Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Sztárom a párom 2. Adásba kerül: 2015. április 08.

Adásunk első részében a feleségek, most a férjek vallanak arról, hogy milyen egy közismert ember párjának lenni. Hogyan éli meg egy férfi, ha a kedvese folyamatosan a kamerák kereszttüzében áll? A publikum mindenre kíváncsi, a magánélete nyitott. Ki irányít otthon? Hogyan tudják egymást kiegészíteni? Mennyire maradnak meg a férfi-női szerepek? Hogyan kezelik a konfliktusokat? Őszintén mesél erről Barna Krisztián, Szárnyas Attila és dr.Visontai Csongor. Meglepetésünkkel megismerhetjük mindkét oldalt! Így még közelebb kerülünk az igazsághoz.

 

Előző héten a nők, ma a férfiak mesélnek arról, milyen egy ismert nő párjának lenni. Hogyan működik a kapcsolatuk? Mennyire tudnak civilként együttműködni? Hogyan zárják ki a kíváncsiskodó környezetet? Hogyan alakították ki az életüket, az ismertség, mint nehezítő körülmény tükrében? Milyen volt az első találkozás? S hogyan lett ismertségből szerelem? Ki kezdeményezett és mit szólt ehhez a család? Sikeres nők büszke párjai válaszolják meg kérdéseinket!

Barna Krisztián, Béres Alexandra férje, tőzsdei kereskedő. 20 évvel ezelőtt egy repülőúton ismerkedtek meg. Lenyűgözte Alexandra kedves személyisége és karaktere. Mivel családja külföldön él, így később értesültek a kapcsolatukról. Két nagyon különböző személyiség, mégis egymást erősítik. Felesége pozitivitására nagyon nagy szüksége volt.

Béres Alexandra, fitness világbajnok, életmód tanácsadó visszaemlékezik arra a 17 órás útra, amelyet végigbeszélgettek Krisztiánnal. A gyermekek mellett most jóval kevesebb idejük jut egymásra. De férje mindig azt mondja, hogy sose felejtse el, hogy 18 évesen kirepülnek majd otthonról, és ott maradnak egymásnak. Környezetük nem hiszi el, hogy ők sosem veszekednek egymással.

dr. Visontai Csongor ügyvéd, feleségével, Temesvári Andreával a teniszpályán találkoztak. Nem számított rá, hogy kapcsolat alakulhat ki kettejük között, ugyanis úgy látta Andi mindenkivel nagyon kedves, nem csak vele. Gyönyörű nőt látott benne, és még a mai napig így gondolja. Két teljesen más természetű ember, de folyamatosan változnak egymás mellett.

Temesvári Andrea, a legeredményesebb magyar teniszező elmondása szerint Csongorral együtt döntenek mindenben, de bevallja, hogy ő az akaratosabb. Amikor összejöttek, úgy érezte, hogy ő már érett arra, hogy családot alapítson és gyermekei legyenek. Így döntés elé állította Csongort, megkérdezte, hogy ő is így áll-e hozzá a kapcsolatukhoz? Andrea az idősebb, férje még egyetemre járt, amikor apa lett, de mindezek ellenére nagyon sokat segített a gyermeknevelésben.

Szárnyas Attila, informatikai projektmenedzsert és Pataki Zitát közös barátjuk mutatta be egymásnak. Családja nagyon kíváncsi volt rá, így nagy izgalommal várták az első találkozást. Elmondása szerint, Zita mellette lágyabb lett, ő pedig keményebb. Nagyon jól együttműködnek, szeretnének családot alapítani. Zita foglalkozik az otthonteremtéssel.

Pataki Zita, televíziós szerkesztő-műsorvezető szerint Attila viseli a nadrágot, de társai egymásnak, senki sem a másik főnöke. Amikor érezte, hogy Attila a nagy Ő, akkor megírta a családnak, hogy megtalálta a férjét. Mivel elmondásuk szerint kész emberként találkoztak, úgy érzik mindent meg tudnak beszélni,ezáltal a problémamegoldás is könnyebb. Rövid ideje vannak együtt, de olyan mintha ezer éve ismernék egymást.

A nők sikere

2010-ben készült egy kutatás, melyben a siker és a nőiesség kapcsolatát kutatták. Az eredmények érdekes tényekre engedtek következtetni. A női vezetői karriert nem befolyásolja a család, inkább a személyes képességek és a kreativitás játszik szerepet. Természetesen a nőiesség fontos szerepet játszik a sikerben, de a megkérdezett női menedzserek is a férfi főnököket részesítik előnyben a határozottságuk végett. Alapvetően a karrier és a család megfér egymás mellett, ennek ellenére, nehéz megmaradni az arany középúton. Viszont nagyon sok megkérdezett alany számolt be társa támogató hozzáállásáról. Úgy gondolják, van jellemzően női vezetői stílus. S ehhez olyan tulajdonságok társulnak, mint például az empátia és az érzelmi intelligencia. Ebben talán erősebbek vagyunk, mint a férfiak.

További erényeink:

Az előbb említett empátia hozzásegít minket, nőket ahhoz, hogy harmonikusabb légkört teremtsünk maguk körül. Észrevesszük, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, ha éppen az egyik vagy a másik kollégának problémája van. A kiegyensúlyozottság alapozhatja meg a jó eredményeket. A szervezői vénánk már a családi élet megszervezésénél is jelentősen megmutatkozik: sok mindent, kevés idő alatt vagyunk képesek tökéletesen megszervezni és véghezvinni. A kapcsolatok kiépítésében és ápolásában jeleskedünk, továbbá jobb csapatjátékosok vagyunk, mint a férfi társaink. Köztudott, hogy több dologra tudunk figyelni és a változásokat, a fejlődést sokkal jobban kezeljük, hamarabb felvesszük a ritmust.
Nem hiába érünk el sikereket és ismernek el egyre inkább, hisz olyan kompetenciákkal rendelkezünk, amely komplexitásában csak ránk, nőkre jellemző. Fontos ezen képességek tudatában lenni annak érdekében, hogy megfelelően tudjuk alkalmazni és folyamatosan tudjunk fejlődni. De mindezeknek a képességnek a birtokában szükségünk van egy olyan társra, akivel az összetartás és egymás támogatása mindennél jobban működik!  

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!