Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A jó házasság titka Adásba kerül: 2016. február 09.

Arról, hogy milyen egy jó házasság, és mi lehet a titka egy évtizedekig tartó kapcsolatnak, mindenki mást gondol. Egyesek az őszinte kommunikáció erejében hisznek, mások a jó párválasztásban. De vannak, akik a szeretetben, a közös érdeklődésben, a hallgatásban, a kompromisszumokban vagy az alkalmazkodásban hisznek. A házasság sikeressége azonban sok minden függvénye. Mai adásunkban megpróbáljuk megfejteni ezt a titkot Eszményi Viktóriával, Keveházi Krisztinával és Szekeres Adriennel. Meglepetésünknek köszönhetően remélhetőleg egy egészen kerek képet kaphatunk erről.

Eszményi Viktória, énekesnő sokat hallott férjéről még a tényleges megismerkedésük előtt, de személyesen nem ismerte mindaddig, amíg együtt nem mentek el egy turnéra a Szovjetunióba. Itt nagyon sok időt töltöttek együtt, sokat beszélgettek - Viki szerint Gábor egy bizalomgerjesztő férfi volt. Ők ketten olyanok, mint a tűz és víz, mégis szimbiózisban tudnak együtt élni. Akit őt szeretett azt a szülei is elfogadták. 

Heilig Gábor, zeneszerző, szövegíró már akkor beleszeretett Vikibe, amikor még nem is tudta, hogy ki is ő. Rádióban hallotta őt énekelni, majd amikor úgy alakult, hogy ki kell utazni a Szovjetunióba, akkor a turnét egy próba előzte meg, amikor Viki előadta azt a bizonyos dalt, amit Gábor a rádióban hallott. Így ekkor láthatta meg először a hang tulajdonosát. 

Szekeres Adrien, énekesnő, dalszerző mindig is jól tudta, hogy milyen tulajdonsággal rendelkező társra vágyik.. már egészen fiatalon elképzelte a leendőbeli férjét, azt, hogy milyen házasságot szeretne. S lám, ez az álom valósággá vált. Gáborral való hivatalos együtt járásuk után egy hónapra kérte meg Adrien kezét. Először munkakapcsolatnak indult az ő viszonyuk, majd a rengeteg átbeszélgetett órák után egyre többet találkoztak és szaporodtak a közös programok is. 

Kiss Gábor, zeneszerző, producer is először csak hallotta Adrient énekelni, elbűvölte a hangja, de nem tudta, hogy ki ő. Majd úgy hozta az élet, hogy elkezdték egymást megismerni. Egy belülről kifelé irányuló megismerés indult el a stúdiózás közben és után. Óriási harmóniában élnek együtt.

 

Keveházi Krisztina, a Magyar Állami Operaház magántáncosnője, balettművész. Férjével, Dáviddal való megismerkedésük a gyermekkora tehető. Az Operaházba is egyszerre kerültek be, ahol nagyon jó barátokká váltak, s ebből alakult ki a szerelem. Teljesen két különböző egyéniség, a mindennapok pedig nagyon pörgősen telnek a három gyermekkel együtt. Krisztina szerint egy jó házassághoz szerencsére és kompromisszumkészségre is szükségünk van. 

Gonzales Dávid, vállalkozó Krisztinával kötött eljegyzése és házasságkötése is nagyon gyorsan történt. Ahogy ő fogalmaz, "villámházasságkötés" volt, de immáron 19 éve tart. Úgy gondolja, sok kapcsolatban a problémát az jelenti, amikor az egyik a másikat meg akarja változtatni. Miközben annak a félnek kellene változtatnia, aki változtatni szeretne. Nem szabad megváltoztatni senkit, hanem el kell fogadnunk a másikat - itt kezdődik minden. 

Házasságpiac

A világ rengeteg érdekességet tartogat számunka, ilyen a házasságpiac fogalma is. Amikor is Shanghaiban minden hétvégén összegyűlnek a nőtlen férfiak és az egyedülálló hölgyek szülei. Önéletrajzok több tucatja kerül kifüggesztésre, amelyben böngészni tudnak. Nem más ez, mint az online társkereső oldalak, offline, azaz a valóságban történő lebonyonyítása. Annyi különbséggel, hogy a szülők nézik ki a gyermekeik számára a megfelelő partnert. S, ha megtörténik ez a kiválasztás, akkor egyből el tudnak beszélgetni a fiatal szüleivel. Több ilyen helyszín is van, de a sikeres párosítások létrejötte ritka. Tehát a szülők keresik gyermekeik számára a nagy Őt, legalábbis megpróbálnak besegíteni a párkeresésben.

"A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet."

/Alfred Tennyson/

Boldogságnövelő hatással bír a házasság 

Kutatások szerint a házasságban élő párok akkor a legelégedettebbek, ha párjuk ugyanolyannak látják őket, mint ők saját magukat. S természetesen akkor, ha e kettő pozitív irányba mutat. Egy jó házasság boldogságnövelő hatással bír, s ez az életünk több területére is kihat. A jó házasságban élő párok sokkal könnyebben elérik a céljaikat, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek is. A rossz házasságban élők mentális és pszichikai egészsége rosszabb, mint azoknál a társaiknál, akik nem kötöttek még házasságot. 
Egy kutatás szerint a jó házasság elsőszámú titka az, hogy a feleség elégedett legyen. Érdekes.., de miért is van ez így? Ennek magyarázatául szolgál, a női elégedettség házasságra való kihatása. Ugyanis, ha a nő elégedett, akkor sokkal többet hajlandó megtenni a párjáért. Fordított esetben ez azért nem áll fenn, mert alapvetően a férfiak kevésbé mutatják ki az érzelmeiket, így a lelki állapotuk nem ragad rá a feleségükre. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!