Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A csábítás művészete Adásba kerül: 2013. május 06.

blog post image

Tudomány szabályok nélkül. Nincs pontos recept arra, hogyan kell elcsábítani valakit. Életünk során számtalan fortélyt, cselt találunk ki, vagy lesünk el másoktól, csak hogy megszerezzük magunknak a kiszemeltet. De ami működik az egyiknél, nem biztos, hogy működik a másiknál is. Ki hogyan csinálja? Erről beszélgetünk Pásztor Annával, Hevesi Krisztával, Györgyi Annával és persze férfi vendégünkkel.

Láthatatlan fegyverünk

Hogy lehet az, hogy egy látszólag nem túl előnyös külsejű emberre ragadnak a másik nem képviselői? A kisugárzás a titok. A megfoghatatlan fegyver, ami a legerősebb vonzást válthatja ki, ami ellenállhatatlanná tehet bárkit. Ahhoz, hogy kisugárzásunkkal csábítani tudjunk, fel kell ismernünk magunkban a szépet. Azt, ami előnyös rajtunk, tudnunk kell vállalni, viselni. Mi, nők nagyon értünk hozzá, hogyan kell az élet hálóját szövögetni. Használjuk hát ezt a képességünket a csábítás színpadán is!

A férfiak szeretnek elcsábulni, mégis legtöbbször azt hiszik, hogy ők választottak ki bennünket a többi nő közül. Ami persze nem így van, hiszen mi vagyunk azok, akik felcsigázzuk őket és felhívjuk magunkra a figyelmüket. A csábítás olyan játék, amellyel megőrizhetjük gyermeki, pajkos énünket. De kell hozzá némi humorérzék és fantázia is, hiszen a csábítás agyban dől el.

Önkifejező és személyiségfejlesztő

A csábítás a legtöbb nő számára nem más, mint egy érdekes kihívásokkal teli szórakozás, amely segít növelni az önbizalmat, elhitetni, hogy semmi sem lehetetlen, s amelyen keresztül megnyilvánulhatnak egy személyiség eredeti és sajátos tulajdonságai. Az önbizalom ugyanis nem egyik napról a másikra alakul ki az emberben. Ezt is tanulni kell. A sikerhez magabiztosságra, pozitív hozzáállásra és a belső félelmek leküzdésére van szükség itt is, mint az élet minden területén. Néha egészen szembetűnő és meglepő, mennyire nem illik össze megjelenése alapján egy-egy pár két tagja. Egy különös csengésű hang, a kivételes intelligencia, a másik ember iránti figyelem és megértés, a humor ugyanolyan vonzó és érdeklődést keltő tulajdonságok lehetnek egy nőben, mint a klasszikus értelemben vett vagy éppen trendinek számító szépség.
 
Vonzalmat sok minden ébreszthet a másik emberben, és az is egyénenként változó, hogy kinek mi az, ami vonzó. Annyi azonban biztos, hogy a vonzalom összetett dolog, és kialakulásában a másik ember intellektuális és mentális tulajdonságai ugyanúgy szerepet játszanak, mint fizikai megjelenésének bizonyos sajátosságai.

Pásztor Anna szerint egy nőnek nagyon fontos, hogy tetsszen. „Hajlamos vagyok igazi vadállattá változni, ami nem feltétlenül túl szép, nőies, inkább ijesztő. Örülök, hogy eljutottam arra a szintre, amikor már nem kell megerőszakolnom magam ahhoz, hogy tetsszem akár a nőknek, akár a férfiaknak. Örülök, hogy a pillanatnyi agymenésemnek megfelelő hacukában, viselkedéssel, illetve zenével kifejezhetem azt, ami tombol bennem, és pozitív visszajelzéseket kapok. Például amikor összekenem az arcomat és a felsőtestem kék-zöld-arany csillámporos zselével, akkor már nem mondják a férfiak, hogy vigyétek ki ezt az izét, mert félek tőle. Olyan időket élünk, amikor elfogadnak, és ez nagyon jó.”

Szavakon innen és túl

A beszédhang és -stílus sokszor már az első találkozás alkalmával meghatározza egy kapcsolat alakulását. Vannak olyan emberek, akiknek kifejezetten a verbális megnyilvánulásaik kölcsönöznek ellenállhatatlan vonzerőt. Olyan nők, akik bársonyos hangjukkal, szép beszédükkel egész környezetüket leveszik a lábukról. Az emberi hang és a beszéd is alkalmas arra, hogy felkeltse és fenntartsa az érdeklődést, hogy vonzalmat ébresszen a másik emberben. Györgyi Anna gyönyörű beszédhangját mindannyian jól ismerjük, színházból és szinkronszerepeiből egyaránt.

