmas és tanulságot történetekkel érkeztek hozzánk: Keresztes Ildikó, Bogár Beatrix és Kálmán Katalin. Meglepetés férfi vendégünk e téma igazi szakértője, szerinte ezek az oldalak mélyebb beszélgetéseknek adnak lehetőséget, mely során legyen a célunk a másik lelkének a megismerése.

 

Napjainkban az internetes társkeresés egyre népszerűbb, és egyre több ilyen fórum áll a felhasználók rendelkezésére. Régen szokatlan és idegen volt a világhálón való párkeresés, ma már elfogadottabbá vált. Vajon milyen a megítélése? Hogyan lehet ismerkedni? És milyen veszélyeket rejthet? Mire kell felkészülni és miben más, mint a hagyományos, valós fizikai térben együtt töltött idő? Mi az előnye és mi a hátránya? Milyen is lehet az a virtuális kapcsolat, mely később esetleg valós szerelemmé alakulhat át?

Keresztes Ildikó, Artisjus-, Fonogram- és kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő, előadóművész, színésznő sosem keresett interneten párt, szerinte egy ismert embernek még nehezebb az ismerkedés. Ildikó a véletlenszerű találkozásokban hisz. Viszont van olyan ismerőse, akinek az életében egy ilyen találkozásból házasság is lett. Szerinte a szingliség abból is eredhet, ha egy nő nem fogalmazza meg magának, hogy milyen elképzelése is van a vágyott férfiról. Szerinte a férfiak interneten hamarabb megtesznek bizonyos lépéseket, amelyeket élőben nem mernének meglépni.

Kálmán Katalin, hálózati vezető négy évvel ezelőtt kezdett interneten ismerkedni. Kata szerint a nők általában társat keresnek, a férfiakra ez nem feltétlenül igaz. A „Kivel élsz?” tesztkérdését szereti feltenni, ugyanis sok minden kiderülhet ebből. Nagyon szívesen megadja a telefonszámát, – sőt nála ez az első lépés - de azzal is tisztában van, hogy nagyon kevesen fogják felhívni. A jó tanácsa az, hogy a másikat ne ruházzuk fel olyan külső és belső jegyekkel, amiket valójában csak mi szeretnénk belelátni.

Bogár Beatrix, területi igazgató 20 évig volt házas, válása után kezdett el a világhálón ismerkedni. Itt ugyanakkora kihívás társat találni, mint a való életben. Szerinte saját néven kell regisztrálni, ami egyfajta bizalmat sugároz. Beatrix óvatos, sokat beszélget, mielőtt bárkivel is találkozna. A tényleges találkozásból, ha nem is kapcsolat, de jó barátság születhet. Amikor telefonbeszélgetésre kerül sor, akkor lekerül a lepel bizonyos eltitkolt dolgokról. Ugyanis gyakran jönnek a kifogások - mikor hívhatja a másikat, mikor nem.

Sándor András, író, újságíró ebben a témában rengeteg nőt meghallgatott. Női szemszögből a lélektanát szeretné megfejteni. Szerinte az internetes társkeresés egyre inkább elfogadottabb. Sokan azt mondják, jóval mélyebb ismerkedés tud kialakulni. A partnerről az írás nagyon sok mindent elárul. Úgy gondolja semmivel sem veszélyesebb, mint a közvetlen ismerkedés. András jó tanácsa az, hogy ha elkezdünk beszélgetni valakivel, próbáljuk megfejteni a másik lelkét.

Virtuális szerelem egy kattintással?

Egy klikkelés a megfelelő profilra és lehet, az életünket változtatja meg. Annak ellenére, hogy virtuális térben zajlik, sokan sikerrel járnak. A tér és az idő nem ismer korlátokat, akár online beülhetnek együtt egy színházi előadásra is. Sokáig a fogalmazásmódból és a szöveg tartalmából próbáltuk megismerni a másikat, mely nagyon sok csapdát rejtett. Ma azonban videóbeszélgetésre is lehetőség van, amely nagyon sok veszélyt elhárított. A gesztusok, a metakommunikáció láthatóvá válik. Azonban az ilyen beszélgetésből, egy-egy kínos téma kapcsán sokkal könnyebben ki tudunk lépni. Hamarabb megfutamodhatunk, mint a való életben. Hisz egy kattintás, - se szó, se beszéd - és elhagyhatjuk az oldalt.

