Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Az első gyermek érkezése Adásba kerül: 2015. november 27.

Az első gyermek érkezése következtében válik a család családdá. A legmeghatározóbb az első terhesség kilenc hónapja. Az anyának ez az idő áll rendelkezésére arra, hogy felkészüljön az új életre, megtervezze azt, hogyan rendezik be az új életet immáron hárman. Az apa és a gyermek közötti kötődés leginkább a születés után kezdődik el igazán. Erről mesélnek kismamáink: Pados Krisztina, Csonka Szilvia és Tari Titanilla. Meglepetés férfi vendégünk apai tapasztalatait meséli el, akinek most hat hónapos kisfia.

Pados Krisztina, Princess együttes hegedűse és alapító tagja éppen most várandós gyermekével. Azt mondja a tízedik hét után minden kellemetlensége elmúlt, de az a tíz hét sem volt olyan borzasztóan vészes. Terhessége alatt olyan ízeket kezdett el érezni, amit eddig soha. Kislánya nevét már előre tudják, a Vivien név mellett tették le párjával mindketten a voksukat. 

Csonka Szilvia, színművész kislánya, Hédi januárban fog világra jönni. A babát nagyon tervezték és nagyon készültek rá. Számára kevésbé volt kellemes az első tizenkét hét, alig várta, hogy túl legyen rajta. Alapvetően nagyon szerette a húst, és szerette a napot, ez alatt a tizenkét hét alatt a húsra rá sem tudott nézni és a napra sem vágyott ki. Apás szülést terveznek. Párja már most mindenből kiveszi a részét. Kedvese mindig azt kéri Szilviától, hogy mondja el, éppen mit érez, hogy ő is egy kicsit át tudja élni. 

Tari Titanilla, műsorvezető kislánya, Jázmin október 14-én született. Már nagyon régóta tervezték a családalapítást, de egy vetélés miatt későbbre tolódott. A tizenhatodik hétig izgult, utána jött el a megnyugvás, s ekkor már meg tudott szabadulni minden feszültségétől. Terhessége alatt nagyon kívánós volt, de ügyelt arra, hogy rendszeres legyen a testmozgás is. Titanilláék is az apás szülés mellett döntöttek, és most már kibontakozóban van a nagy apa-lánya szerelem. 

Rákász Gergely, orgonaművész kisfia, Márton májusban született. Elmondása szerint hozta az összes sztereotípiát, amit egy férfi hozhat. Az igazi kötődés kisfia és közte akkor kezdődött el, amikor már világra jött Marci, s ehhez is idő kellett, hogy megismerkedjenek egymással. Nagyon várja már azt az időszakot, amikor együtt felfedezhetik a világot. Akkor, amikor kisfia született, nem engedték be a szülőszobába, így egyedül, izgulva kellett megvárnia, amíg a világra jön. Nem is volt annál felemelőbb érzés, amikor meghallotta Marci sírását. 

Próbatételek

Két dolog is megszületik egyszerre, nemcsak az új jövevény, hanem maga a család is ekkor válik teljessé. A szülők életében meghatározó az első gyermek érkezése, a terhesség átélésének első tapasztalatai.  Amikor a világ legnagyobb csodáját megkaphatjuk az életünkben, az több változást is maga után vonz, amelynek a megfelelő kezelése a szülői hozzáálláson múlik. Ebben az új élethelyzetben megváltozik a szabadidő jelentése. Általában azoknak a szülőknek könnyebb, akik megengedik maguknak a gyermekmentes kikapcsolódásokat, és semmiképp sem gondolják azt, hogy e miatt rosszabb szülők lennének, mint mások. Azonban a szülői szerep egy 0-24 órás ügyelet is, bárhol is legyünk. Mindemellett természetesen a párkapcsolatunk is egy új dimenzióba helyeződik át, kiderül az, hogy mennyire nyújtunk egymásnak támaszt a nehezebb időszakokban. Egymás mellett, közösen válunk szülőkké. Mindeközben újra megismerjük magunkat, felfedezhetünk olyan tulajdonságokat, amelyet csak egy gyermek tudott előcsalogatni belőlünk. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!