Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Utállak, bikiniszezon! Adásba kerül: 2014. május 28.

blog post image

A nyár beköszöntével sok nő kap a szívéhez a tükör előtt: te jóisten, hogy nézek ki? Eszeveszett sebességgel kezdünk diétába, még a szezon előtt bérletet váltunk az edzőterembe, hirtelen megszaporodnak a narancsbőr elleni reklámok a tévében. De bármilyen alaposan előkészülünk, legbelül egy kicsit azért aggódunk. Vajon elég jól nézek ki? - merül fel bennünk a kérdés, miközben gyakran közel sem olyan szörnyű a helyzet, mint ahogy képzeljük. Mit tehetünk azért, hogy még jobban érezzük magunkat a bőrünkben? Peller Mariann, Béres Alexandra és Gombos Edina osztják meg velünk ötleteiket, és várják meglepetés férfi vendégünk női szíveket melengető mondatait.

A kíméletlen Csernus doktor szerint a nők többségének a bikiniszezon igazi rémálom. Rosszul érzik magukat fürdőruhában, szégyellik a testüket, utálják a hasukat, a combjukat, a bőrüket. Fürdőruha-vásárláskor elsődleges szempont, hogy az adott darab elfedje ezeket a gyűlölt részeket. A bikiniszezon – a pszichiáter szerint - azért szörnyű időszak, mert a nők - és természetesen a férfiak is - ekkor szembesülnek annak a testnek a látványával, amit a ruha egész évben eltakart. Meglátják magukat a tükörben, és gyűlölik, amit látnak... A tulajdon testtel való szembesüléskor jön a nagy meglepetés: Úristen, tavaly még nem így néztem ki!

Feszültség nélkül

Béres Alexandra fitneszedző, sportoló szerint egész évben oda kellene figyelnünk a testünkre. Nem hisz a gyors és könnyű eredményekben. Úgy gondolja, szépen fogyni csak mozgással lehet, így más lesz a bőr, az izom állaga. Régen a vékony volt az ideál, ma már a természetesen izmos női testet tartjuk szépnek. A kerekded formákat, a formás vádlit megfelelő edzéssel nagyon jól tónusba lehet hozni. Alexandra edzőként az extrém kéréseknek nem szokott eleget tenni, hiszen az egészség megőrzése mindennél fontosabb. Gyorstippje: 10 perc kocogás, 20 guggolás, 10 fekvőtámasz, 20 felülés – és ezt csináljuk meg háromszor. Negyven perc az egész, és nagyon látványos eredményt hoz!

Peller Mariann műsorvezető életébe gyermeke születése vitt rendszert. Azóta szinte mindennap tornázik és odafigyel az egészséges táplálkozásra. Nincs jó barátságban a bikiniszezonnal. A medencében nyakig elmerülve érzi magát igazán szexinek. Talán sosem lesz teljesen elégedett a külsejével, de úgy gondolja, hogy az ezzel kapcsolatos folyamatos feszültséget mindenképpen - és mindenkinek - el kellene engednie.

Gombos Edina műsorvezető télen is hódol kedvenc mozgásformájának, a spinningnek, így a strandszezonban sincs miért aggódnia. Amint beköszönt a jó idő, nagy sétákat tesz családjával és a hétvégéket is úgy alakítják, hogy aktívan, sporttal, kirándulással teljenek a szabadnapjaik. Ezt nem csak az egészségük érdekében tartják fontosnak, de az aktív életmód 1-2 kilót is lefarag az emberről. Edina imádja a nyarat, de nem jár ki a strandra, inkább az eldugott a helyeket kedveli. Van egy-két hely, amit nagyon szeretnek, de oda is inkább csak szezon előtt megy a család.

Nacsa Olivér előadóművész, humorista másfél évvel ezelőtt fordult a tudatos életmód felé, de azóta is bánja, hogy nem kezdte el előbb. Miután lefogyott húsz kilót, észrevette, hogy a férfiak 80%-a túlsúllyal küzd. Nyugat-Európában a férfiak életének rendszeres része a mozgás, a sport. Szerinte mentalitásban még le vagyunk maradva. Futni nem szeret, de azt az érzést, amit utána érez, fantasztikusnak tartja. Ma már bármit ehet, ha tartja a rendszeres mozgást, tartja a súlyát is.

