Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Mire vágynak a nők? ...ami a férfiak számára sose fog kiderülni Adásba kerül: 2013. május 30.

blog post image

Sok férfi álmodik arról, hogy akár csak egyetlen nap erejéig, képes legyen olvasni a nők gondolataiban, ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek? című filmben. Erre azonban egyelőre nincs lehetőség. A rejtély megfejtetlenül lebeg a férfiak feje fölött: vajon mire vágynak a nők? Valljuk be, mi nők sem mindig tudjuk, mit is akarunk igazán. Oroszlán Szonja, Tóth Ildikó és Vass Virág segítenek - férfi vendégünknek is - közelebb kerülni a megoldáshoz.

Egy felmérés szerint  nem drága fehérneműre vagy ékszerre vágyunk, hanem arra, hogy verseket írjanak nekünk vagy kiengedjék a fürdővizünket. A nők 106 percet töltenének naponta intim közelségben a partnerükkel. A második helyen a számítógép szerepel, 98 perccel.
 
Mire is vágyunk mi, nők?

A férfiak szerint ez az a kérdés, ami szinte mindenkin kifog, rajtunk, nőkön is. Annyi biztosan kiderült, hogy egy magabiztos férfira, akire mindig számíthatunk, egy úriemberre, akitől elszoktunk, de nagyon vágyunk rá, nevetésre, amivel a férfiak biztosan levesznek a lábunkról, figyelemre, együttérzésre, megerősítésre, hogy szexinek érezhessük magunkat és egy igaz barátra, aki érzelmi biztonságot (is) jelent.
 
Míg a férfiakban élő sztereotípia szerint a nők legszívesebben vásárolgatnak, állandóan a telefonon lógnak és pletykálnak, addig valójában a nők leginkább romantikázni szeretnének. Egy biztos: nem lehet összehasonlítani a nőt a férfi működésével. A nő mindent máshonnan néz, mindent máshogyan ért. Más jelrendszerrel és más feldolgozási folyamattal kommunikál. Legfontosabb különbség férfi és nő között - és ez tudományos tény -, hogy a nők sokkal inkább beleviszik az érzelmeiket a döntéshozatalba, sokszor hagyatkoznak a megérzéseikre. Tipikus különbség, hogy míg a férfiak közös tevékenységeken keresztül kötődnek vagy szocializálódnak, a nők az érzéseikről és a gondolataikról beszélve teszik ugyanezt. Vagyis: a pasik meccsre mennek, a csajok beülnek valahova beszélgetni - a pasikról természetesen. Elmondják egymásnak, mi minden hiányzik a kapcsolatukból, vagy mit kapnak meg a párjuktól, amit az előzőtől nem kaptak. A nők tudniillik sosem tudják, mit akarnak, csak utólag. 

Vass Virág első regényét nyolcévesen írta, azután újságíró lett. Egy női magazin főszerkesztői székéből szállt ki azért, hogy újra írhasson. Szerelemből ír. Regényeinek középpontjában – ahogy az egész világirodalom középpontjában - a női lélek és a férfi-nő kapcsolat, illetve általában véve az emberi kapcsolatok boncolgatása áll.

Gergely Róbert kedvese 24 évvel fiatalabb nála. A leánykérés ünnepélyes pillanatában azt a trendet, amit minden nő vár, hogy letérdeljenek elé, az énekes megváltoztatta, és a szemével próbálta elmondani, mit akar. Szerencsére szerelme pontosan értette ezt.

A nők azt szeretnék, ha kényeztetnék, babusgatnák őket a kapcsolatukban, mert ha nem ez történik, akkor elfásulnak, és úgy érzik, túl sokat nyújtanak párjuknak. Ha azt érzik a nők, hogy törődnek velük és tisztelik, szeretik őket, egyre jobban kivirulnak és minden eddiginél többet és szívesebben tudnak adni önmagukból. Amikor egy nő beleszeret egy férfiba, akkor azt reméli, hogy erős, gondoskodó társra lelt. Ha egy nő hosszabb ideig csak ad, de nem kap viszonzásul törődést, szeretgetést, akkor magányossá válik, megéli az elszigeteltséget.
 
Oroszlán Szonja szerint a – párkapcsolatokban is – a legnagyobb probléma, hogy az emberek nem figyelnek már egymásra.  A férfiak néha jól látják, hogy a nő egyedül is megbirkózik a feladattal, ezért nem támogatják. Hiszen a férfiak úgy működnek, hogy ha egyedül is meg tudnak oldani egy problémát, akkor nem beszélnek róla, ezért nyugodtan hallgatnak, amikor látják, hogy a nő képes megbirkózni a feladataival. A nő viszont az eszével tudja, hogy megoldja a problémáit, de az érzései mégis igénylik a figyelmet, a kényeztetést, a szeretet megnyilvánulását.  Amikor egy nő kimerült, zaklatott vagy kétségbeesett, akkor fokozottabban vágyik arra, hogy érezze, nincs egyedül. Vágyik a férfi közelségére, a bensőségesség érzésére, egy kis beszélgetésre. Ilyenkor a legfontosabb bizonyítéka a szerelemnek, ha a férfi meghallgatja. Ha ugyanis a nő megoszthatja valakivel az érzéseit, akkor megerősödik abban a hitében, hogy érdemes a szeretetre. Már nem kételkedik, és eltűnik a bizalmatlansága.
 
Tóth Ildikó  szerint a kapcsolatokért meg kell dolgozni, a legfontosabb pedig a bizalom.
 
Sok férfi azt gondolja: minek mondjam minden nap, hogy szeretem, mikor úgyis tudja. Ez óriási tévedés! A nők minden nap igénylik a szeretet megnyilvánulását. Ha sokáig nem kapnak „bizonyítékot” a szeretetről, akkor elbizonytalanodnak. Amikor egy nő úgy érzi, hogy túl sokat adott, általában a férfit hibáztatja mindkettőjük boldogtalanságáért. Bár a legtöbb esetben igaz, hogy nem kapta meg azt a törődést, szeretetet, amit megérdemelt volna, a felelősség mindkét félé, hiszen túl sokáig tűrte, ami kellemetlen volt számára, nem húzta meg időben a határokat. Az egyik nagyon fontos tudás egy nő számára, hogy felismerje azt a határt, amelyen túl már nem adhat a párjának anélkül, hogy Ő maga ne károsodna.

Most már csak abban reménykedjünk, hogy nagyon sok férfi olvassa a ridikul.tv-t...


 
 

Egy hozzászólás

Enikő
2013. május 30. 20:35:08
Üdvözlöm a mûsor összes készítõjét!Elöljáróban szeretnék gratulálni, hogy van színvonal a televíziózásban végre!Édesanyámmal nézzük,bár nem élünk közel egymáshoz, de a mûsor idején mindketten a tv elõtt ülünk és telefonon megbeszéljük a látottakat.:)A mai mûsor téma is érdekes és igen aktuális volt.Sajnos a vágyak, amiket megfogalmaztak a vendégek, szerintem álom is marad.Saját tapasztalatom alapján mondom,hogy kihaló félben van az igazi férfi tipus.Nekem évekbe telt, mire akadt egy olyan pasi, aki vette a fáradtságot és elolvasta a társkeresõn leírt bemutatkozó szövegemet és úgy kért t

Én is hozzászólok!