Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Egyedül nem megy? Adásba kerül: 2016. június 01.

Sokszor a sikert, az elismerést magunkénak akarjuk tudni. Mindent egyedül és csak mi szeretnénk véghez vinni. Pedig be kell látni, a legnagyobb dolgok a csapatmunkának köszönhetően érthetőek el. Igazi kihívás jelent csapatban dolgozni, elfogadni érveket és ellenérveket, összeegyeztetni az időpontokat, megszervezni közösen az eseményeket. De a munka gyümölcse kárpótolhatatlan. A csapatmunkáról és a sikerek eléréséről beszélgetünk ma Judyval, Kozma Orsival, Terecskei Ritával, s mindehhez hozzájárul meglepetésünk is.

Judy, előadóművész, a Groovehouse együttes énekesnője, kiskorában édesapjától dobfelszerelést kapott. Aki a tanárja volt, jelezte neki, hogy a színpadon előbbre kellene kicsit kerülnie, hiszen jól énekel. Így kezdett el éneket tanulni. Majd a sors összehozta őt Kárpáti Zsolttal, így bekerült a Groovehouse együttesbe énekesnőnek. Judy szerint ez lehetne akár egy családi formáció is, hisz többször előfordul már, hogy kislányát, Mayát Zsolt viszi az óvodába. 

Kárpáti Zsolt, zenésznek Szigeti Ferenc ajánlotta Judyt. Amikor először találkoztak egy jót beszélgettek és szimpatikusak voltak egymásnak. Akkor még ők is amatőrök voltak, meghallgatták Judyt és teljesen elájultak tőle. Így megkezdték a közös munkát, amely nagy sikereket hozott számukra. Zsolt véleménye szerint a zenekarban ő a pontos, aki betartja a megbeszélt időpontokat. 

Terecskei Rita, a Zanzibár együttes énekesnője gitározni autodidakta módon tanult meg. Cegléden a templomkertben előszeretettel gitározott, énekelgetett, ahol mostani zenész társa, Gabszi meghallotta őt.. majd ezután 1999-ben alakult meg a Zanzibár együttes és 2001-ben jelent meg az első albumuk. Ennek a csapatnak van egyfajta családi hangulata, sokáig együtt is laktak. Ha valahova mennek, általában Rita a sofőr, aki rendszeresen vár a fiúkra. 

Nagy Gábor, gitáros, dalszerző, zeneszerző és társai 1998 nyarán találták ki, hogy alapítanának egy zenekart. Mindannyian ismerték Ritát, akit felkértek énekesnőjüknek. Először különböző feldolgozásokkal kezdték a próbákat. Egy nagyon jó csapat állt össze. Természetesen mindenkinek vannak rigolyái, de ha tisztelik és szeretik egymást, ezt el kell fogadni. 

Kozma Orsi, énekesnő, akit a Magyar Rádió gyermekkórusának meghallgatására a nagymamája vitt el. Első zenekarának a neve: Szűzriadó. Kezdetben színésznő szeretett volna lenni, majd meghívták a zenekarba énekelni. Abban az időben ez még egy hobbi volt, aztán minden megváltozott.. A TEJ zenekarral való közös munka most még új keletű, de nagyon élvezi. 

Fejős Ádám, meteorológus, aki a TEJ zenekarban dobol. Ádám és Orsi kapcsolata még friss, hiszen Orsival csak decemberben találkozott először. Azonban korábban is nagy rajongója volt - vallja be nekünk. Szerinte nagyon nehéz jó zenésztársakat találni. Úgy véli, az emberi faktor számít abban, hogy együtt tudunk e dolgozni egy másik emberrel. 

A csapatmunka fontossága

Alapvetően úgy ahogy egy zenekarban, úgy egy munkahelyen is produktív tud lenni a közös munka, ellenben azzal, ha egyedül végeznénk. A csapatmunka ugyanis képes fejleszteni a kommunikációt, hisz az információ megosztás arra sarkall, hogy pontosan és egyértelműen fogalmazzunk. A közös felelősség aktivizálja a résztvevőket, hisz, ha valaki nem végzi a munkáját, akkor az egész csapatot hátráltatja, így nagyobb motiváló erővel bír ez a felállás. Közösségben a problémamegoldás is sokkal rugalmasabban, gördülékenyebben megy. Sokkal nagyobb az ellenőrzés is, hisz több kéz és több szem látja, így pontosabb tud lenni a munkavégzés. Mindezek mellett a konfliktuskezelési képességet is fejleszteni tudja. 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!