Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A legidegesítőbb férfi szokások, amitől a nők falra másznak... Nő vagyok, tudom... Adásba kerül: 2013. május 13.

blog post image

Sokak szerint a nők hangulatának örökös megrontói a férfiak. És valóban, bizonyos férfi szokásoktól legszívesebben a falra másznánk. Ma kibeszéljük a teremtés koronáinak legelviselhetetlenebb szokásait Rátonyi Krisztinával, Mádai Viviennel, Kormos Anettel - és persze szót kap egy meglepetés férfi is.

Az ellentétek taszító vonzása

Sokan hiszünk abban, hogy az ellentétek vonzzák – és kiegészítik – egymást. Ám ez a kiegészítés nem mindig kellemes. Főleg akkor nem, ha párunk valamilyen bosszantó tulajdonságáról van szó.

A másik leginkább olyan tetteivel és szokásaival tud felidegesíteni minket, melyek belőlünk hiányoznak. Minél túlzottabban, végletesebben él ki valamit, annál valószínűbb, hogy mi elnyomjuk magunkban ezt a viselkedésformát vagy tulajdonságot. Természetesen ez fordítva is igaz: amivel mi idegesítjük a párunkat, azzal feltehetően ő áll hadilábon. Így pontosan kiegészítjük egymást azon a fronton, ahol a konfliktus fennáll, és úgy illeszkedünk egymáshoz, mint egy puzzle darabkái. A párunk tehát azzal, amit a mi szemszögünkből túlzott mértékben képvisel, voltaképpen megmutatja, milyen tanulási és fejlődési folyamatokat érdemes végigjárnunk a személyiségünk teljessége felé vezető úton. Ha a társunknak van olyan szokása, ami rettentően idegesít bennünket, érdemes elgondolkodnunk rajta, vajon mi hogyan képviseljük azt a tulajdonságot, ami benne megnyilvánul.

Mi nők állandóan megerősítésre, érzelmi visszajelzésekre vágyunk. Vagyis olyasmire, amire a férfiak - folyamatosan - alkalmatlanok. Egy nő igényli, hogy a másik mindent mondjon el, és válságjelként értékeli a hallgatást. A férfinál viszont nem a szeretethiány része, ha valamit nem mond el, egyszerűen nem tartja fontosnak. Szintén női igény a kapcsolat bizonyos szakaszaiban megbeszélni, hogy az hol tart. Ezzel azonban sok férfit ki lehet kergetni a világból. Ahhoz, hogy két ember együtt maradjon, elsősorban végleges elköteleződés kell. Az önmagunkkal való konszenzus abban, hogy ezt az embert szeretjük. Hosszú éveken, akár egy életen át. Rátonyi Krisztina öt és fél éve van együtt kedvesével. Harsányi Levente pedig hat éve van együtt párjával. Kisfiuk, Nándi négy éves múlt.

Mindenkinek vannak idegesítő szokásai

Miért van az, hogy bizonyos férfiak nagyon jól emlékeznek akár évtizedekre visszamenően is bizonyos sporteredményekre, vagy lényegtelennek tűnő információkra a legújabb technikai kütyükről, de nem tudják felidézni azt, amire tegnap megkérte őket a párjuk? A magyarázat egyszerűnek tűnik: a fentiekhez kellemes emlékek társulnak, vagy épp ellenkezőleg, megrázó, de fajsúlyos érzelmi nyomokat hagynak. Amit viszont a férfiak elfelejtenek, az vélhetően nem érdekli őket annyira, vagy egyenesen kellemetlennek találják.

Kormos Anett tíz éve van együtt férjével. A humorista gyakran beszél párjáról a műsoraiban – és nem mindig hízelgő szavakkal.

A férfiak többsége automatikusan szemügyre veszi a közelében lévő nőket. Nem feltétlenül azért, mert szépek, egyszerűen csak azért, mert nők. Azt már sokkal nehezebben veszik észre, ha valami bánt bennünket, vagy valamilyen problémával kell megküzdenünk.

Amikor mi nők valami olyat kérdezünk, amire nem a "jó", a "mindjárt", vagy a "minek" szavak egyikével kellene válaszolni, akkor az azért van, mert azt szeretnénk, ha nem mindig nekünk kellene mindent kitalálni. Nap mint nap kitaláljuk, hogy mit együnk, mit vegyünk hozzá, hogyan csináljuk meg, aztán megvesszük, hazavisszük, megfőzzük. Ha a "Mit főzzek?" kérdésre életünk párja bedobja egy konkrét étel nevét, azzal bizonyítja, hogy törődik a problémáinkkal és segít megoldani őket. Mert szeretjük a határozott férfiakat.

Mindemellett a teremtés koronái szeretik kompetensnek tudni magukat olyan kérdésekben, melyekhez nem annyira értenek. Egyszerűen csak szeretnék azt érezni, hogy ők a nyerők. Ezért gyakran elvi kérdést csinálnak az apró vitákból is, melyek egyszerűen csak győzelemről és vereségről szólnak számukra. Itt van például a vécédeszka lehajtása. Ennek nem csak az az értelme, hogy amikor mi szeretnénk használni a vécét, akkor ne kelljen hajtogatnunk sehová az ülőkéjét, hanem az is, hogy amikor megpillantjuk a területet, akkor ott mindent úgy lássunk, ahogy mi azt otthagytuk.

Mádai Vivien szerint az egyik legidegesítőbb férfi szokás a zokni-elhagyás. A műsorvezető szerint hiába van a férfiak előtt a szennyes kosár, az egyik zokni a szoba egyik sarkában, a párja pedig a másikban landol.

A konyha az a része a lakásnak, ahol jó esetben nem zoknikat, hanem egyéb szerves maradványokat hagy széjjel egyetlen párunk. Ha horgászás után szereti maga kifilézni a halat, akkor pikkelydarabkákat a csempén, ha kenyeret vág, akkor a kést és a lehulló morzsát a konyhapulton. Ha ő mosogat, akkor úszik közben az egész konyha és úgy is marad. És pont akkor kell kimennie a konyhába valamiért, amikor éppen befejeztük a felmosást. 

A legérzékenyebb pont, ha életünk párja beteg. Hiszen mindannyian ápoltunk már beteg férfit, aki egy kis megfázástól rögtön meg akar halni. Ilyenkor szaladunk a lázmérőért, teáért, gyógyszerekért és megígérjük neki, hogy nem hagyjuk meghalni. Többször is el kell mondanunk a varázsmondatot: "egy kis megfázásba még nem halt bele senki". Ezzel szemben mi van akkor, ha mi nők kapunk el valami vírust? Nos, bevásárolunk, főzünk, takarítunk, gyereket nevelünk, mintha mi sem történt volna. Ha panaszkodnánk, akkor pedig megkapjuk: "miből kellene észrevennem, hogy beteg vagy?".

 

 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!