Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hol a határ? Adásba kerül: 2016. április 27.

Valóban kompromisszum az élet? Mikor jön el az a pont, amikor már nem lehet visszafordítani egy kapcsolatot? Működhet jól egy felmelegített kapcsolat? Mi kell ahhoz, hogy helyreálljon az idill? Hogyan álljunk ki az igazunk mellett, ha azzal sérülhet a családi miliő? Egyáltalán mi a megcsalás? A lelki megcsalás is megcsalásnak számít? Ezeket a kérdéseket feszegetjük Csepregi Évával, Ladinek Judittal, Sáfár Mónikával és meglepetés férfi vendégünkkel.

Csepregi Éva, eMeRTon-díjas énekesnő, a Neoton Família tagja szerint a problémáinkat magunknak kell megoldani, nem lehet és nehéz is másra hallgatni. A párválasztás területén minden korban más lesz a fontos szempont. Éva szerint a három legnagyobb művészet az életben: az önismeret, a gyermeknevelés és a párválasztás. Akár jó, akár rossz egy kapcsolat, ha vége szakad, mindenképpen nagyon nagy veszteség. A gyerek azonban örök életre szóló kapcsolatot jelent két ember között.

Ladinek Judit, színművész, énekesnő szerint alapvetően a kapcsolat elején ki kell, hogy derüljön, hogy a két fél tud-e egymással mélyen és tartalmasan kommunikálni vagy csak egy rózsaszín, felszínes kapcsolattá válik. Mi nők, akkor is próbálunk menteni egy kapcsolatot, amikor az eszünk már tudja, hogy ennek egyszer vége lesz. Egy labilis házasságban felmerül az a kérdés, hogy mi a jobb a gyermeknek, ha a szülők együtt maradnak vagy, ha útjaik békésen elválnak?!

Sáfár Mónika, színművész szerint van, hogy az ember életében eljön az a pillanat, amikor már nagyon vágyik egy kapcsolatra, s ebben a helyzetben már nagyon nehéz józannak és racionálisnak maradni, ha beköszön egy új ember az életünkbe. Mónika úgy véli, egyedül nem lehet működtetni egy párkapcsolatot, mindenhez kell a másik fél is. Szerinte mindent meg lehet beszélni. 

Szabó Péter, motivációs tréner szerint mindenki egyedi, ha két ember összejön, akkor valami új születik. Sokan azért nem mernek szakítani, mert az önbecsülésükkel van baj. Félnek, hogy nem találnak mást, félnek, hogy akkor még ilyen sem lesz. Péter az egyenrangú kapcsolatban hisz, és szerinte ez a leghelyesebb is. A kapcsolatok halála az elvárásokból fakad. Az igazi kapcsolat a feltétel nélküli elfogadásról kell, hogy szóljon. Az életben nem az kerül sokba, amit nem tudunk, hanem az, amit rosszul tudunk. 

A 10 alapszabály - avagy mi a boldog együttélés titka?

Nagyon sok kapcsolatot lehetne megmenteni, a szakítás széléről visszahozni. Megtapasztalhattuk már, hogy el jön az a pont, az a vízválasztó időszak, az a határ, amikor felmerül bennünk a kérdés, hogy érdemes-e még ezt folytatnunk? Mi lenne azonban, ha azon kezdenénk el morfondírozni, hogy melyek azok a tettek, szavak, cselekedetek, amelyek meggátolják, hogy idáig jusson egy kapcsolat?

  • Egy hosszú együttélés után is úgy kell hozzáállni a kapcsolatunkhoz, hogy a legjobb idők még előttünk állnak. Nem szabad belesüppednünk a szürke hétköznapokba. A megszokottságot időnként meg kell törnünk!
  • A veszekedés helyett, meg kell tanulunk érvelő vitákat alkalmazni. Ahol nem a másik személy legyőzése a cél, hanem az álláspontok ütköztetése és annak értelmes megbeszélése. 
  • Az értő hallgatás is kulcsfontosságú szerepet tölt be egy kapcsolatban. Hallgatni és figyelni a másikra. A kommunikációban a párbeszéd fontosabb a monológnál.
  • Minden nap szánjunk egy kis időt egymásra. Akkor is, ha sűrű napunk volt, akkor is, ha nem vagyunk túl jó passzban. A minőségi idő többet ér a mennyiségi időnél.
  • A másik folyamatos kritizálása sem vezet jóra.
  • Lényeges a pozitív szemszög. Nehéz élethelyzetekben is keressük meg a dolgok pozitív oldalát. Hiszen minden rosszban van valami jó!
  • El kell azt fogadnunk, hogy a szeretetet nem egyformán mutatjuk ki. A tettek sokszor többet jelentenek a kimondott szavaknál.
  • Gondolhatjuk azt, hogy idővel a szeretet elhalványul.. Miközben lehet, hogy a gyerekek kapnak nagyobb figyelmet egy adott élethelyzetben. Ami természetes, de a kettesben töltött időnek is annak kell lennie.
  • Magunkat se hagyjuk figyelmen kívül!
  • És soha ne feledjük el, miért is szerettünk bele a másikba!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!