Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Fejben dől el Adásba kerül: 2016. január 15.

Azt mondják, hogy ha kemény, sorsfordító helyzetekbe kerülünk, semmi sem számít: csak az, hogy higgyünk benne. Sokszor halljuk azt az intelmet, ha éppen valamit feladni készülünk, hogy minden fejben dől el. Hozzáállásunk függvénye a sikerünk mértéke. Természetesen beszélhetünk tehetségről és szerencséről, de sokszor a tudatosság és az eltökéltség a magyarázat mindenre. Mai beszélgetőtársunk lesz Kökény Bea, Gyömbér Noémi és Varga Diána. Meglepetés férfi vendégünk szerint sokunk elhiszi azt, hogy semmiben sem jó.

Kökény Bea, olimpiai ezüst- és bronzérmes kézilabdázó mindig szeretett volna valamiben a legjobb lenni. A legapróbb feladatokban is a kihívást látta. Például egy papírgyűjtés során is a legtöbb papírt szerette volna gyűjteni. Úgy látja, a mai gyerekekre  a kudarckerülés. a jellemzés  Bea pozitív stresszt mérkőzés előtt él át, azonban amikor felmegy a pályára, mindez elszáll. Szerinte optimistáknak kellene lennünk, és az emberekhez is pozitívan kellene állnunk. 

Varga Diána, gyermekagykontroll-oktató, az Aranyanyu-díj döntőse. Gyermekkorában nagyon fontos volt számára a visszacsatolás, mivel önbizalomhiányos kislány volt. Mindig arra figyelt, hogy találjon a környezetében egy motiváló embert, egy példaképet, akire fel tudott nézni. Véleménye szerint a mai gyerekek a kudarcról azt gondolják, hogy hiba. Van erre egy optimista mondás, mely szerint "nincsen kudarc, csak késleltetett siker". Diána szerint meg kell élnünk a kudarcokat, át kell engednünk magunkon azokat. 

Gyömbér Noémi, sport-szakpszichológus mindig azt kereste, hogy hol tudna fejlődni. Felgyorsult a világ, teljesítményközpontúvá válik minden. Azonnali eredményeket szeretnénk, rögtön látni akarjuk a munkánk gyümölcsét. Be kellene látnunk, hogy nem lehetünk mindig pozitívak. Úgy gondolja, ha elkezd izgulni, akkor számára fontos dolog fog történni. Noémi abban kitartó, ami őt nagyon érdekli, s azért nagyon sok mindent képes megtenni. 

Szenczy Sándor, baptista lelkipásztor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetője sok olyan emberrel találkozik, aki elhiszi azt magáról, hogy semmire sem jó. Fel kellene tennünk magunknak azt a kérdést, hogy mi a fix pont az életünkben? Mihez tartjuk magunkat? Az ő neveltetésében a hit nem volt benne, nem ebbe nőtt bele. Ebben az életben semmi sem véletlen, mindennek oka és célja van. Sándor szerint a lehetetlen lehetségessé válik, ha hiszünk benne. 

A pozitív stressz is fejben dől el!

A bennünket érő stressz milyensége is fejből dől el az, hogy pozitív vagy negatív irányba megy el. Mikor értékelhetünk egy feszültebb helyzetet pozitív stresszként?

  • Egyrészt neveltetésünk függvénye, hogy a stresszre megoldandó kihívásként tekintünk-e?
  • Akkor értékelhetjük még így, ha kellő mennyiségű önbizalommal rendelkezünk, s nem hagyjuk, hogy mások véleménye megbénítson/befolyásoljon minket.
  • Abban az esetben is, ha már korábban megbirkóztunk ilyen helyzettel,
  • vagy ha rendelkezésünkre áll olyan eszköztár, amelyből megoldási stratégiákat meríthetünk.
  • Ilyen lehet egy tét nélküli helyzet is. 
  • Akkor is értékelhetjük pozitívnak, ha az esetleges sikertelenség esetében, van a tarsolyunkban további megoldási javaslat.
  • Mi több, akkor is változhat pozitív irányba a hozzáállásunk, ha a végkimeneteltől függetlenül eldöntjük, hogy át fogjuk gondolni a helyzetet és tudatosítjuk azt, hogy bárhogy is alakul, ebből tanulhatunk is.

Állítsuk szolgálatunkba a stresszt! S figyeljünk arra, hogyan profitálhatunk belőle, hisz minden jól vagy rosszul megoldott helyzet tartogat némi tanulnivalót. Vegyük ezeket észre!

Három hozzászólás

Regős László
2016. január 15. 18:11:15
Tisztelt "Ridikül" Rendező!
A mai adásban felfigyeltem egy kiírásra és már azt hittem, kezdek hülyülni. Ugyanis Kökény Bea volt válogatott kézilabdázónál - ha jól számoltam - legalább három alkalommal is kiírták: olimpiai bajnok. Kérem sziveskedjen megadni a nevét és mélcímét annak a kollégának aki a névaláírásokat készítette mert szeretném megkérdezni tőle, hogy honnan vette és egyáltalán ma már mindent ki lehet írni a képernyőre minden következmény nélkül?!
Üdvözlettel:
Regős László
Balazs
2016. január 15. 21:53:05
Üdv!
Az volt a Ridikülben,hogy amikor a színészek szabadságra mennek mehetnek oda várják a munkanélkülieket és ők is tudnak dolgozni,és ha jól dolgoznak akkor megtartják!Engem ez érdekel,bár nincs színészeti iskolám!
Ilona
2016. január 16. 23:07:49
Nagyon szeretem a Ridikül c. müsort, mostanában a régebbi müsorokat nézem!!! Nagyon sajnálom, hogy Jakupcsek Gabriellát lecserélik, én nagyon szeretem, ahogyan a müsort vezeti, és ahogyan a saját véleményét is beleszövi a müsorba!!! Nem tudom, az uj müsorvezetővel fogom-e szeretni, majd meglátjuk!!! Egyébként miért cserélik Őt le????? Üdvözlettel Ilona!!!

Én is hozzászólok!