Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Jónak lenni jó! 2. Adásba kerül: 2015. december 10.

Közelegnek az ünnepek, amikor minden ember érzékenyebbé válik a segítségnyújtásra. Miközben nem csak ebben az időszakban kellene azoknak lennünk. Lainer Laura, írónő is azt mondja, hogy a jótékonykodás lényege, hogy önzetlenül váljunk meg szeretett és nagyra becsült dolgainktól azért, hogy másoknak jót tegyünk. Az apró segítség nem a pénz kérdése, adni bármit lehet: egy kedves mosolyt, meghallgatást, feleslegessé vált dolgokat. Minden itt kezdődik. Meglepetés vendégeink a segítségnyújtást feladatuknak érzik. Itt lesz velünk Gubás Gabi, Csézy és Partics Katalin. Velük együtt meglepetésvendégünk sem érkezik majd üres kézzel.

Gubás Gabi, színésznő, a gyermekek elkötelezett segítője, a Gyermekmentő Szolgálat tagja. Úgy gondolja szülőként az is a feladatunk, hogy ebben a témában is példát mutassunk gyermekeinknek. Náluk rendszerint minden évben van játék szortírozás, amelyet elvisznek együtt a Mikulás Gyárba. Gabi véleménye szerint minden embernek elkél a segítség, és lehet, hogy ez csak egy jó szó. 

Csézy, énekesnő ahol tud, segít - az utcán, a boltban, a környezetében. Nagyon szeret személyesen adni, viszont olyan szervezeteket szeret támogatni, ahol tudja, hogy biztosan célba ér az adomány. Jó érzés az, ha az ember segíthet és ez nem a pénz kérdése. Amikor nagyon nehéz anyagi körülmények között volt, akkor sem hagyott fel a jótékonykodással. Minden körülmények között az ember magához mérten tud segíteni.

Partics Katalin, világbajnok öttusázó két éve került a Gyermekmentő Sportbizottságába. Vezet egy lovardát, ahol nagyon régtől fogad fogyatékos csoportokat. Volt olyan, amikor down-kórosokat tanított úszni. Katalin szerint csak egy picit kell nyitottabb szemmel és nyitottabb szívvel járni a mindennapokban. 

Dr. Kemény Dénes, válogatott vízilabdázó, edző, állatorvos csapatával szervez egy játékos eseményt eger városában és a környékbeli rászoruló gyermekeknek. Ott lesz a kupadöntő és azt megelőzően a gyerekek a válogatott játékosokkal játszanak mérkőzést. Majd ennek a végén megnézik a kupadöntőt. Létezik már olyan kezdeményezés is, mint a Szülők Háza, egy olyan közösség ahová a szülő együtt érkezik a gyermekével. A kicsikkel a pedagógusok foglalkoznak, és amennyiben szükséges terapeuták pedig a szülőkkel. 

Mekkora a magyarokban a jótékonysági hajlandóság?

Egy kutatás eredménye alapján rangsorolták a világ országait annak függvényében, hogy mekkora az adott területen a segítőkészség. 4,9 milliárdan töltötték ki a kérdőívet. 2008-2014 között mérték a világ adományozási, önkénteskedési és jótékonysági szokásait. 2014-ben e háromban az Egyesült Állomok győzedelmeskedett, mert mind három kategóriában benne voltak az első tízben. Magyarország a 135-ből 56. helyen áll az idegenek megsegítésében. Burmában adományoznak a legtöbben pénzt, miközben az egyik legszegényebb országok közé sorolható. Őt követi Indonézia, Thaiföld és az USA. Magyarország ebben a kategóriában a 62. helyet foglalja el. S mi a helyzet az önkénteskedéssel? A világon egyetlen egy ország van, ahol a lakosság fele önkénteskedik, ez pedig Türkmenisztán. Ebben az országban ugyanis az a szokás, hogy a szombati napot önkéntes munkával töltik. Ebben a kérdésben hazánk csak a 104. a rangsorban. Jó úton haladunk.. 2014-ben 3%-al növekedett az emberiség hajlandósága mások megsegítésére. 

 

 

Három hozzászólás

Minitehén
2015. december 10. 16:56:53
Végre egy rendes téma, már kezdtem félni az utóbbi adások láttán, hogy elbulvárosodnak.
Tamaskó Márta
2015. december 10. 18:02:22
Kedves és Tisztelet Ridikül!Nagyon szeretem a műsorukat,mindig nézem,ha nem dolgozom.Jó lenne ha mindenki segítene a rászorulóknak,és akinek szüksége van rá.A műsor nagyon jó a kor meglévő és talán leendő problémáival foglalkozik ill.boncolgatja és elemezi.Még a Tisztelt és nagyon szép és kedves Jakupcsek Gabriella és a műsor szerkesztőihez lenne egy kérésem.Ha egyszer meghivná a műsorba:Komjáti Ágnes és Kruppa Judit volt Skála Coop-os háziasszonyokat,Esztergályos Cecilia,ésKudlik Júlia művésznőket.Olyan jó lenne hallani hogy vannak,hogy telnek napjaik,mivel töltik mindennapjaikat.IMÁDOM a műsort!!!!!!
nagyné eszter
2015. december 10. 19:36:49
sajnos korábban két esetben is csalódtam a segélyszervezetek által felkínált lehetőségekkel kapcsolatban. Ha tehetem saját magam adom oda az adományomat annak akinek szánom.

Én is hozzászólok!