Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Boldogan egy életen át Adásba kerül: 2016. április 21.

Egyre aktuálisabb az a kérdés, hogy mi a hosszú házasság titka? Amikor is manapság, ha probléma merül fel, oly könnyedén engedünk el dolgokat. Mai adásunkban nemcsak a titok nyitját keressük, hanem a helyes életvezetésről, a boldogság mindennapos megéléséről és a konfliktusos helyzetek megoldásának elsajátításáról is beszélgetünk. Példaértékű történeteket hallhatunk Zsigóné Katitól, Dékány Saroltától és Hegedűs Katalintól. Meglepetés férfi vendégünk csodálatosan beszél a férfi-női kapcsolat titkáról.

Zsigóné Kati, népi iparművész, "a tojásdíszítés királynője". Egész évben a húsvétra készülődik. Férjével 39 éve házasok, egy lányuk van és egy unokájuk. Szép volt az esküvőjük, nagyon boldog volt, de így negyven év távlatából sokkal boldogabb. Tudatosan figyelt a férje hibáira, hogy mindenképpen el tudja ezeket később fogadni. Férjétől jobb emberrel még soha életében nem találkozott. Folyamatosan egymás kívánságát lesik. Kati úgy érzi, a családban tudja legjobban megvalósítani magát.  

Dékány Sarolta, énekesnő. Férjével, Koós Jánossal 45 éve házasok, két gyermekük és egy unokájuk van. Minta ide, minta oda szülei és ők is házasságban éltek, gyermekei mégis elváltak. Jánossal elveszik egymástól a munkát, ha a helyzet úgy hozza. Régen még Fradi meccsre is kiment vele. Most, hogy kirepültek a gyerekek sok idejük marad egymásra. Sarolta szerint toleránsnak kell lennünk a másikkal. 

Hegedűs Katalin, zongoraművész harminchét éve boldog házasságban élnek férjével, Hegedűs Endre zongoraművésszel, aki három nap után kérte meg a kezét. Úgy érezték összeért a lelkük. Már az elején megbeszélték egymással, hogy ha bárkinek bármilyen gondja van, azt őszintén mondja el a másiknak. Ugyanis bizalom nélkül egyszerűen nem lehet élni. Katalin szerint, az ember el tud odáig jutni, hogy a hibáit is szeretjük a másikban. Szereti a férjét, akiből a Jóisten csak egyet teremtett, van egy közös történetük, s a kapcsolatukon mindennap dolgoznak.

Cs. Németh Lajos, színművész. Ötvenöt éve házasok feleségével Tóth Judit színésznővel. Két fiuk van. Feleségével a főiskolás évek alatt ismerték megy egymást, s végül már együtt is jártak. Így a színészi pályakezdésükre már együtt mentek, mint házaspár. Mivel egy pályán vannak, így az érdeklődésük is közös, ismerik egymás problémáit. Lajos szerint, a házasságban van, akinek a három év is hosszú, de van, akinek 55 is kevés. 

Jóban-rosszban - út az aranylakodalomig!

Az aranylakodalom 50 év együttélést jelent, fajsúlyosabb jelzővel illetve: fél évszázad! Napjainkban, amikor a válás elfogadott cselekedett, döntés lett mondhatni kivételes helyzetben vannak azok, akik ezt a szép közös kort együtt megélhetik. 50 év hosszú idő, jó és kevésbé jó pillanatokkal, pont ezért van benne valami egészen titokzatos csoda.
Az egyet nem értésre, a problémákra és a veszekedésekre nem a struccpolitika a megoldás, hanem a közös problémamegoldó beszélgetések. Azonban nagyon fontos, hogy mindkét fél így gondoljon erre. Kellenek a közös célok és a hasonló értékrend ahhoz, hogy együtt haladhassunk a sors által kijelölt közös utunkon. 
S ne feledjük, a romantika jelenléte nemcsak az első három évben fontos, hanem örökké. Mindezen kívül kulcsszerepe van annak, hogy a terheken is együtt osztozzunk. Az otthonteremtés a párok számára egy igazi nagy társasjáték. Ehhez szorosan hozzátartozik az otthoni pénzügyek tudatos kézben tartása is. 
De ami mindezekhez a fűszert adja, azok az apró gesztusok és figyelmességek, amelyekkel mosolyt csalunk és örömöt okozunk a párunknak!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!