A beszéd tartalmi mondanivalója mellett ott van még a nem verbális kommunikáció. Az arcjáték, a gesztusok, vagy a szem és a tekintet. Ha egy nő a férfival folytatott beszélgetés közben szándékosan játszik a hajával, rebegteti a pilláit, vagy a beszédet kísérő szemkontaktuson kívül is hosszan, intenzíven a másik szemébe néz, az biztos, hogy nem véletlen, hanem a csábítás része. Bizonyos táncok, mint például a flamenco vagy a tangó, illetve egyes keleti táncok széles tárházát vonultatják fel a csábítás szimbolikus mozdulatainak, amelyek a test nyelvén beszélik el a sokat ígérő üzenetet. Az ilyen mozgások magabiztosságot, kihívást, érzékiséget közölnek a táncpartnerrel, és természetes módon korbácsolják fel az érzékeket. A mai modern táncok szintén telítve vannak érzékiséggel. A fiatalok divatja ma amúgy is a végletekig igyekszik hangsúlyozni a szexualitást. Az erotikus hatású mozgás közben pedig még több látszik a csípőnadrágokban amúgy is közszemlére tett hasból, köldökből és csípőből.

Erotikusan túlfűtött világunkban az öltözködés divatja is meglehetősen szexi. De talán nem is csak maguk a ruhadarabok azok, hanem inkább viselésük módja. Az óriási kínálatban ma mindenki mindent megtalálhat, ami egyéni stílusához közel áll. Nem is a ruhák vagy a cipők divatja változott igazán, hanem az életszemlélet és életérzés, amely általuk és viselésük révén kifejeződik. Tagadhatatlan, hogy az ember egészen másként jár egy sportcipőben, mint egy tűsarkúban. Annak, aki csábítani szeretne, természetesen nem a kényelem a legfontosabb szempont. A kellemes viseletet kínáló, kényelmes ruhák helyett a nagy hódítók inkább olyan darabokat keresnek, amelyek minél többet mutatnak meg bájaikból, minél jobban hangsúlyozzák testük vonalait.

Nagy Ervin szinte állandó karaktere a szélhámos, csábító figura. A magánéletben ennek az ellenkezője jellemzi őt: kihívásokra, szellemi feladatokra van szüksége, melyek inspirálják a hódításban.

A csábítás mesterei

Vannak olyan nők, akik számára a csábítás életforma. Kacérkodnak a taxisofőrrel és a pékkel ugyanúgy, mint a munkahelyükön a kollégákkal vagy az étteremben a pincérrel. Számukra a férfiakkal való kapcsolat az élet bármely terén mindig jó alkalom arra, hogy kipróbálják hatalmukat a másik nem felett. Így tesznek azok, akiknek állandó megerősítésre van szükségük, akik nem elég biztosak magukban, akik e játék nélkül elveszítik önbizalmukat, és kételkedni kezdenek saját vonzerejükben. A pszichológus szemében a csábításból sportot űző embert általában az jellemzi, hogy többet ígér, mint amennyit adni képes a másiknak. Magabiztosságát, énképét az erősíti, ha magáénak tudhatja a másik ember csodálatát, ha biztosra veheti győzelmét a másik felett. Egy hosszú távú, tartós kapcsolat azonban az ilyen típusú embereket általában nemcsak hogy nem érdekli, de kifejezetten riasztja.

Hevesi Kriszta kiemelt kutatási területe a stressz és megküzdés, valamint a fizikai aktivitás és a szexuális elégedettség szerepe a jól-létben, a mentális egészségben. Legnagyobb látogatottságú választható tárgya a szexuálpszichológia. Előadásaiban főképp a fiatalok számára elérhető megfelelő információátadás fontosságát hangsúlyozza. E mellett a hosszú távú kapcsolatokban az intimitás magas szintjének fenntartását állítja a fókuszba.

A csábítás hátterében távolról sem mindig áll pszichés zavar. Az esetek többségében inkább csak tetszeni vágyás, életkedv, az önkifejezés vágya működteti az emberi játszmáknak ezt az izgalmas válfaját!

 

Egy hozzászólás

marcsi
2013. május 6. 21:08:42
AZ ÉN APUKÁM IS MINDIG BOKOLT A NÖKNEK DE NAGYON TISZTELET TUDOAN,HUMOROSAN ÉS EMLÉKSZEM JOLESETT A NÖKNEK.MAMÁR EZ A JÁTÉK KIVESZIK,ÉS AKI CSINÁLJA AZ SOKSZOR IZLÉSTELEN

Én is hozzászólok!