Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Köszöntelek Édesanyám! Adásba kerül: 2015. április 30.

Az édesanyák ünnepére és a gyermek apró meglepetéseire minden anya elevenen emlékszik. Megható, boldog pillanatok ezek, amelyekről felnőttkorban se feledkezzünk el! Ne ez legyen az egyetlen egy nap, amikor rájuk gondolunk és meglepjük őket. Adásunkban fiúk mesélnek édesanyjukkal lévő különleges kapcsolatukról. Itt lesz velünk Vastag Tamás, Kamarás Iván és Szabó Tamás. Meglepetésünkkel mindenkinek örömet szerzünk! Minden kedves édesanyának nagyon boldog Anyák napját kívánunk!

Az anyák számára az egyik legszebb nap az évben. Soha nem tudják elfelejteni azokat az apró örömöket, amelyekkel gyermekük minden év első májusi vasárnapján megörvendeztette őket. Alapvetően nem az ajándékokról szól ez a nap, hanem a szülő-gyerek kapcsolatról és a szeretetről. Ha ez a kötelék erős, abban az esetben hatalmas támaszpontot ad életünk minden nehéz és boldog pillanataiban is. Életünk legfontosabb és legértékesebb kapcsolata ez.

Már az ókori Görögországban ünnepelték az istenek anyját. 1600-ban Angliában, 1872-ben az Egyesült Államokban is elterjedt ünneppé vált. Anna M. Jarvis Amerikában azért küzdött 1907-től, hogy az Anyák napját állami, majd nemzeti nappá tegye. 1914-re érte el célját. 1925-ben tartották meg először hazánkban, majd 1928-ban hivatalos ünneppé vált.

Jakupcsek Irén nyugdíjas, számítástechnikus, amikor visszagondol Gabi gyermekkorára, az jut először eszébe, hogy második osztályban kezdett el verekedni, de negyedikre sikerült kivívnia a fiúk tiszteletét - meséli mosolyogva.. Szigorú volt, de úgy gondolja, hogy mindent jól csinált. Sokat volt az unokákkal, elmondása szerint velük töltötte a legszebb időket.

Kamarás Iván, Jászai Mari-díjas színész és édesanyja között nagyon szoros kapcsolat van. Teodóra egyben szakmai mentora is, akitől a megszállott szakmai elhivatottságot, a kitartást, a hosszú távú gondolkodást örökölte. Munkájuk miatt az Anyák napját akkor tartják meg, amikor mindketten ráérnek, de nem csak ezen a napon vesznek ajándékot egymásnak.

Uhrik Teodóra, Kossuth - és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész elmondása szerint szigorú anya volt, ma már nem lenne az. Amikor valamilyen probléma merült fel, nem Iván mellé, hanem az iskola mellé ált, ami a pedagógus mivoltából fakadt. Ez a nap nem volt rituálészerű, ugyanis ebben a szakmában az ünnepek mindig a munkát jelentették. Iván érzékenységét és a humorát örökölte tőle. 

Vastag Tamás, énekes, zenész édesanyjával napi szinten beszélnek fél órát, akinek sikerül mindig akkor hívnia őt, amikor pont nem tudja felvenni a telefont. Nagyon szeret gondoskodni róluk, ha ő halogat valamit, akkor azt édesanyja megcsinálja helyette. Gyermekkorában, ha valami rossz dolog történt, akkor mindig Márta volt a cinkostárs, és azon gondolkodtak együtt, hogy hogyan osszák ezt meg édesapjukkal.

Dr. Vastagné Szemán Márta, tanító emlékei szerint Tamás sosem hitte el magáról a két fiútestvére mellett, hogy ő a kicsi. Sose felejti el, amikor egyszer férje elküldte a fiúkat három szál virágért, a vásárlásból visszatérve három szárat hoztak, virág nélkül, mert az utcán kardoztak vele. Márta szerint nehéz egyszer pedagógusnak, egyszer édesanyának lennie. A tehetségkutató műsor miatt, sok minden kimaradt a nevelésből.

Szabó Tamás, az MR 2 Petőfi Rádió műsorvezetője szerint édesanyja mindig megmondja a véleményét, azonban az anyai szeretet vezérli. Kiskorában hamar kibontakozott a zene iránti elhivatottsága, amiben teljes vállszélességgel támogatták is őt. Tamás szülinapja egybeesik az Anyák napjával, így mindkettőt megünneplik. Édesanyjától a művészetekért való rajongást örökölte. 

Szabóné Sándor Margit, fotográfus elmondása szerint Tamás nagyon jó gyerek volt, ellenben testvérével, aki nagyon izgága volt. Mindkét fia a művészi hajlamot örökölte tőle. Az első Anyák napjára nagyon elevenen emlékszik, az anyák ezt nem tudják elfelejteni. 11 és 12 éves unokái vannak. Ha újrakezdhetné, akkor a gyerekekkel töltött időt megnövelné, hiszen pillanatok alatt felnőttek.

Mit köszönhetünk Nekik?

Ők a család összetartó ereje. Mit tesznek észrevétlenül mindezért? Nevezhetjük őket a család önzetlen bástyáinak, akik gondoskodnak a testi és a lelki egészségünkről is. A gondoskodás témájában készült egy kutatás. Az anyák 97% a jóéjtpuszi adását szereti a legjobban, és legutolsó helyre a mosogatást sorolták. Az anyai gondoskodás egyik leglényegibb eleme a család megfelelő minőségű táplálkozása, ezt 94%-uk gondolja így. De a főzést csupán 23%-uk élvezi, ugyanis ennek következtében napi rutinná vált. De mindezeket mégis hatalmas szeretettel végzik, mert értünk, gyermekükért teszik!

Minden Édesanyának nagyon boldog Anyák napját kívánunk!

Két hozzászólás

Anna
2015. április 30. 14:13:26
T. cím!

Szeretnék a regisztrálni, de nem látok ilyen menüpontot. (pl. fórumhoz) köszönöm! Anna
Cica
2015. május 2. 13:56:49
Üdvözlet mindenkinek! Az ápr. 30.-i csütörtöki adás csúcs szuper volt, és úgy volt jó ahogy volt. Végre megismerhettük az Jakupcsek Gabi édesanyját is. A műsorvezető, már régóta a kedvencem, de itt Brillírozik, nem túlzás!! Ez tökéletes, így kell ez csinálni. AZ idősáv is jó mert akkora érek haza a munkából, s már ülök is de /szó szerint/ a tv. a ridikül elé. Ez jó nem? Végre nem a felfújt szájú, mellű üres fejű dekor macákról szól a műsor, hanem nekünk, igazi nőknek, tehát mindenkinek akinek még van igénye a színvonalra. Mivel a Gabika a mi korosztályunk így duplán jó, hogy őt még egyáltalán foglalkoztatják?!! Lásd, M--1et!!! Kik ezek, a főiskoláról jöttek ki??!! A legnagyobb "bajom" hogy pénteken nincs adás, miért?? ez kinél kell elintézni??!! Másért nem érdemes bekapcsolni ezt a masinát, na jó legfeljebb még a Borbás Marcsit nézzük!!! Szóval köszönet a Nyitrai Katának, és mindenkinek aki szerkeszti a műsort. Mi pedig azzal viszonozzuk, hogy Önöket nézzük ameddig csak lehet!!??? Szép napot. Ildikó/Cica

Én is hozzászólok!