Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Internetes társkeresés férfi módra Adásba kerül: 2015. május 11.

Az emberek nagyon nagy százaléka került már kapcsolatba az online ismerkedő oldalakkal. Sándor András, az internetes randikról szóló könyv írója szerint azok a férfiak, akik online ismerkednek, még érdekesebbek, mint a nők. Meséljenek most a férfiak arról, hogy ők hogyan élték meg az internetes randevúkat. Beszámol tapasztalatáról: Garami Gábor, Balassa Gábor és Puskás Peti. Meglepetés hölgyvendégünk is megtapasztalta ennek a pozitív, de a negatív oldalát is.

Ugyan az online terepen lévő ismerkedést már feldolgoztuk, de a férfiak nézőpontját még nem ismerjük. Hát eljött az idő.. Az internetes ismerkedés már régóta egy közismert ismerkedési forma. Volt, amikor nagy hírnévnek örvendett, volt, amikor népszerűsége csökkent. Ma az újabbnál újabb tematikájú oldalaknak köszönhetően mondhatni a virágkorát éli. A férfiak miért szeretnek az interneten ismerkedni? Mi alapján keresnek párt? És hogyan kezdeményeznek egy beszélgetést? Meséljék el ezt ők maguk! 

Puskás Peti, Viva Comet-, Fonogram-, Bravo Idol-díjas énekes, színész elmondása szerint nagy volumenű randija nem volt. Egy ismert társkereső oldalon akkor kezdeményezhet beszélgetést két ember, ha közösen kedvelik egymást egy gomb megnyomásával, ezért úgy gondolja ezáltal elvesztette az ismerkedés a varázsát. A lányokkal, akikkel találkozott más képet mutattak magukról az internetes oldalon, mint a valóságban. Általában „Mizu?” kérdéssel kezd – egészen jól működik, mondja nevetve. A találkozói mindig ugyanazon a helyszínen zajlottak, ahol sok esetben a barátai is jelen voltak, hogyha baj van, segítséget tudjon kérni. Azt tanácsolja, hogy az internetes ismerkedés során a férfiak legyenek udvariasabbak, a lányok türelmesebbek és lazábbak.

Garami Gábor, az egyik legismertebb kereskedelmi rádió műsorvezetője, zenész vegyes tapasztalatokkal rendelkezik ebben a témában. Alapvetően nagyon szeret emberekkel ismerkedni. Először a kíváncsiság vezérelte, hogy regisztráljon ilyen oldalra. Azonban a hosszas virtuális beszélgetést nem szereti, ezért a harmadik mondtad után el is kéri a lány számát. A valódi találkozásokban hisz. Számára a telefonszám megadása szűrőként szolgál. Őszinteségre és tiszteletre van szükség. Az őszinteség arra jó, hogy el tudod dönteni, valaki tetszik vagy sem.

Balassa Gábor, egykori modell, fotóproducer, reklámszakember csak jó tapasztalatról számol be. Nem tett fel magáról egyértelmű profilképet, csak akkor árulta el, hogy ő tényleg az, akinek gondolják, amikor tetszett neki az adott hölgy. Az interneten mindenki jobb színben akar feltűnni, de ezt Gábor butaságnak tartja. Vannak olyanok, akik teljesen már személyiség mögé bújnak. Viszont egy értelmes férfinak ez egy paradicsom lehet. Türelemre és értelmes kérdésekre van szükség. Érdekesnek találja, hogy amíg az emberek arctalanok és nincs tétje a beszélgetésnek, addig sokkal őszintébbek egymással.

Cserháti Tamara, modell, szépségkirálynő 21 évesen látogatta meg először az online társkereső oldalt. Úgy gondolja sok civil embernek az utolsó mentsvára, neki pont ez ellenkezője volt. Nagyon sok helyen megjelent, sokan meg akartak vele ismerkedni, de ő elébe akart menni a dolgoknak, Tamara szerette volna eldönteni, hogy kivel akar találkozni. Úgy érzi a nők komoly céllal, míg a férfiak szórakozásból regisztrálnak. Csupán két ilyen találkozásra került sor. Humoros üzeneteket szeret kapni, olyat, ami valamitől más, mint a többi.

