Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hurrá, itt a nyár! Adásba kerül: 2016. május 30.

Már májusban érezhettük a meleg perzselő napsugarakat, de most már nagy örömmel tölt el bennünket, hogy közelegnek a nyári hónapok. Azonban nem árt, ha ennek örömére elővigyázatosak is vagyunk. A napsütést élvezni is lehet, de tudatosan kell kitennünk a testünket az ezzel járó fenyegetéseknek. Mai adásunkban rengeteg jó tanácsot kapunk Peller Marianntól, Wossala Rozinától és Dr. Boros-Gyevi Mártától. Meglepetés férfi vendégünk az egészséges életmód elkötelezett híve.

Wossala Rozina, gasztronómus egész családja vitorlázik. A természetes vizeket szereti, a strandot egyáltalán nem. Imádja a tengeri élővilágot, így elkezdett búvárkodni, amiben a legnagyobb partnere az édesanyja. Van ebben egyfajta adrenalinfüggőség. Szereti az aktív nyaralást, mely során az ember mentálisan és fizikálisan is ki tud kapcsolódni. Érdekes módon, nyáron szeret levest enni és teát inni. 

Peller Mariann, műsorvezető elmesélése alapján, gyermekkorában nem voltak azok a nagy nyaralósok, de eljött az a kor is, amikor a nyár a szórakozásról szól. Mariann imádja a nyarat, a negyven fok sem zavarja. Férjével a Riviéra Vadorzói volt a kedvenc filmjük, így egyszer gondoltak egyet és lementek arra a környékre, hogy megkeressék a forgatási helyszíneket. Hatalmas élménnyel gazdagodtak.

Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus intelme alapján, ha nyár, akkor fényvédelem. A béta-karotin szedése fontos, így kevésbé tudunk leégni. Szoláriummal felkészíteni a bőrünket - ötletet nem tartja jó taktikának. Márti szerint minimum a 2, 2,5 liter víz elfogyasztása nagyon fontos ebben a kiemelt időszakban. Ő is a tengerpartot részesíti előnyben. 

Katus Attila, személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa bajnok sportoló számára a Balaton a nagy családi találkozóhely. Nyáron igyekszik feltöltődni az elkövetkező időszakra. Úgy gondolja a sport egyre népszerűbbé vált, s ezt egy pozitív elmozdulásként értékeli. 

"Víz, víz, tiszta víz"

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a vízfogyasztást, s ennek a legkiemeltebb időszaka a nyári kánikula. Míg télen van, hogy inni is elfelejtünk, a nyári hőségnek köszönhetően a szervezetünk egyre többet jelez, hogy innunk kell. Azonban arra is gondolnunk kell, hogy nem mindegy azonban, hogy mit iszunk. A víz a hőháztartásunkat szabályozza. A testünk elpárologtatja a hőt, így hűti magát. A cukros üdítőkre jobb, ha úgy gondolunk, mint az édességre: néha-néha. Azonban elég rossz stratégia az, ha egész nap ezeket az italokat fogyasszuk. Egészségtelenek és a szomjat sem oltják akkora mértékben. Ellenben a víz, azon belül is az ásványvíz a lehető legideálisabb folyadék, ugyanis pótolja az ásványi anyagokat, oltja a szomjat és nincs kalóriatartalma, így bármennyit fogyaszthatunk belőle. Itt a nyár! Figyeljünk oda magunkra és a gyermekeinkre!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!