Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A szépség a siker kulcsa? Adásba kerül: 2016. március 24.

Miért gondoljuk azt, hogy a szépséghez még rengeteg pozitív jelző is társul? Miközben óvva intjük egymást, hogy a külső nem minden! De azt is sokszor hangsúlyozzuk, hogy a szépség egy relatív jelző, amely nem feltétlenül takarja szigorúan a külsőt. Most akkor hogyan is van ez? Adásunkban erre keressük a választ és megpróbáljuk felgöngyölíteni ezt a keszekusza fonalat. Vendégünk lesz a témában Pásztor Erzsi, Osvárt Andrea és Dr. Papp Ildikó. Meglepetés férfi vendégünk életében is véget ért az a korszak, amikor csak a külső szépség számított, sokkal fontosabb, ami odabent van.

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, érdemes művész szerint jól esik a szépet látni, de ha ténylegesen megismerünk valakit, akkor dől el, hogy kiábrándulunk-e belőle vagy sem. Soha nem tartotta magát szépnek, már fiatalkorában sem, de ha most visszanézi az akkori filmjeit, mégis helyesnek látja magát. Nagyon szereti az életét és sugárzik róla, hogy jól érzi magát a bőrében. 

Dr. Papp Ildikó, a Körúti Orvos Esztétikai Centrum igazgató főorvosa, esztétikai bőrgyógyász, kozmetológus véleménye szerint, azt látjuk szépnek ami harmonikus és szimmetrikus. Az első benyomás nagyon fontos, de ebből még nem ismerjük meg a karaktert. Egy tanulmány is kimutatta, hogy a szebb embereket intelligensebbnek, egészségesebbnek  tartjuk, úgy gondoljuk, hogy jobb génekkel rendelkeznek. Okosabbak és szívesebben kötünk velük barátságot. Ildikó szerint az elfogadás és az, hogy törekszem arra, hogy szép legyek, az nem zárja ki egymást. 

Osvárt Andrea, színésznő, producer a kisugárzásban látja a szépséget, az energiában, amit az ember sugall. A szépség önmagában nem elég, ez csupán egy eszköz, egy belépő, egy figyelemfelkeltés lehet. Azonban figyelmet fenntartani a szépséggel nem lehet. Az igényesség fontos önmagunkkal szemben, csak a mértéket kellene jól használni. Andrea szerint, ha másokra tudsz figyelni, az tesz téged széppé, a lelkünket ez fogja feltölteni. Ha egy praktikát kellene mégis megemlíteni, akkor a külső szépség titkának az alvást nevezné. 

Fehér Balázs, exmodell, énekes, zenész, dalszövegíró véleménye szerint, amíg csak a szépsége volt, addig soha nem érzett teljességet belül. Folyamatosan keresi azokat a tapasztalásokat, amitől több lehet. A nők esetében ma már nem a külsőt látja, egyáltalán nem az a fontos. A tökéletesség és a szépség ma kéz a kézben jár. Balázs nem a tökéletességben látja a szépséget.

"Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!"

/Coco Chanel/

Kire hogyan hat a szépség látványa?

A szépség a munkahelyi előmenetelt, a párkapcsolatot, egy-egy csoporthoz való tartozást is megkönnyíti - mondják ki a tanulmányok. A szépséggel járó jutalom bármelyik területen egyértelműen tapasztaltható. Azonban a munka világában inkább a férfiakra jellemző ez pozitív értelemben, a nők esetében egy-egy előmenetelnél nem minden helyzetben állja meg a helyét ez az állítás.
Egy illatkutató vizsgálata szerint a parfümökkel is csínján kell bánni egy állásinterjún. Az illatok ugyanis a férfiakat sokkal jobban befolyásolják, mint minket, nőket. Az erős parfüm illat egy felvételiző hölgy esetében irritálta a férfi felvételiztetőket, sokkal intelligensebbnek ítélték azokat a nőket, akik semmilyen parfümöt nem használtak. A kutatás érdekessége, hogyha fordított felállásról volt szó, a fordítottja is volt igaz. A nőket pozitív irányba befolyásolta az illat. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!