Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Online társkeresés, virtuális randik Hogyan és hol ismerkedünk ma? Adásba kerül: 2014. február 05.

blog post image

Találhatunk tartós kapcsolatot az interneten? Sokan nem hisznek benne. Pedig vannak, akik így találták meg életük párját, vagy legalábbis egy időre a szerelmet. Mások viszont rossz helyzetekbe, kínos szituációkba futottak bele. Fehér Adrienn, Karda Bea, Gazdag Enikő és meglepetés férfi vendégünk mondják el véleményüket, tapasztalataikat.

Az internetes társkeresés ma már hazánkban is általános módja az ismerkedésnek. Több, mint egymillióan kipróbálták a módszert. Az internetes párkeresés nem a legfiatalabb korosztályra jellemző, leginkább a 36-40 évesekre. Érdekes, hogy az elváltak mindkét nem esetében nagyobb arányban találják meg párjukat az interneten, mint a nőtlenek vagy hajadonok. Ennek valószínűleg az az oka, hogy ebben a körben nagyobb arányban keresnek hosszú távú stabil kapcsolatot.

Karda Bea énekesnő egyik barátnője folyamatos unszolására regisztrált egy társkereső oldalon, amelyről korábban hallani sem akart. Végül fél év keresgélés után ott találta meg szerelmét.

A statisztikák alapján világszerte több férfi használ online társkeresőket, mint nő, a férfiak aránya kicsivel magasabb, mint 52%. Magyarországon a férfi felhasználók aránya ennél is magasabb, 60%. Idehaza egy átlagos napon 80 ezer társkereső lép be valamelyik oldalra, havonta 540 ezren. Érdekes módon felül vannak reprezentálva köztük az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a községben élők. Azok használják viszont intenzíven a társkeresőket, akik magasabb iskolai végzettségűek.

Gazdag Enikő pszichológus, párkapcsolati tanácsadó fő érdeklődési területei a családi problémák, a párkapcsolatok és a párterápia. Szerinte az internetes társkeresésben nagyon fontos az egészséges énkép. Aki valóban társat szeretne találni, önmagáról hiteles információkat írjon, és ne közhelyeket. Találja meg amitől egyedi és azt ossza meg a lehetséges partnerekkel. Van néhány szabály, amit mindenképpen érdemes betartani, ilyen például az is, hogy a személyes találkozó fényes nappal, nyílt helyen legyen - a biztonság kedvéért.

Fehér Adrienn színésznő, énekesnő az internetes párkereséssel még nem próbálkozott, mert a személyes találkozásokban hisz. A műsorban annyi jót hallott az internetes társkeresésről, hogy megfordult a fejében: érdemes lenni kipróbálni!

Meglepő, hogy a férfiak esetében kifejezetten előnyt jelent, ha gyermekük is van. Miközben a gyermekes és gyermektelen nők esetében nincs érdemi különbség a párkeresés sikerében, a gyermekes apukák az átlagosnál nagyobb arányban találják meg párjukat. Hasonlóan érdekes eredmény, hogy a férfiak esetében a mackós alkat is előnyt jelent. A hölgyek esetében azonban fordított a helyzet: a molettek kisebb eséllyel találnak párt, mint a vékony vagy sportos alkatúak. Elnézőbbek a hölgyek a dohányzás tekintetében is. Miközben a férfiaknál a felsővezetők és a középvezetők számítanak leginkább sikeres párkeresőnek, a nőknél már egyáltalán nem jelent előnyt a vezető beosztás.

Forgács Gábor színész, humorista néhány éve lánya segítségével regisztrált egy társkereső oldalon, ahol nagyon hamar megtalálta a szerelmét. Az övé tehát sikertörténet. Mindenkit arra bíztatunk, legyen bátor és magabiztos az online társkeresés világában...

 

Négy hozzászólás

Isabel
2014. február 5. 11:33:42
Nekem ez nem jött be, de hallottam egy-két sikeresen végzõdõ esetet másoktól. A pasik azonnal testileg akarják kipróbálni neten szerzett ismerõseiket. Ugyanakkor a nõ elõször érzelmileg, lelki szinten akar egy hullámhosszon lenni a párjával, és nem sietne az ágyba. Egyébként meg a férfiakról gyakran az derül ki, hogy csak unja megszokott és megtartani kívánt élete párját, csak szórakozni akar. Az a sok társat keresõ nõ meg kénytelen azonnal ráállni a "testpróbára", ha az esetleg tetszõ férfit egy óránál tovább is meg akarná tartani.
bongyos
2014. február 5. 18:24:43
A téma zseniális,de a Karda Bea nagyon idegesítõ!!! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Erzsébet
2014. február 7. 13:15:59
Én csak azt kifogásolnám a látottakkal kapcsolatban, ill. kérném, hogy ne nevezzenek minden párkapcsolatot szerelemnek. Az egy olyan rendkívüli érzés, hogy aki nem élte meg, el sem tudja képzelni, és azt hiszi, már az, hogy talált egy társat, egyenlõ a szerelemmel. A felkonfban pedig állandóan azt hangoztatták, hogy ott találta meg a szerelmét - ami lehet, hogy igaz, de azért én inkább társra tippelek. Üdvözlettel.
Isabel
2014. február 11. 00:29:51
Erzsébethez: igaza van, és nemcsak azért, mert druszám (nickül itt és máshol is a neten, immár évtizede a spanyol megfelelõjét használom. Én csak nemrég, életem naplózásakor döbbentem rá, hogy soha nem volt olyan szerelmem, amit megfelelõen viszonzott volna bármelyik aktuális emberem - a férjemmel is csak párkapcsolatban éltem húsz évig.
Egyszer egy szomszédnõje azt mondta anyámnak (aki az ötvenes évek elején vált el, amikor a válás még igen ritka madár volt), hogy mindegy, milyen a férfi, csak legyen. Saját szempontjából igaza volt a csontsovány, mindig rekedt szénakazal fejû nõnek, hogy bonviván kinézésû férjének minden csalását megbocsátotta. De még ma is sokat hallok olyan nõkrõl, akik azért tûrnek el minden disznóságát a partnerüknek, hogy mellettük legyen. No, ezt nem. Jó egyedül, sokkal jobb minden érzelmi viharokat kavaró egyoldalú szerelemnél, elfogadásnál. Még Hofi is megmondta, ott a jobb kezed... azért a három percért legyek cseléd, rabszolga, leigázott?

Én is hozzászólok!