Online társkeresés előnyei

Sokkal több emberrel léphetünk egy nap kapcsolatba, míg a valóságban 1-2 új embert ismerhetünk meg. Az időkorlát sokkal rugalmasabb, a virtuális tér 24 órában üzemel, a valós térben csupán órák állnak a rendelkezésünkre. Az interneten, hosszan tartó beszélgetések során sokkal gyorsabban megismerhető a másik, míg az életben ez hónapokban mérendő. Természetesen az igények mindenkinél eltérőek. Van, aki kimondottan kedveli az udvarlás időszakát. De ha a gyorsaságot, mint előnyt kell kiemelnünk, akkor ez az online társkeresés számlájára írható. Továbbá a világhálón működő oldalak regisztrációja során meg lehet adni, hogy komoly kapcsolatot keresünk-e? Így sokkal hamarabb kiszűrhetőek a kalandvágyók.
De ezekhez a szűréshez természetesen egy kattintás nem elég, csupán segítségünkre szolgál. Meg kell ismernünk, beszélgetnünk és végül találkoznunk kell a kiválasztott partnerrel, hogy megbizonyosodhassunk működik-e ez a valóságban is?

 

 

 

Négy hozzászólás

Klára-Lilla
2015. március 16. 12:33:03
Kedves Gabriella!
Egy nagyon fontos témára szeretném ráírányítani a figyelmet: a negativizmusunkra.
Ez már olyan kóros szintet ért el, hogy egyenesen egészségügyi kérdés is. Sőt, megkockáztatom, gazdasági is. Egy kudarcos, kesergó, hitetlen ember biztos nem ér el semmit sem a munkájában. ez aztán visszahat a családjára, környezetére.
Egészséges önbizalom, odafordulás a kis- és nagyobb közösségek felé.Hátha hallok egy kedves, érdeklődő, bíztató mondatot.
Nagyon sok akciót lehetne, kellene indítani, pl Szomszédolás:kitenni a szükségtelenné vált holmikat, süteménnyel kínálni egymást, és persze közben beszélgetni, érdeklődni, esetleg tanácsot, segítséget nyújtani egymásnak./itt nyilván az elmagányosodás kérdése is felmerül/
vagy: Mosolyogj egyet valakire!
Mondj egyetlen kedves mondatot valakinek/ /naponta/

De szép is lenne! üdvözlettel Klára-Lilla
Évi
2015. március 16. 18:28:25
Magam is "társkeresőztem" az interneten pár éve de nem voltak jó tapasztalataim. A férfiak nagy része (tisztelet a kivételnek) csak rövid kalandot keresett. Ezért hazudoztak, "színházasdit" játszottak. Egy idő után meguntam a bohóckodást és töröltem magam. Hiszen rossz egyedül, na de ennyire.........?
A szomszédom viszont így találta meg álmai lovagját, két gyermekük született, azóta is boldogan élnek. Van akinek sikerül, van akinek kevésbé.

