Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hozd formába magad! Adásba kerül: 2016. február 22.

A tavasz közeledtével minden nőt elkezd foglalkoztatni a kérdés, hogy mi lesz, ha lekerül majd a nagykabát!? Hogyan szabaduljunk meg az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól? Hogyan táplálkozzunk egészségesebben, böjtöljünk vagy sem? Árthat-e egyáltalán a tisztító, vagy léböjt-kúra? Hogyan eddzük meg a szervezetünket, hogyan javítsunk a külsőnkön, egyáltalán hogyan hozzuk magunkat formába?
Nézzük meg, ki mit tanácsol, hátha sokaknak tudunk hasznos tanácsokkal szolgálni. Vendégünk lesz Soma, Geszler Dorottya és Gubás Gabi. Meglepetés férfi vendégünk nem híve a léböjt-kúrának.

Soma, énekes, előadóművész, újságíró, életszemléleti tanácsadó szerint mindenben az egyensúly a lényeg. Minden nap 1,5-2 órát sportol. Három éve minden reggel jógázik. Mivel a mindennapjait elég intenzíven tölti, így szüksége van naponta két óra énidőre. Minden évben 2x-3x epe és májtisztítást végez, amely energetizálja őt. Humorosan úgy fogalmaz, hogy az ünnep az, amikor egészségtelenül ehetünk, bűntudat nélkül. 

Geszler Dorottya, műsorvezető, táncpedagógus, Pilates oktató szerint attól, mert karácsony van, ne sanyargassuk magunkat bűntudattal. Vannak helyzetek, amikor meg kell engednünk magunknak a kivételeket, amit majd később ledolgozunk. Ugyan ő naponta több edzést is tart, de az nem az ő edzése. Sokan nagyon gyors megoldásokat akarnak. Miközben a fokozatosság, a tudatosság és a testünk ismerete nagyon fontos. Mindezen felül mindenkinek meg kell találnia a saját mozgásformáját. Dorottya a citromkúra híve.

Gubás Gabi, színésznő, az egészséges életmód elkötelezett híve. Nagyon régóta változtatott a főzésén és az alapanyagokon. Kikerült az alapanyagok közül például a cukor és a fehérliszt. Természetesen van, amikor a gyerekek cukros süteményeket esznek, de a mindennapokban az egészséges életmód jellemzi őket. Náluk a mértékletesség áll a fókuszpontban, semmit sem szabad a végletekig csinálni, sem az egyiket, sem a másikat. 

Bebe, énekes a lébölj-kúrával nem ért egyet. Nagyon sokat sportolt és mindig szeretett volna lefogyni. Egy betegség során leadott 9 kilót, s innentől sokkal motiváltabbá vált, így összesen 20 kilótól szabadult meg. Soha nem gondolta volna, hogy a szénhidrátokat száműzni tudja majd egyszer az étrendjéből. Kenyeret például egyáltalán nem eszik, de napi szinten 4-5 liter levest viszont meg tud enni. Akkor ez most egy léböjt-kúra? 

Milyen böjt a léböjt?

A böjt alapvetően egy vallási eredetű szokás. Azonban egyre többször függetlenül a vallási szokásoktól böjtölünk, valamiféle önmegtartóztatást végzünk annak érdekében, hogy a testünk-lelkünk megtisztuljon, hogy új energiákra lelhessünk. A szilárd táplálék megvonása során szervezetünket tehermentesítjük. Azonban, ha ez alatt nem tanulunk meg megfelelően befelé figyelni, átcsaphat ez önsanyargatásba. Életmódunk részévé akkor válhat igazán, ha ezt megfelelő mértékben, évente 1x 2x végezzük, s nem folyamatosan. Mérték az érték, hisz ha átesünk a ló túlsó oldalára, akkor több kárt tehetünk, mint hasznot a szervezetünk számára. Ne legyünk restek szakmai tanácsot kérni, és mielőtt bármibe is belevágunk, szerezzünk róla kellő mennyiségű információt. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!