Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A sors olykor nem tudja, mit akar Avagy a szépség nem minden! Adásba kerül: 2016. március 14.

1985-ben történt szépségkirálynő öngyilkossága árnyékot vetett a versenysorozatra, így legközelebb már csak 1989-ben lett ismét hivatalos szépségkirálynője Magyarországnak. Az azóta megválasztott királynőinknek sem feltétlenül alakult tökéletesen az élete. Van, aki maradt a szépségvonalon, de olyan is akad, aki hátat fordított a csillogó világnak. Milyen egy szépségkirálynő élete? Mi mindennel kell/kellett megküzdeniük? Erről kérdezzük Gerlóczy Magdolnát, Polgár Ildikót és Váczi Anitát. Meglepetés vendégünk egy gyönyörű dalt szólaltat meg erről.

Polgár Ildikó, a Kárpátok szépe 2006, a Főiskolák szépe 2008, a Miss Hungary 2008 győztese, többszörös magyar, Európa- és világbajnoki ezüstérmes bikini-fitneszversenyző fiús kislány volt, rövid hajú, aki soha nem viselt rózsaszínt. Édesanyja szerint többet voltak a balesetin, mint bárhol máshol. Külföldön is volt szépségversenyen, ahol a lányok személyiségét sokkal jobban megismerik, mint itthon. Nem csak a külső, de a belső szépség is nagyon fontos volt. A verseny közben főiskolája járt, ahova mindig sietett vissza vizsgázni. A rengeteg munkája volt, mely közben kedvesét és édesapját is elvesztette, ennek ellenére erős maradt, s minden feladatot végigcsinált. 

"Múltunkat visszük magunkkal, össze vagyunk kötve a jövővel, és mi döntjük el, hogy ragaszkodunk-e hozzá, azt akarjuk, hogy mindig a közelünkben legyen, vagy elengedjük. A sors az, ami adatott nekünk, és amit magunknak alakítunk."

 

/Alice Hoffman/

Váczi Anita, mozgássérült sportoló, kajakozó, a Miss Colours kerekesszékes szépségverseny második helyezettje is fiús kislány volt, sokat rosszalkodott. Mindig kényelmes öltözetben járt, nem akart habos-babos ruhákat viselni. Az ép szépségverseny nagyon nagy tempót diktált, a kerekesszékes sokkal családiasabb volt. Nem sokkal a szépségverseny után autóbalesetet szenvedett. Eltört a gerince, s azóta kerekesszékben éli az életét. A szörnyű balesetben a párja elhunyt, s ezt sokkal nehezebb volt feldolgoznia. Kisfia adott új értelmet az életének. 

Gerlóczy Magdolna, az 1989-es Miss Hungary győztese, biogazda szerint a szépség belülről jön. Molnár Csilla öngyilkossága rányomta a bélyegét az ő versenyére is. Az 1989-es szépségversenyen nem akart első helyezett lenni, a cél csupán az volt, hogy felfigyeljenek rá, és kimehessen külföldre tanulni, világot látni. Most biotanyája van, amikor még ezt kezdte nem volt bio élelmiszer, külföldi piacokra jártak vásárolni. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezzel kezdene el foglalkozni.

Homonyik Sándor, eMeRTon-díjas énekes, gitáros. Szólókarrierjét a legendás szépségkirálynőről, Molnár Csilláról szóló ballada, az Álmodj királylány alapozta meg. Megírták ezt a dalt, felénekelték, ami óriási siker lett, és hirtelen mindenki Álmodj királylány című lemezt akart venni. Fonyódon koncerteztek, ahol találkozott Molnár Csilla édesanyjával, aki megköszönte, hogy ilyen szép dallal emléket állítottak lányának.

Mi a siker képlete?

Az értelem vagy az érzelem a siker kulcsa? A sikeresség sokunknak nagy vágya, egy végső cél. Arra vágyunk, hogyha már megszületett egy elképzelés, az beteljesüljön. Természetesem a sikerre nincs egy univerzális recept, de mindenkinek a kezében ott van a saját kis útvonaltervezője. Az érvényesülésnek három fontos tényezője van: az érzelmi intelligencia, a spirituális és a fizikai intelligencia. Így a siker új képlete a következőképpen néz ki: SQ+EQ+IQ+PQ, azaz a spirituális, az érzelmi, az értelmi és a fizikai intelligencia feltétele annak, hogy eredményesek tudjunk lenni az önmegvalósítás tekintetében. Ma már nem elég jónak lenni valamiben, hanem keresnünk kell olyan felületet, fórumot, ahol meg tudjuk mutatni magunkat. Brian Tracynek igaza van: "A siker kulcsa a cselekvés." Szerinte a cselekvőképességünk 25%-al növekedhet, ha naponta csak és kizárólag az általunk összeállított listán szereplő tevékenységekre, feladatokra helyezzük a fókuszt, s csak azokkal foglalkozunk. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!