Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Szégyenlős vagyok, de hódítani akarok Adásba kerül: 2015. április 22.

A társkeresés korunk egyik dilemmája, még azok számára is ingoványos talaj, akik kellő önbizalommal és bátorsággal vannak felvértezve. Hátrányból indulnak el azok, akik szégyenlősebbek és kevésbé rámenősek? Csak a bátrak találnak könnyen párt? Mi a szégyenlősség pszichológiája? Mit tesznek azért, hogy leküzdjék gátlásaikat? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ a vendégeinkkel: Vámos Erikával, Cserpes Laurával és Dr. Szöőr Annával. Meglepetés férfi vendégünknek az éneklés egyfajta magabiztosságot adott.

A szégyenlősség, a gátlásosság sok akadályt görgethet elénk, amivel nehéz megküzdenünk. Mégis lehet egy bájos tulajdonság. Az ilyen hölgyek a férfiaknak megfejthetetlenek és kihívást jelentő személyek, akiket külön feladat meghódítani. Nagyon fontos a pozitív látásmód! A gátlásosság pedig különféle módszerekkel leküzdhető.   

Vámos Erika, műsorvezető, producer, szerkesztő élvezi az egyedüllétet. Mind a mai napig szégyenlős és gátlásos. Erika elmondása szerint nem volt olyan, hogy ő kezdeményezett volna egy ismerkedést. Sőt minél jobban tetszik neki valaki, annál biztosabb, hogy nem fog kezdeményezni. A legutolsó szerelmi csalódása, kihatással volt az egész felnőtt életére, azóta nincs kapcsolata.

Cserpes Laura, énekesnő a mindennapokban, a munkájában, sehova sem szokott egyedül menni, de otthon berendezkedett az egyedüllétre. Magánéletében nagyon sok gátlással küzd, de amint kilép a színpadra, ezek az érzések megszűnnek. Azonban elhatározta, hogy nyitottabb lesz. Válását traumaként élte meg, újra fel kellett építenie az életét. Elhatározás kellett ahhoz, hogy ebből ki tudjon jönni. Visszahúzódóbb és csalódottabb lett, de reménységgel teli, ugyanis van belső hite.

Dr. Szöőr Anna, pszichológus, jogász, társkeresési terapeuta szerint az emberek a csalódások és az önbizalomhiány miatt válhatnak szégyenlőssé. Vannak olyanok, akik ezért túlkompenzálnak, azaz természetellenesen viselkednek. Sok mindentől félünk, de ha pozitívan állunk hozzá sokat segítünk a lelki egészségünkön. Anna szerint mindkét nemnek szüksége van a klasszikus értelemben vett udvarlásra.

Tabáni István, Fonogram díjas énekes, dalszerző, festőművész, grafikus egy melankolikus alkat, belül éli meg a dolgokat. Az éneklés magabiztosságot adott, és ennek köszönhetően a személyisége is változott. István szerint mindig a nő választ. Az ő fejében is volt egy ideális képe arról, hogy hogyan is képzeli el a partnerét. Aztán kapott valami újat, ami a vizuális képében nem volt jelen.

Azok a fránya komplexusok!

Testi és lelki egészségünkkel hogyan béküljünk ki? Honnan szerezzük vissza önbizalmunkat? Ezek a kérdések nagyon sokunk életében jelen vannak! Mindenki a tökéletességre törekszik, miközben mindannyian tudjuk jól, hogy senki sem tökéletes. Végül saját magunk áldozatává válhatunk, s nem leszünk képesek reálisan megítélni önmagunkat. Ahhoz, hogy a változás útjára tudjunk lépni, el kell fogadnunk azt, hogy gátlásosak vagyunk. Ha ezzel megbirkózunk sokkal elégedettebbek leszünk. Ne gondoljuk azt, hogy minden elénk gördülő probléma ebből eredeztethető. Tudatosítsuk, hogy ha valamit nem szeretünk magunkban, nem biztos, hogy ez a másik felet is fogja zavarni. Például, ha kisebb túlsúllyal küzdünk, nem feltétlenül kell, hogy zavarja a párunkat. Nagyon fontos, hogy tanuljunk meg beszélni a hibáinkról. Ha felvállaljuk gyengeségünket, az megerősít, hiszen tudunk róla beszélni. A komplexusaink sokszor azért újulnak ki újra és újra, mert nem megfelelő emberek vesznek körbe, akiknek köszönhetően, folyamatosan megerősítésre kerülnek a gyenge pontjaink. Nagyon fontos az, hogy jó környezetben, jó emberekkel töltsük az időnket. Ahelyett, hogy rágódunk a gátlásosságainkon, fejlesszük magunkat azokon területeken, amelyekben pozitív visszajelzéseket kapunk.

 

Két hozzászólás

Elnök
2015. április 22. 23:07:18
Kedves Vámos Erika!

Vannak férfiak, akik a törékenyebb, félénkebb nőket szeretik meghódítani. Csak nyitott szemmel kell járnia, és megtalálja!

Elnök
2015. április 23. 12:03:21
Borzalmas volt!!!!!

Én is hozzászólok!