Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Férfi haverságok Adásba kerül: 2015. december 08.

Egy férfi életében másképp épül fel egy barátság, másképp egy haverság. Ebben a közegben teljesen más témákról folynak a diskurzusok. Mennyiben mások a férfi barátságok, és miben különböznek a női kapcsolatoktól? Mely dolgok érdeklik őket? Mi lehet ezeknek a kapcsolatoknak a buktatói? Vannak-e köztük rivalizálások, féltékenységek? Mennyire fontos, hogy a társaságuk elfogadja a párjukat? Illetve fordítva, a kedvesük a baráti társaságot? Rengeteg kérdés, amelyre választ Sipos Tamástól, Nacsa Olivértől és Dénes Tamástól kapunk. Meglepetés hölgyvendégünk hisz a férfi és nő között kötettő barátságban.

Nacsa Olivér, előadóművész, humorista szerint az igaz barátból igazán kevés van. Az élet hozza magával a barátokat és az is dönti el, hogy ki az, aki marad. Egy adott életszakaszon, adott emberek kísérnek végig. Úgy gondolja egy barát esetében a bizalom a legfontosabb, az, hogy soha semmilyen körülmények között a háta mögött róla rosszat ne mondjon. Olivér szerint az is nagyon fontos, hogy párunkat a barátaink is elfogadják. 

Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy egyik énekese szerint a barátságokat ápolni kell, nem lehet az, hogy csak a másik, vagy csak én adok. Sokáig kenuzott, ebből a csapatból máig fennmaradt barátsága, illetve immáron 25 éve a baráti körébe tartoznak a kollégái is. Véleménye szerint egy barátságban a legmeghatározóbbak a közös élmények, a magas és a mélypontok. Egy szerelemben általában benne van a csalódás, de egy barátság esetében nem tartjuk ezt a lapot a pakliban. 

Dénes Tamás, műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró fiának még az egész osztály egyben a barátja is. Gimnáziumban neki is megvolt az az 5-6 barátja. Később, amikor a fiúk életében megjelennek a lányok, akkor megfogyatkoznak ezek a kapcsolatok. Azonban az ő életében is megmaradtak még azok a barátok, akikkel gyermekként még együtt játszott. 

Péter Szabó Szilvia, énekesnő, az egykori NOX együttes egyik alapító tagja és frontembere elmondása szerint nőben és férfiban is van igaz barátja. Férfiben ezt a szerepet a kedvese tölti be. Úgy gondolja, azok maradnak meg jó barátnak, akikkel nap, mint nap tudunk beszélni, ismerik az életünk apró részleteit. Úgy gondolja, sokkal megbízhatóbb egy férfi barát, mivel sokkal őszintébb, mint egy nő.

Vegyes barátság! - Lehetséges?

Szendi Gábor írásából kiderül, hogy alapvetően a férfiaknak kiterjedtebb baráti köre van, ahol a hűség, a lojalitás és az "együtt csinálás" élménye játszik fontos szerepet. A férfiak keveset beszélnek magukról és az érzéseikről. Egy kutató is úgy nyilatkozott, hogy a férfiak alapvetően szociálisak, de nem intimek. Az egybehangzóan soha meg nem válaszolható kérdés az, hogy létezik-e férfi és nő között barátság? Sokan vitatkoznak, sok álláspont született, de egységes még nem látott napvilágot. Nincs erre egy szociális mintánk, hogy hogyan is kell ezt csinálni, s ha mégis létrejön egy ilyen bensőséges, közeli kapcsolat a környezetünk sem fogadja gyanakvásmentesen. Linda Sapadin, pszichológus szerint az, hogy a férfi és nő barátságát ekkora pesszimizmus övezi, az a múltunk egy öröksége. Régen a férfi dolgozott, a nő pedig a háziasszony szerepét töltötte be, ebben az időben maximum csak románcok alakulhattak csak ki. Ez az, ami kivetül a mai gondolkodásmódunkra is. Ma azonban a két nem életvitele, munkája, szabadideje és még sok más minden teljesen összefonódik. Ma nemek szerint nem különül el szinte egy szociális tér sem. Michael Monsour szerint a nőiesebb férfiaknak és a férfiasabb nőknek kétszer több vegyes barátsága köttetik, mint a tradicionális maszkulin vagy a tradicionális feminin embereknek. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!