Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Világjárók Adásba kerül: 2016. március 29.

Vendégeknek, - akik szó szerint beutazták már a fél világot - ha összeadjuk életük eddig megtett kilométereit, szabad szemmel is jól látható számot kapunk. Nem beszélve az élményekről, a teljesítményről, az elismerésről, amit maguknak, s nem mellesleg országunknak is szereztek. De mekkora élmény beutazni a világot? Melyek a legizgalmasabb vidékek? Miért is utazunk? A turisztikai látványosságok vagy a kultúra megismerése vonz igazán? Beszélgetőtársunk lesz Nógrádi György, Lerch István és Dr. Kiss Róbert Richard. Meglepetés hölgyvendégünk a történeteket, az élményeket keresi.

Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas, alkotóközösség tagjaként Pulitzer-emlékdíjas, Pro Europa-díjas újságíró, kommunikációs szakember, akinek az utazásai a svájci nagybácsival kezdődtek. Elhatározták, hogy meglátogatják ők, ez abban az időben volt még, amikor csak öt évente lehetett nyugatra menni. S innentől kezdve megállíthatatlan volt, bejárta az egész világot. Többször volt Kubában, ahonnan rengeteg izgalmas történettel tért haza. Az útjai során kisértékű bankjegyeket gyűjt. Következő uticélja Erdély és Thaiföld lesz.

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, akinek oly sok története van, s ezeket már könyv formájában is megjelentette. Minden utazására magával viszi nejét és lányát. Bevallja őszintén, hogy kedveli a kényelmet, és a szállodát. Idén nyáron visszamegy abba a szállodába, amelyet régebben egy ideig ő vezetett. 

Lerch István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongorista szerint önmagában a zene is egy utazás, egy belső utazás, mely során pillanatok alatt átrepülhetünk egy másik helyre. Azonban világot látni ő is nagyon szeret. Volt, hogy a V'Moto-Rockkal Kubába mentek egy két hetes turnéra, mely során lírai dalokat is játszottak, de arra lettek figyelmesek, hogy a kubaiak elkezdtek egymással beszélgetni, ugyanis ők teljesen más ritmikájú zenéhez vannak szokva. István utazásai során különböző, érdekes hangszereket szeret gyűjteni. Jövőbeni uticélja közé tartozik Costa Rica is.

Lengyel Éva, világjáró, HR szakember 20 éve utazik. Szinte soha nem néz utána az utazásainak, számára az az élmény, hogy sodródhat az árral, hogy tanulhat olyan élményekből, amelyre előre nem lehet felkészülni. Ellenben a többiekkel, számára Kuba egy rossz élmény volt. Egy hónapos utazásra készült, majd egy hét után menekülni szeretett volna. Így került Mexikóba, ami élete egyik legjobb útja volt. Évát kevésbé vonzzák a látványosságok, inkább hangulatokat, történeteket keres. 

...és Budapest?

Vendégeink történetei során körbejártuk a világot, megforgattuk a földgömbünket jobbról-balra, balról-jobbra. Azonban ne felejtsük el megemlíteni a mi kincsünket, Magyarországot, s azon belül is Budapestet, amelyet igenis, nagyon szeretnek a turisták. De mit is jelent ez számokban? Kelet-közép-európai térségben elmondhatjuk azt, hogy fővárosunk a harmadik legkedveltebb város a világ legnépszerűbb uticéljainak ranglistáján. 2015-ben 3,2 millióra becsülték a külföldi látogatók számát. Amely a 2014-es évhez képest növekvő tendenciát mutat. Így megelőztük Brüsszelt, Zürichet és Moszkvát is. 
Ha a teljes rangsort nézzük, azt London vezeti, ahol közel 19 millió látogatóra számíthattak tavaly, második helyen szerepel Bangkok, harmadik helyen pedig Párizs áll. 

...amikor már a szállás is extrém.

Utazni sokféleképpen lehet. A kínálat, a választék és az igények is különfélék. De nézzünk meg egy olyan kirívó dolgot, amely elsőre eszünkbe se jutna. Alapvetően szeretjük azt, hogyha elutazunk kényelmes szálláson hajtsuk álomra a fejünket. De mi a helyzet azokkal a turistákkal, akik még ebben is az extremitást keresik? Számukra tudnánk ajánlani a legkülönbfélébb szálláshelyeket a világon, amelyet elfeledni soha nem lehet:

  • Idaho, USA: mindösszesen 10 méter magas beagle kutya az, amelyben álomra hajthatod a fejed. A kutyában kettő szoba van, egy a fejében, egy pedig a testében található.
  • Amszterdam, Hollandia: hordóhotelek, amelyek különleges látványt nyújtanak. Mindezek mellett a környezetvédelmet és az újrahasznosítást is támogatják. 
  • Vietnámban található az "Őrültek háza", amelyet csavaros fák öveznek. A megjelenése a természet és az építészet kapcsolatát szemlélteti, picit extrémebb módon.
  • Ausztriában található az ún. "Sörhotel", ahol tejben ugyan nem, de sörben fürödhetünk.
  • Kenya, Zsiráf major: ahol megtörténhet, hogy egy helyes hosszúnyakú pillant be az ablakon.
  • Panguipulli, Chile: ahol egy szikla belsejében lehet megszállni, amely felszínén egy vízesés csordogál. 
  • Pamba sziget, Tanzánia: ahol van egy víz alatt szálloda. A fürdőszoba és a nappali a tengerszint felett helyezkedik el,  de a hálószoba a víz alatt van, s a hatalmas ablakainak köszönhetően elénk tárul a víz alatti világ csodája. 
  • Svédországban pedig különleges fahoteleket építenek a fák tetejére, egyenlőre 5 ilyen van.

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!