Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Házi kedvenceink Adásba kerül: 2016. január 26.

Kutyát, lovat, macskát, madarakat, halakat, nyulakat, teknősöket, hörcsögöket tarthatunk otthon - a sor nagyon hosszú. Az embert történelme során mindig elkísérték az állatok is és a háziasított állatok az idők során, ahogy napjainkban is, felbecsülhetetlen szolgálatot tettek és tesznek nekünk, embereknek. Kinek, mi a házi kedvence? Mit tesz meg érte, mennyire válik társává az állat az embernek? Adásunkban a házi kedvenceink kapnak nagy szerepet. Vendégeink ezen állatok gazdái lesznek: Györgyi Anna, Peller Anna és Vogyerák Anikó. Meglepetés férfi vendégünk több kutyát is menhelyről fogadott örökbe.

Györgyi Anna, Jászai Mari-díjas színésznőnek mindig volt állata otthon. Papagájjal és hörcsöggel kezdődött minden. Az állatokkal érzi magát egységben, számára ez a természetes. Minden kisebb és nagyobb háziállatnak megvan a lakásban a helye, kivételt képez a kutya és a macska, akik birtokba vehetik az egész házat. Elmondása szerint ő nem tanítgatja, hanem szeretgeti őket. Kedvenceitől feltétel és érdek nélküli szeretetet kap.  

Peller Anna, színésznő, énekesnő is állatokkal vette mindig körbe magát. Amikor először lett kiscicájuk, 1,5 szobás lakásban laktak. Mindeközben a párja szeretett volna egy kutyát, hogy a macska ne legyen egyedül. A végeredmény az lett, hogy a cicának is hoztak cica társat, és a kutyának is egy kollégát. Így négy állattal éltek együtt. Anna párja neveli és tanítja a kutyákat mindenféle trükkökre. Egy fontos dolog van, amit mindenképpen be kell tartani: hogy az adott házi kedvenc soha ne uralkodjon el a gazdája felett. Gyermekükre pozitív hatással vannak az állatok, nagyon ritkán betegeskedik. 

Vogyerák Anikó, műsorvezető-riporter Rákospalotán nőt fel, itt mindenféle állatjuk volt, édesapja minden kis jószágot befogadott. Anikó minden álma az, hogy legyen egy kutyája. Azonban lakásban lakik, és nem szerette volna kínozni ezzel, sőt a napirendje, s a jelenlegi életvitele sem teszi lehetővé, hogy ez a vágya teljesüljön. Így esett a választás a macskára. Cicájának idővel udvarlót szeretett volna keresni. Elmondása szerint ugyanolyan hirdetések vannak, mint egy társkereső oldalon. A párkeresés sikeres lett, ugyanis megszületettek a kiscicák. Anikó rengeteg türelmet tanult tőlük. 

Molnár Imre, az Irigy Hónaljmirigy tagja a kutyákkal könnyebben szót ért. Régen panell lakásban élt, ott nem tarthatott állatot. Amikor kertes házba költözött, az viszont ezt a folyamatot nagyon felgyorsította. Rengeteg állat gazdája: van nála tengeri malac, vadászgörény, kutyák és macskák is. Nagyon szeret hozzájuk kimenni a kertbe beszélgetni. A kutyáit annyira tanítja meg csupán, hogy kezelhetőek legyenek. 

A négy lábon járó csoda!

A kutyák jótékony hatással vannak az emberre nézve. A jelenléte oldja a stresszt és a feszültséget, s mindezek mellett az egészségre is nagyon jó hatással van. Kutatási eredmények alapján nem is kell, hogy meg tudjuk simogatni, már a jelenléte is kihat a mi közérzetünkre. Tévhit az, hogy a kutyaszőr lenne az elsőszámú allergén dolog egy gyermek környezetében. A növényi pollenek, vagy az élelmiszerek sokkal könnyebben okozhatnak allergiás reakciókat. Az Egyesült Államokban végeztek ezzel kapcsolatban kutatásokat, eredményül azt kapták, hogy azok a gyermekek, akik kutyás családba születtek, egy éves korukra olyan védettséget szereznek, hogy felnőttkorukban 50%-al kisebb az esélyük arra, hogy allergiásak legyenek. Tehát az állatok testi és lelki betegségünkre is nagyon jó hatással vannak. A pszichológusok magyarázata erre az, hogy az állatok olyannak fogadnak el minket, amilyenek vagyunk.

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!