Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Újrakezdők 50 felett Adásba kerül: 2016. május 03.

Példaképek, akik ötven felett valósították meg álmaikat. Olyan tettre kész, energikus hölgyek, akik valami szokatlant, merészet léptek és ez hozott jelentős és pozitív változást az életükbe. Eldöntötték, megcsinálták! Hiteles megtestesítői annak, hogy az élet teljes, tartalmas és értéket teremtő lehet ötven fölött is. Itt lesz velünk: Ivancsics Ilona, Weith Katalin és Füstös Éva. A társasághoz csatlakozik meglepetés férfi vendégünk, aki szintén egy sikeres újrakezdő.


Füstös Éva, rádiós műsorvezető, amatőr színész már gyermekkora óta színész szeretett volna lenni. Amikor a harmadik rostán kiesett, arra gondolt, hogy lehet ez nem is az ő útja. Végül magyar-ének szakon végzett, nagyon sok helyen dolgozott. Nem tudta eldönteni, - a visszajelzések hiánya végett - hogy a színészethez van-e egyáltalán tehetsége. 17 éve volt műsorvezető, amikor felhívták őt egy szerep miatt - így beteljesedett a gyermekkori álma.  A másik csoda az életében a gyermekei voltak. Mindig nagy családot szeretett volna. Első gyermeke születése után sokáig nem jött össze a következő baba, végül 45 éves volt, amikor a sors két ikerfiúval ajándékozta meg. 

Ivancsics Ilona, Kabos Gyula-díjas színésznő, a József Attila Gyűrű tulajdonosa kiskora óta színész szeretett volna lenni. Ilona igazából most utat módosított, mert a másik oldalon is áll. S így tudott igazán kiteljesedni. Neki is volt az életében egy mélypontja, majd amikor sikerült a bizonytalanságot elfogadnia, onnantól kezdve felfelé ívelt az útja. Kilenc éve működtet magánszínházat. Tele van ambíciókkal, ötven év alatt rengeteg tapasztalatot és bölcsességet szerzett. 

Weith Katalin, producert is kísértette a színészkedés álma. Eltökélten készült a Színművészeti Főiskolára, de eközben matematikai versenyeket is nyert. Így végül az ELTE matematika szakára adta be a jelentkezését. Tanítóként kezdett el dolgozni. Majd a sors mégis úgy hozta, hogy visszakanyarodott a színészkedés felé, csak a kamera másik oldalán áll. Jelenleg az ötödik diplomáját csinálja, neki a tanulás a hobbija. Most elsősorban film koprodukciókban dolgozik, s ezek mellett egy könyvkiadót is működtet. 

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, kétszeres olimpiai bajnok tornász, sportvezető, állatorvos először focizott, majd a testnevelő tanára mondta azt neki, hogy tehetséges a tornában. 17 évig tornászott. Kitartásával két olimpiai bajnokságot sikerült megnyernie. Augusztusban leugrott a lólengésből és szeptemberben elkezdte az állatorvosi egyetemet. Azonban életében újra beköszöntött a torna. Szerinte, ha a munkánk örömöt okoz, a feladatok, az új kihívások borzasztóan tudják az embert motiválni. 

Mid life crisis jelensége

Az életközépi válság egy természetes jelenség, ilyenkor a középkorú embereket a belső fejlődés érdekli, az élet mélyebb értelmét keresik. Bujdosó Karolina, pszichológus szerint ezt a jelenséget a média fiatalság kultusza erősíti. Sokan a boldogságot egyenlővé teszik a szépséggel és a fiatalsággal. Ilyenkor tör elő a fiatalság elmúlásának érzése, az erre való rádöbbenés, az, hogy nem éltünk eleget. Visszaszeretnénk hozni ezt az érzés, korrigálni, vagy bepótolni a kimaradt eseményeket. S ilyen esetben sokszor nem vagyunk képesek racionálisan dönteni. Fiatalként a mindenhatóság érzését éljük át, amikor úgy gondoljuk, hogy minden kapu nyitva áll előttünk. Idővel azonban a lehetőségeink korlátozódnak, s lesznek olyan utak, amelyekről egyszerűen le kell mondanunk. Tudatosítanunk kell azt, hogy egyetlen életbe nem lehet minden besűríteni, ezt a nyomást akkor tudjuk végleg megszüntetni, ha szembenézünk magunkkal, s elfogadjuk a tökéletlenséget. Így a megfelelési kényszerünk is csökkenni fog, s az életünk is élvezhetőbbé válik. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!