Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Életünk mérföldkövei Adásba kerül: 2016. január 28.

"Ha nem vagy kész változtatni életeden, nem lehet segíteni rajtad" - írta Hippokratész. Valami hasonlót gondolhattak mai vendégeink, akik bátor emberek. Hiszen a megfelelő pillanatban nemcsak felismerték, hogy válaszúthoz érkeztek, hanem át is merték lépni önmaguk határait. Vagy csak egyszerűen nem kerülték el életük következő, nehéz kihívását. Négy különböző, de példaértékű élettörténet, párhuzamokkal. Erről mesél nekünk Drávucz Rita, Dr. Baritz Sarolta-Laura nővér, Kertész Zsuzsa és meglepetés férfi vendégünk.

Kertész Zsuzsa, bemondó, riporter, pszichológus, coach, tréner. Gyermekkorában minden érdekelte őt. Az a bizalom, amit környezetőtől kapott, nagyon sokat számított Zsuzsának. Rádióban és a televízióban is egyaránt dolgozzott. Véleménye szerint, amikor jön a változás, több lábon kell az embernek állnia. S, ha nem ragaszkodunk görcsösen ahhoz, amiben éppen vagyunk, sokkal könnyebben megoldódnak a problémák. Minden álma az volt, hogy a Táncdalfesztivált csinálhassa, de eközben jött egy kis pocaklakó. A sors fintora az volt, hogy abban az évben a Táncdalfesztivál elmaradt. 

Drávucz Rita, háromszoros olimpikon vízilabdázó általános iskolában úszott, utána jött csak a vízilabda. Mivel az úszó szakosztály megszűnt, barátnői hívták át vízilabdázni. Családjukban nem volt sportoló, ő az egyedüli. Az élsport abbahagyása az ő döntése volt. Rita szerint nyitni kell a kapukat ahhoz, hogy mindig legyen hova lépni. 

Dr. Baritz Sarolta Laura OP, Domonkos rendi szerzetes, közgazdász a matematikát nagyon szerette, de nem tudta azt, hogy közgazdász akar lenni. Kitűnő tanuló volt, szeretett is tanulni. A zenei pálya felé is kacsingatott. Később közgazdászként sikereket ért el, megvolt mindene, mégis úgy érezte, hogy elveszett az életének az értelme. Üzletkötőként rengeteget utazott, rengeteg embert megismert. Édesanyja betegsége és halála után a hitélet jobban előtérbe került.

Kovács "Koko" István, olimpiai- és világbajnok ökölvívó, a Magyar Köztársasági Érdemrend közép- és tisztikeresztjének tulajdonosa. Rengeteg mindent csinál, a fontossági sorrend az időszaknak megfelelően változik. Gyermekként színész szeretett volna lenni, de ami fontosabb volt ennél az az, hogy sikeres ember lehessen. Koko szerint az anyagi jólét egy ideig boldogítja az embert. Nagyon büszke gyermekeire és a sporteredményeire. Egy bajnok példát kell, hogy mutasson az embereknek, ez egy hálás, életre szóló feladatat. 

A döntéshozás kulcsfontossága - a halogatás kérdése

Döntéseinkkel irányítjuk sorsunkat. Döntést kell hozni, olyan nagyobb kaliberű kérdésekben is, amelyek az életünk útjait határozzák meg. Van, aki magabiztosan tud dönteni nagyobb horderejű kérdésekben, van aki nem mer dönteni, de ez utóbbi is egyfajta döntés. S nincs is ez másképp, amikor az egyik életszakaszból egy másik életszakaszba lépünk, azaz amikor életünk mérföldköveiről beszélünk.
Az őskorban az emberiség céljai tárgyiasultak, ma távoli szellemi célokért küzdünk, így sokkal hamarabb felüti a fejét a halogatás. Leginkább a fiatalokra jellemző, s azon belül is a férfiak hajlamosabbak rá. A halogatóknak hét típusa van: a dacos, a túlvállaló, a kényelmes halogató, a tökéletességre törekvő, az álmodozó, az aggódó és a kríziskeltő. 
Életünk kulcsfontosságú szakaszait sok tényező befolyásolja, de nekünk kell meghoznunk azokat a döntéseket, amelyek lehetnek jók és rosszak is. Azonban ez előbb vagy utóbb kiderül, de mindezekből nagyon sokat tanulhatunk.

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!