Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Karácsonyi hol vásároljunk be? Adásba kerül: 2015. december 15.

Közelegnek az ünnepek ezzel együtt a városi őrület, a nagybevásárlások ideje. Az utcák és a bevásárlóközpontok nyüzsögnek. Ebben a rohanásban hogyan leljük meg az ünnep hangulatát? Hogyan teremtsünk lelkünkben békét? S ezen felül, hogyan vásároljunk hatékonyan? Hogyan lepjük meg szeretteinket? Tippeket ad Janza Kata, Kökényessy Ági és Kiss Mariann. Meglepetés férfi vendégünknek nagy családja van, így nagyon kell készülnie a jobbnál jobb ajándék ötletekkel ahhoz, hogy azok tényleg meglepetések lehessenek.

Janza Kata, eMeRTon-díjas színésznő, musicalénekes olyat szeret ajándékozni, ami tényleg örömet okoz. A család visszajelzéseiből kiderült, hogy szerencsére még egyszer sem nyúlt mellé. A karácsonyi sütemények nem biztos, hogy tökéletesre sikerednek, de a sütés közben gyermekeivel együtt töltött idő és a sok-sok nevetés felbecsülhetetlen. Úgy érzi, hogy sok humorral meg lehet találni a békét ebben az óriási nagy előkészületben. Vásárlás közben pedig rászól saját magára, hogy mit ne vegyen már meg. Ezzel a taktikával egész jó eredményeket ér el.  

Kökényessy Ági, színművész, ha gyermekének süteményt kell vinnie az iskolába, akkor ezt általában éjszaka szokta elkészíteni és a legtöbb esetben a muffinra esik a választás. Számára a bevásárló lista arról szól, hogy kinek kell ajándékot vennie, és nem arról, hogy pontosan mit. Olyan ajándékot szeret kapni, amit ő magának nem venne meg. Ami a karácsonyfát illeti, eddig mindig földlabdában vásárolták, két éve, amióta nincs telkük azóta ők is faragják a fát. 

"Nem vagyunk az ajándékozás szokása ellen, ha a vásárolt vagy készített ajándék valóban kifejezi azt a szeretetet, amit egymásnak átnyújtani szeretnénk, és nem az egész év során elspórolt szeretet helyett adjuk."

/Simon András/

Kiss Mariann, séf nagyon nagy kedvelője a karácsonyi bevásárlásnak, de amint a tömeg felidegesíti, elhagyja a terepet és végül nem vesz semmit. Listákat nem készít, igyekszik mindent fejben tartani. Náluk elfogadott, hogy pénzt is ajándékoznak karácsonykor, amelyből olyan ajándékot vásárol magának a megajándékozott, amelyre szíve mélyén vágyik. Az előkészületekbe cukrász mesterséget űző édesanyja is besegít. 

Szabó Sipos Barnabás, színművész úgy érzi neki könnyű ajándékot venni. Öt gyermeke van, így komoly előkészítést igényel, hogy megfelelő ajándékokkal lepje meg őket. Feleségével mindig megfogadják, hogy csak a gyerekeknek vesznek ajándékot, de végül sem kedvese, sem a szülei nem maradnak meglepetés nélkül. Az ő reszortja  a főzés, de a karácsonyi előkészületek közül az ajándékok becsomagolását is nagyon szereti. 

Vásárlási szokásaink

Nyakunkon a karácsony és a nagybevásárlások ideje. A boltokban hömpölygő tömeg mindannyiunkat kimeríti, ezért sokan online boltokban, a számítógép előtt pár kattintással rendeljük meg a karácsonyi meglepetéseinket. Itt már csak azon kell izgulnunk, hogy időben megérkezik-e?! A futárszolgálat képes-e átvenni a télapó sebességét, és pillanatok alatt hazaröpíti-e a megrendelt terméket?
46 milliárdot költünk el webshoppokban az ünnepek előtt. Internetről legtöbbet számítástechnikai-, szórakoztató- és elektronikai eszközt vagy könyvet vásárolunk. 
Majsai László, pszichopedagógus szerint, azért lehetünk stresszesebbek a karácsonyi időszakban, mert van bennünk egyfajta megfelelési kényszer. Ha bennünk él a gyermekkorunk meghitt karácsonyi hangulata, akkor felnőttként, szülőként szeretnénk ezt megadni mi is a gyermekeinknek. Nem kellene a tökéletességre törekedtünk, arra kellene figyelnünk, hogy megpróbáljuk becsempészni a meghittséget az otthonunkba, attól függetlenül, hogy egy vagy öt féle sütemény sikerült megsütnünk. S hogy ezt megfelelőképpen tudjuk kezelni, egy jó nagy adag humorra van szükségünk. Ne engedjük, hogy a rohanó világban az ünnep szépsége elvesszen! 

Egy hozzászólás

Minitehén
2015. december 17. 17:36:07
Üres locsifecsinek ítélve hagytam a csatornán az adást, de később nagyon jól szórakoztam, még melléktevékenységemből is föl-fölnézegettem, mi több, nevettem - ennek az adásnak nem is volt más célja, és ez maximálisan bejött.

Én is hozzászólok!