Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Szeniorok és szenvedélyük Éltető szenvedélyek Adásba kerül: 2016. május 31.

A kor nem akadály, sőt! A szenvedéllyel, szeretettel övezett cselekedetek, hobbik kötik össze vendégeinket, akik mind példamutatással is járnak a környezetükben élők számára, legyenek azok fiatalok, avagy idősebbek. Életszeretetükkel, tenni akarásukkal kivívják közösségük elismerését, szeretetét. Az életvidámságuk titkának nyitja érdekel minket igazán, s erre választ is kaphatunk Gyulányi Eugéniától, özv. Prazsák Józsefnétől és Müller Lászlónétól. Volt, amikor a férfi meglepetésvendégünk invitálására felálltunk a fotelból.

Gyulányi Eugénia, Jenci néni rubindiplomás színművész elmondása szerint szülei fiút vártak, ezért jellemében az maradt. Minden létező sportot kipróbált már, 83 évesen még futott. Amikor egyedül maradt, akkor arra törekedett, hogy megtalálja az életben ismét az örömöt. Tagja egy irodalmi társaságnak, akik minden csütörtökön 10:00-13:00-ig verseket mondanak, műsorokat állítanak össze, öregek otthonába járnak - egyszóval boldogságot szereznek maguknak és másoknak is. Jó tanácsa az, hogy derűsnek kell lenni, meg kell előlegezni az embereknek a bizalmat és a szeretetet is. 

özv. Prazsák Józsefné, Emi néni matematika-kémia-technika szakos nyugdíjas tanárnő Cegléden töltötte a diákéveit. Humorosan úgy fogalmaz, hogy a férje kinevelte magának, ugyanis ő volt egy évig az osztályfőnöke. Hasonló helyzetben volt, mint Jenci néni: Imikét vártak a szülei a végén jött egy Emike. Még mindig tanítja a matematikát. Paloznak szíve, aki kiállításokat és rendezvényeket szervez, egyszóval a kulturális élet egyik megteremtője. 

Müller Lászlóné, Ica néni nyugdíjas ulti-bajnok ahol gyermekkorában lakott rengeteg fiú volt, így minden fiús játékot ismert. Tanár szeretett volna lenni, de végül az egészségügyet választotta, de nem sokáig volt ebben a szférában, mert az egész embert kívánt volna. Ő pedig nem tudta ezt tovább csinálni, mert egyedül nevelte négy gyermekét. Így olyan helyre ment el dolgozni, ahol a hétvégéi szabadok voltak. Mindent kirpóbált már, a bakancslistáján is már csak egy megválósulásra váró álom áll: a tandemugrás. Hobbija az ulti, mellyel már bajnokságokat nyer.

Bérczi István, tornász, a tv torna volt műsorvezetője, aki úgy kapta ezt a felkérést, hogy olyan embert kerestek a televízióba, aki akkor hagyta abba a hivatalos sportkarrierjét. A tv torna 1975-1989-ig ment. Ma sem hagyta abba a sportot, rendszeresen lejár konditerembe. Úgy véli, elég szomorú az, hogy a mai fiatalságnak már a mozgásigénye is kisebb. Hobbija a sudoku. Három gyermekére és hét unokájára a legbüszkébb. 

Az új örömök keresése!

Mindenki nagyon várja a nyugdíjas éveit, hogy végre egy kicsit újra a családdal, az unokáival tudjon foglalkozni. Aztán, amikor eljön az az időszak, mégis megijedünk. Félünk, hogy nem lesz feladatunk, nem lesz szüksége ránk senkinek, a napi rutint felváltják egyéb más feladatok. Eljön az a pillanat, amikor az eddig elmaradt feladatok elvégzése után és ennek ellenére a nyugdíjas nyugtalan lesz. Érdemes erre az időszakra felkészülnünk. Elképzelnünk azt, hogy milyen életet is szeretnénk, hiszen ez egy egészen új élethelyzet. Érdemes új hobbik után kutatni, és a régieket is beintegrálni a mindennapokba, akkor is, ha erre régen a környezetünk csak leggyintett, így nem volt elég bátorságunk belekezdeni. Vegyük komolyan az álmainkat. Ehhez hozzá tud járulni az állatok közelségének jótékony hatása is.
Törekedjünk arra, hogy beigazolódjanak az erre az időszakra vonatkozó terveink és valóban csupa örömmel teljenek a mindennapjaink, hisz ezért kellően megdolgoztunk, így megérdemeljük. Ugyanis vágyakat szőni és bakancslistát írni nem csak a fiatalok kiváltsága!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!