Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Dolgozni, de hogyan? Adásba kerül: 2016. március 31.

Egy laptop, egy okostelefon és máris lehet dolgozni? Hogyan működik ma a részmunka, távmunka, home office üzemmód? Elég sok nőt érint és állandó probléma, hogy kevés a részmunkaidős állás. Szülés után nehezen tudnak visszamenni dolgozni. Egyáltalán lehet-e otthonról dolgozni, melyek az előnyei és a hátrányai? Hogyan alakítsuk ki úgy az életkörülményeinket, hogy ez kivitelezhető legyen? Rengeteg jó tanáccsal lát el bennünket Szabó Patrícia, Heitner Orsi, Repka Ágnes és meglepetés férfi vendégünk.

Szabó Patrícia, újságíró, blogger, akinek a blogja immáron hat éve működik. Amíg gyermeke a bölcsödében van, ő ezt az időt maximálisan kihasználja és remekül beosztja. Majd amikor hazatérnek, akkor megvan az az idő is, amikor csak a kislányával foglalkozik. Kávézókban nagyon szeret tárgyalni, mert feltöltődik, így a kislánya is egy ilyen anyukát kap vissza. Gyermekének is van egy játék laptopja, így már együtt is tudnak "dolgozni".

Heitner Orsi, műsorvezető, modell, két gyermek édesanyja. Az anyaság alatt elkezdett számára hiányozni a munka, így heti két alkalommal visszajár dolgozni. Ekkor a nagymamák és a férje is besegít a gyermeknevelésbe. Orsi otthonról nem tud dolgozni, mivel nagyon kicsik még a gyerekek. Amikor híradózni megy, - amely előzetes felkészülést és kipihentséget igényel - akkor az azt megelőző esti/éjszakai felkeléseket a kicsikhez bevállalja a férje.

Repka Ágnes, HR menedzser és munkajogi szakokleveles tanácsadó a szülés előtt felsővezetői pozícióban dolgozott. A szülés után úgy érezte, bele kell kezdenie valamibe, így elindított egy blogot, ahol karrier és munkajogi tanácsokat ad. Ági saját magának osztja be az idejét. Kisgyermekes édesanyák az ügyfelei, akik ugyanolyan élethelyzetben vannak, mint ő, így nagyon jól tudnak együttműködni. Már otthon is van irodája, így a klienseket is tudja fogadni. 

Horváth Boldi, dalszövegíró, dalszerző és énekes, akinek gyermeke most nyolc hónapos. A délelőttöket általában otthon tudja tölteni, így be tud segíteni a kedvesének, akivel soha nem fáradnak el egyszerre, így tudják egymást folyamatosan váltani. Ha éppen nincs koncertje, szeret úgy kikapcsolódni, hogy nem ő zenél. 

"A munkát nem mindig tudjuk abbahagyni, a munkával kapcsolatos szemléletünket azonban meg tudjuk változtatni."

/Anna Black/

A home office üzemmód

Az otthonról végezhető munka természetesen nem minden munkakörben válik kivitelezhetővé. Általában azoknál lehetséges, akik valamilyen szellemi munkát végeznek. Ilyen esetekben nagyon fontos a munkaadó felőli bizalom megléte, hogy otthonról, nem irodai körülmények között is megbízhatóan el tudja látni a feladatát. Felmerülhet az a kérdés, hogy a home office üzemmód mennyire mossa össze a magánélet és a munka kérdését?! Hiszen egy olyan környezetben dolgozunk, ahol mindkettő szervesen jelen van a mindennapjainkban, egy térben és egy helyen. Az otthonról végezhető munka egyik előnye, hogy az utazással töltött időt megspóroljuk, mi több az egész napunkat mi osszuk be saját magunknak. Ezen az előnyökön kívül ide sorolható az is, hogy nagyobb szabadságot kapunk, kevésbé stresszes, könnyebben elmélyülhetünk egy adott feladatban és jóval időtakarékosabb is. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!