Érdekes tények, furcsa kutatások

Elmondhatjuk, hogy ezek az oldalak a virágkorukat élik. Nagyon sokszínű, érdekesebbnél érdekesebb ismerkedési módja van a virtuális világnak. Az emberek ideje egyre kevesebb, és nagyon sokan látogatnak el ebbe a különleges univerzumba. Nagyon sok kutatás is készült ebben a témában, amelyek érdekes eredményeket hoztak. Például a Wisconsini Egyetem megállapításai szerint az emberek több, mint 80%-a a súlyáról, koráról és a magasságáról hazudik. Mindez azért furcsa, mert ha személyes találkozásra kerül sor, mindezek a füllentések könnyen kiderülnek. Egy másik kutatás, amely 1,3 millió profilt vetett górcső alá, arra az eredményre jutott, hogy akik a szerelem vagy a szeretet szót megjelenítették az adatlapjukon, hamarabb találtak partnert. A kutatók azt is megállapították, hogy a nők nagyon szeretik a profilokat böngészni, míg a férfiaknak csupán a fele. Ők inkább a vizualitás hívei és a képeket jobban szeretik lapozgatni. A megbeszélt randevúkra a személyek 66%-a megy el. A virtuális ismerkedés során a nők 30%-nak szüksége van barátnőik megerősítésére, míg a férfiak 16%-a kéri csak ki társasága véleményét. Született még egy furcsa és elgondolkodtató eredmény, miszerint az online térben ismerkedők az évek alatt 1,3 millió forintot spórolhatnak meg. Ugyanis kevesebbet kell utazni és vacsorára költeni. 

Egyre nagyobb figyelmet kap ez az ismerkedési mód, azonban ügyelnünk kell arra, hogy a világhálón is betartsuk azokat az etikai szabályokat, amelyet a való életben is elvárnánk. Megtanultuk, hogy az őszinteség talán mindennél fontosabb a kudarcba fullad találkozások terén, mert ezzel ugyan pénzt kevésbé, de időt megspórolhatunk. Potenciális lehetőség, mely közel hasonló szabályok mentén valósul meg, mint a klasszikus ismerkedés.

Négy hozzászólás

kata02
2015. május 12. 10:45:34
Szeretem a ridikült....Ehhez a témához annyit szeretnék írni, mivel én is érintett vagyok ebben a témában, kiváncsian vártam a műsort !!
Intelligensek, helyesek voltak a résztvevők...többször humorosak is....nekem tetszett...kivéve azt vagyis az idegesített és gondolom nam csak engem, hogy a közepétől Garami Gábor szinte szóhoz sem hagyta jutni a többieket, főleg miután a hölgy vendég "szinre lépett"....
Én kiváncsi lettem volna inkább a többiek véleményére, tapasztaltaira is részletesebben, de Garami Gábor egyszerűen szóhoz sem hagyta őket jutni, meg mindenbe belebeszélt...itt talán Babinak valahogy figyelmeztetnie kellett volna Gábort, hogy túl sok már ő...és hagyja a többieket is beszélni...
Agárdi Ildikó
2015. május 12. 10:49:54
Kedves Szerkesztőség, Kedves Gabriella!

Nagyon jó volt a tegnapi műsor! Sokat nevettem! :)
Elgondolkodtató, hogy talán mindig férfi vendégeket kellene hívni.

Üdvözlettel: Ildikó
lucy
2015. május 16. 12:09:45
Sziasztok!


Tetszett a musor bar a velemenyem az hogy nekunk egyszeru atlagos holgyeknek csak alom az ilyen pasi mint peldaul Balassa Gabor.Tul nagy falat.Hiaba ismerkedik a neten.Az ilyen pasik nem alacsonyodnak le a mi szintunkre csak nem kepzeljuk mar hogy pont mivelunk fog szoba allni.Kizarolag csak vagy modellek szilikonos sztarocskak vagy celebek johetnek szoba...internet ide vagy oda.Na nehogymar tul dokat kepzeljunk magunkrol..aki jokepu es penze is van..annak akarki nem fog megfelelni csak egy olyan holgyike aki vagy minimum szep modell tipus vagy hires vagy hasonloan gazdag!!.....
Gabor
2015. május 17. 21:29:38
Az én véleményem az, hogy csúnyán beszélt a volt nőiről Garami, a bugyikról.
Ezért elkerülhetnék a nők.

Én is hozzászólok!