Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Dumások(k) Adásba kerül: 2016. április 26.

Olyan vendégekkel beszélgetünk, akikről joggal feltételezhetjük azt, hogy nincs olyan helyzet, amelyből ne dumálnák ki magukat". Vajon az élet minden területén ki tudják használni ezt az adottságot? Minden helyzetből jól tudnak kijönni? Vajon az ismerkedés során vagy akár egy párkapcsolatban ki tudják használni ezt a kvalitásukat? Itt lesz velünk Hajnóczy Soma, Sipos Dávid Günther és Papp Ferenc. Meglepetés hölgyvendégünk előszeretettel vidítja fel az autóval közlekedő ideges sofőröket.

Hajnóczy Soma, világbajnok bűvész szülei sosem szerették a nyilvánosságot, miközben ő a színpad látványától lázba jön. Szerinte a személyiség függvénye mindez. Igyekszik mindig kedves és mosolygós lenni. A boltban az eladó néniket is megszokta kérdezni, hogy hogy vannak? Ez a kérdés mindig meglepi őket. Természetesen a lányokkal is könnyebb úgy felvenni a kapcsolatot, hogy egy-két trükköt megmutat, de nagyon fontos, hogy ennyi elég és másról kell elkezdeni beszélgetni.  

Papp Ferenc, zenész, aki az Irigy Hónaljmirigy tagja. Amikor gyermek volt szülei tudták, hogy akkor van baj, ha csendben volt. Szerinte egy férfinak kell kezdeményezni egy beszélgetést, ha szeretne valamit. Alapvetően a szókimondás jó dolog, de van, amikor már sértő is lehet. A humor sok esetben pengeélen táncol, ismernünk és éreznünk kell a határokat. 

Sipos Dávid Günther, műsorvezető gyermekként mindenre "Miért?" kérdéssel reagált az édesanyjára. Egyszóval folyamatosan érdeklődött a világ dolgai felől. Az általános iskolájukban volt olyan, hogy diákigazgatót is választottak, amelyen természetesen indulni és kampányolni kellett - tehát vezette a közösséget. Édesanyja is vezéregyéniség, édesapja szóvivő, így neki is csinálnia kellett valamit, hogy meghallják. 

"Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna."
/Jean de La Bruyére/

Kárász Eszter, színész-énekesnő, bohócdoktor minden irodalmi műsorban részt vett. Hat éves korában már egy rádióműsorban szerepelt. Eszter nagyon szeret beszélni, de ami még fontosabb beszélgetni. Amikor a Színművészeti Főiskolára nem vették fel egy kicsit pipa lett, így sokáig a Pető Intézetben konduktorként dolgozott. Azonban az életébe mégis visszaköszönt a színház, aztán a véletlen művé volt az, hogy bohócdoktornak állt. 

Egy jó beszélgetés = szellemi élvezet

Az igazán tartalmas, mélységeket érintő beszélgetésre ritkán kerül sor. Sokan úgy gondolják a társalgás egy velünk született tulajdonság. Egy párbeszéd során két fontos funkció ütheti fel a fejét: a megerősítés és a tisztázás. Sokan vannak, akik azért bánnak csínján a szavakkal, mert attól tartanak, hogy kitárják a lelküket mások előtt, esetlegesen felfedik a gyengeségeiket. Így sokszor abba a hibába esnek, hogy az erősségeiket, a pozitív dolgaikat vállalják csak fel, mivel így nem sérül az arculatuk. Miközben a gyengeségeink felvállalása és az őszinte vallomások miatt válunk emberivé, értékessé és szerethetővé. Egy jó beszélgetőpartnerrel folytatott diskurzus során a fontos kérdések megvitatása, a tanácskérés, az elmélkedés, a fantáziálás egy igazi szellemi élvezet. A semmitmondó információkra épített kommunikációnál sokkal többet ér egy élvezetes társalgás, amibe bizony bele kell tennünk saját magunkat is, úgy igazán!
Beszélni és beszélgetni kifejezés között bizony-bizony hatalmas különbség van. Ahhoz, hogy egy jót tudjunk beszélgetni, meg kell tanulnunk kérdezni is.  

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!