A mai adás egyébként nagyon tetszett! Könnyed volt, humoros, Jakupcsek Gabriella pedig remek műsorvezető! Örülök a műsornak!
További sok sikert!
Éva
2015. március 17. 17:11:46
Szeretem a műsort, de ezt az adást követően hiányérzet maradt bennem. Akik még nem próbálták az online társkeresést, azok számára új információ lenne hogy vannak fizetős, és nem fizetős oldalak, a fizetősökön talán kevesebb aki csak szórakozásból regisztrál, hogy a regisztráció során általában milyen adatokat kell illetve lehet megadni, a magasság, szemszíntől kezdve hogy hisz-e vki a horoszkópban, kedvenc film stb. A műsorban elhangzott, hogy saját néven regisztrálnak. Valóban az szerepel a profilján, hogy Bogár Beatrix? Én eddig nem találkoztam olyannal hogy vki megadta volna a teljes nevét, inkább csak keresztnevet. Számomra az sem derült ki egyértelműen, hogy a műsor szereplői maguk kezdeményeznek-e, vagy csak várják a megkeresést a férfiaktól. Mit írnak az első levélben, mert gondolom nem azzal indítanak, hogy kivel élsz? Hogy viselik az esetleges elutasítást? Szó volt arról, hogy igyekeznek udvariasan elutasítani a nem szimpatikus férfiakat, de ahogy Katalin elmesélte azt az esetet, ahogy a fogatlan udvarlót elutasította, nem tűnt tapintatosnak. Persze értem én, hogy becsapottnak érezhette magát, de ha a fogatlan úriember oldaláról nézzük mit tehet? Nyilván csináltassa meg a fogait, de ha nincs rá pénze, akkor emiatt maradjon egyedül élete végéig? Ha megmondja előre, hogy már nincsenek fogai, az első találkozóig se nagyon lesz esélye eljutni. Biztos vagyok benne, ha több időt el kéne tölteni ezzel az illetővel, mert mondjuk munkatárs, és közösen kell dolgozni, akkor egy idő múlva az által, hogy jobban meg lehet ismerni, a fogatlan pasiból válhatna vicces pasivá vagy okos pasivá. Persze tudom, hogy a fogatlanság elég nagy hátrány, de az sem tetszett, hogy szinte csak a külsőségeket említették a műsorban, hogy az alacsony, kopasz meg pocakos pasi nem kell, hol van ilyenkor az elfogadás, meg tolerancia? Az már nem is számít, hogy az alacsony pocakos pasi esetleg nagyon jó fej, kedves, intelligens stb? Persze ez fordítottan is igaz lehet, ha mondjuk egy nő nem modell alkat vagy túl magas vagy akármi. Szívesen hallgattam volna egy szakértőt, mint pl a Kánya Kata a társkereső irodás dolgokban otthon van, vannak "randi guruk" akik társkereséshez tanácsokat adnak online-hoz is, hogy mit érdemes a bemutatkozóba írni, hogy érdemes kezdeményezni, mit csináljon aki alacsony, magas, túlsúlyos stb hogy legyen esélye.
kata
2015. március 18. 15:57:14
Kedves Éva !!
Elolvastam a témával kapcsolatban ide írt kommentjét és tökéletesen egyetértek Önnel !!
Nagyon sok minden kimaradt, amiről ebben a témában beszélni kellett volna/ pl. a női kezdeményezéstől kezdve az elutasításra való reagálásig és sorolhatnám/.....nagyon felületesen lett a a téma megközelitve
A témában illetékes "hirességeket, vendégeket" sem jól találták el...Hisz Keresztes Ildikó mit keresett ott egy internetes szerelem témában, hisz mondta is, hogy ő sosem ismerkedne így nem regiszrálna ilyen oldalakra.....akkor olyan hirességetvendéget kellett volna meghivni, akár fiatalabbat is, aki tényleg jártas a témában, regiszrálva volt van ilyen oldalon és a tapasztalatait elmesélhette volna...vagy a másik két vendégnél nem csak vezető beosztású hölgyet hivtam volna meg, hisz a nők legnagyobb része nem vezető beosztásban dolgozik és emberibb lett volna így a nők jobban tudtak volna azonosulni velük, mint két vezető beosztású hölgy "kissé magától elszállt" hozzászólásaival...
Tényleg Kánya Kata nagyon jó lett volna szakértőnek meg van hozzá a tapasztalata és a humora is....
Amúgy szeretem a műsorukat...máskor ilyenekre jobban figyelhetnének !!

Én is hozzászólok!