Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Én és a kisöcsém Adásba kerül: 2016. február 15.

A testvéri kapcsolat különleges minden tekintetben. A legjobb érzés az, ha a testvérünk a barátunk is, azonban tapasztalatból tudjuk, hogy sokszor nem így alakul ez a szoros családi kapcsolat. Mai adásunkban szeretnénk bepillantani a bátyus-öcsi testvérkapcsolatba. Milyen lehet bátyónak lenni, akire felnéz a kisebb testvér? És milyen lehet öcsinek lenni, aki vagy követi, vagy sem testvére útját, de mindenképpen meghatározó személy az életében? Erről faggatjuk a bátyókat: Sipos Pétert, Rippel Ferencet és Puskás Petit. Meglepetésünknek köszönhetően megismerhetjük a másik oldalt is.

Rippel Ferenc, nemzetközi hírű magyar artista és öccse, ahogy nőttek, úgy váltak egyenrangú társakká, hiszen a hivatásuk is szorosan összeköti őket. Gyermekkorukban volt egy gumiasztaluk, ahol gyakoroltak, de az egész napjukat képesek voltak ott tölteni, sőt még azon is aludtak. Együtt járták az egész világot. Egészséges rivalizálás van közöttük, de egy a céljuk. 

Rippel Viktor, artista, kilencszeres Guinness Rekorder ellen kisgyermekként Ferenc részéről irányultak csínytevések, de ahogy cseperedtek úgy kezdtek el szeretetben együtt élni. Viktor nagyon büszke testvérére, hiszen a munkájuk során bátyja szervezkedik, intézkedik, szerződéseket köt, nagyon kitartó és karakán személy. 

Sipos Péter, zenész, parodista, az Irigy Hónaljmirigy együttes frontembere szerint a 6,5 év korkülönbség közte és Tomi között gyermekkorukban nagynak számított. Rengeteg közös történetük van. S a munkában is egymást inspirálják. Van, hogy az öccse és ő is felénekel egy dalt, s amelyik a legjobban hasonlít az eredetire, az kerül rá végül a lemezre. Felnéz Tomira, aki a baráti kapcsolatait példaértékűen tudja ápolni. 

Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy énekese később került be a csapatba, de a sikereket már Péterrel és a többiekkel élték át. Egy felé tartanak, de alapvetően nagyon különböző személyiségűek. Tamás lánya nagyon sok fellépésüket látta. 

Puskás Peti, Viva Comet-díjas, Fonogram-díjas, Bravo Idol-díjas énekes, színész és öccse között 9 év a korkülönbség. Peti szeretett volna és kérte is, hogy legyen egy öcsikéje. Azonban a nagy korkülönbség miatt sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy legyen közös témájuk. Szereti Dani karakánságát, aki racionális, míg ő álmodozóbb. 

Puskás Ádám Dániel, zenész, a The Biebers együttes alapító tagja viccesen azt mondja, hogy nem kellett a saját hibájából tanulnia, mert tanult a Petiéből. Voltak olyan időszakok, amikor Peti túlzásba vitte a tanácsadást. Azonban alapvetően minden problémát igyekeznek humorral kezelni.

Hogyan lesz az ellenségből legjobb barát? - Vissza a gyermekkora!

Egy kistestvér érkezésére a szülőnek megfelelőképpen fel kell készítenie a nagyobb gyermeket. Sok esetben a féltékenység kikerülhetetlen velejárója ennek. S a testvéri viszonyból mindenképpen következnek bizonyos feszültségek. A legnagyobb probléma, hogy a kizárólagos  figyelem hirtelen osztott figyelemmé alakul át. Ezeknek a meccseknek, amiket egymással vívnak, meg kell várni az eredményét, s szülőként nem kell mindenképpen megoldani a gyerekek problémáit. Ugyanis sokszor ezek a küzdelmek azért zajlanak, hogy a szülőt, vagy a szülőket maguk mellé állítsák. S ha anyaként vagy apaként igazságot akarunk állandóan tenni, akkor a gyerekek azt fogják érezni, hogy megéri küzdeni. Legjobb, ha ezeket a helyzeteket picit rájuk hagyjuk, hogy egymás között megfelelőképpen rendezzék el. S idővel ezek a civakodások meg fognak szűnni. Később majd adódhat olyan helyzet, amikor a két testvér cinkostársként képes összefogni. Tehát első lépésként nagyon fontos a testvér érkezéséről sokat beszélgetni gyermekünkkel. Megfelelőképpen felkészíteni, hogy szeretettel fogadja őt. S nem szabad minden "meccset" helyettük lejátszanunk!  

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!