Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Lelki ikertestvérek - páratlan férfi párosok Adásba kerül: 2016. március 09.

Vannak az igazi ikertestvérek, de létezik a lelki ikertestvériség fogalma is. Amikor rokoni szál ugyan nem köt össze társunkkal, de lelkiekben azt érezzük, hogy összetartozunk, és az élet összeköt minket, mint két testvérvárt. Az élet őket igazolja, hogy bármi is történik, kiállnak egymásért, számíthatnak egymásra, s mindig ott vannak, amikor szükség van rájuk. Vendégeink is ilyen kapcsolatban élnek társaikkal, itt lesz velünk: Badár Sándor, Jónyer István és Szabó Norbert Ádám. Meglepetésünknek köszönhetően hallhatjuk a történetüket kerek egészében.

Badár Sándor, Karinthy-gyűrűs humorista, színész szerint a gyermekkor szempontjából jó korszakba születtek. Szabad gyerekek voltak, egyetlen egy kikötés volt a szülei részéről, hogy nyolc órára legyen otthon. Sok régi barátsága van, ilyen Szőke Andrással is a kapcsolata, ami körülbelül 38 éves lehet. Volt, amikor napi szinten együtt voltak. Vannak olyan barátok, akikkel nem találkozik sokszor, de ha összejönnek, pontosan ugyanott folytatják, ahol abbahagyták.

Szőke András, humorista, színész, rendező, természetgyógyász helyesbíti Sándor állítását, a barátságuk 48 éve tart. A jó barátság titka, hogy mindig az egyiknek engednie kell - ezért alkotnak ők is jó párost. Egy-egy szituációban úgy kell helytállni, hogy a kettő egy egész legyen. S ami a legfontosabb, hogy együtt létrehozzunk valamit. 

Jónyer István, asztaliteniszező, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének birtokosa, a Prima díj és a Magyar Örökség díj tulajdonosa. Úgy véli, a mai világban rohanunk előre, és keveset találkozunk. Hiányolja a barátságokból a beszélgetéseket és a nosztalgiázást. Páratlan párost Klampár Tiborral alkot, akivel együtt asztaliteniszeztek. Egymás között sosem tettek különbséget. 

Klampár Tibor, asztaliteniszező és István között az élet rengeteg izgalmas történetet írt. Mind a mai napig havonta többször is találkoznak, sokszor hívják őket bemutatókra, vidékre és külföldre egyaránt, amelyre nagyon szívesen elmennek. S ezen kívül majdnem minden nap beszélnek telefonon. 

Szabó Norbert Ádám, világrekorder hajós, közgazdász. Először az úszás volt a sportja, utána jött csak a kajak. Kovácsik Leventét kajakozás közben ismerte meg, több mint tíz évvel ezelőtt. Leventével együtt világrekorderekké váltak, páros kajakkal átevezték az Atlanti-óceánt. Úgy véli, egy emberi kapcsolat mindkét félen múlik, így lesz kerek és egész. Ádám életfilozófiája a "soha ne add fel" szlogen, szerinte a kitűzött célokat el tudjuk érni, csak akarnunk kell.

Kovácsik Levente, utazó, tréner, dizájner szeretett Norberttel edzeni, mert ha egyedül tette azt, soha nem teljesített akkorát, mint párosban. Közös útjuknak a sikere abban is rejlett, hogy Norbert alkalmazkodó típus volt, míg Levente pedig törtető. A közös útjuk során nagyon sokat változtak.

Férfibarátság titka

Egyes kutatások szerint a férfiak között kötött barátságok tovább tartanak, mint a nőké. Egy barátságban a férfiak sokkal toleránsabbak, mint a hölgyek. Természetesen ebből nem kell messzemenő következtetést levonni, életünk egyáltalán nem fekete és fehér. 
Az igaz barátság során van, hogy olyan érzésünk támad, mintha egy láthatatlan szál kötne össze a társunkkal. Legyen szó férfiak között, vagy nők között kötetett barátságról, mindkét esetben ismerős lehet az a kifejezés, hogy ikerlelkiség. Ekkor a látásmódunk, a stílusunk, a gondolkodásunk egy az egyben türöképe a barátunkénak. 
Michaletzky Luca, viselkedéselemző szerint a két nem egymás között kialakuló barátságának különbségéhez egészen a közös nevezőig kell elmennünk, amely  merőben eltérő. A férfiak barátsága általában a közös tevékenységre épül. Így az együtt töltött idő teszi őket boldoggá. A nők esetében nem feltétlenül fontos a közös tevékenység jelenléte a barátságban. Náluk az a fontos, hogy az érzelmeiket meg tudják osztani egymással. Így a nők közötti barátság intimebb. Furcsán hangzik ugyan, de ez e felé kapcsolat függővé tehet minket, nőket, s a függőség miatt sokkal sérülékenyebb is. A férfiak az egymás közt felmerülő problémát azonnal, szemtől szembe elmondják, mindenféle kertelés nélkül. A nők erre valamilyen oknál fogva nehezen képesek. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!