Csak kiegyensúlyozottan!

Mindenekelőtt érdemes tudatosítani magunkban, hogy kiegyensúlyozott étrenddel jelentős eredményt lehet elérni a testsúlycsökkenés terén. Ez esetben a reális heti fogyás 0,5 – 1 kg úgy, hogy ezzel nem terheljük meg feleslegesen szervezetünket. Nyár végéig pedig, ha ellen tudunk állni a fagyi-lángos kombónak, egészen fantasztikus eredményeket is elérhetünk. Ha a nyár után is megtartjuk az étrendet, akkor jövő ilyenkor már nem is kell foglalkoznunk a problémával…

Ha mégis leégünk…

Ha kibékülünk magunkkal és bikiniben töltjük a napot, sajnos előfordulhat, hogy bőrünk nem bírja a napot és leég. A legbiztosabb gyógymód ilyenkor – a „jól bevált” népi receptek helyett - a hideg zuhany vagy a hideg borogatás. Aki rosszul viseli a fájdalmat, ilyenkor bevehet fájdalomcsillapítót is. Helyileg, a fájó bőrre tehetünk szteroid krémet, aloe vera készítményt, vagy előkerülhet a jól bevált Panthenol is. Fontos a bőr hidratálása is, különösen a hámló szakaszban. Ezek a szerek mérséklik, de nem szüntetik meg az égési tüneteket. A napégés természetes lefolyását nem tudjuk megakadályozni, csak enyhíthetjük a panaszokat. Nagyon fontos a folyamatos folyadékpótlás, ugyanis a gyulladt bőr nem tudja ellátni védő funkcióját, így a bőrön keresztül nagy lehet a párologtatás, amit pótolni kell - lehetőleg a megfelelő sókat is tartalmazó italokkal, sportitalokkal. A bőr regenerációjában segíthet az antioxidánsok fogyasztása is, mivel a bőrkárosodás részben az oxidációt okozó szabadgyökökön keresztül megy végbe.

A bőrgyógyász ilyenkor az antioxidánsban különösen gazdag a bogyós gyümölcsök (ribizli, málna, áfonya), a meggy, a dinnye, illetve a nagy kakaótartalmú étcsokoládék fogyasztását ajánlja.

 

 

Két hozzászólás

Isabel
2014. május 29. 10:45:43
Tegnap nagyon jól szórakoztam! annyira aranyosak voltak. Egyedüli hiányom, hogy JG, aranyos műsorvezetőnk mindig akkor szólt közbe, mikor valamelyik lány vagy NO éppen egy érdekeset mondott, de nem értettem. Nem akarnám bántani, de
Megható BA tanácsa: kocogjunk, majd - a fűbe! - heveredve csináljuk a gyakorlatot. Mindössze negyven perc! hát nem negyven perc! Kezdve a rákészüléssel, a megfelelően felöltözéssel, valamilyen - kullancsmentes - füves területre való kimenéssel, gyakorlatok után ugyanúgy vissza, ki lehet számolni, mennyi idő.
A bikinitémáról annyit, hogy örökké terítéken lesz a nők berögzült felfogása, miszerint soha nem néznek ki olyan jól, mint amennyire szeretnének kinézni. Miközben azok a nők, akik látszólag nem foglalkoznak azzal, hogyan kéne öltözniük és magukra vesznek mindent, ami tetszik nekik, nem törődve azzal, hogy nem tinilányok és nem modellek, szóval ezek a nők elhiszik, hogy úgy jók, ahogy vannak. Garantáltan ezek sikeresebbek a pasiknál, nem azok, akik hihetetlen erőfeszítéssel sincsenek megelégedve magukkal.
Marica
2014. május 31. 09:27:10
Ahogy én látom: a sok magával elégedetlen, akár depresszióval is küzdő, nő alapvető problémája ott van, hogy nem tanulták meg elfogadni önmagukat.

Tudom, orbitális méretű biznisz a szépségipar, a plasztikai beavatkozások, a fogyókúrák számtalan változata, a divatlapok és más újságok címlapján megjelentetett bombázók fotói - amibe nem egyszer az igen hasznos Photoshop is besegít! Így azután a nők - de ennek az imázsnak az alapján a férfiak azon része is, akiknek leginkább a maguk értékét és tekintélyét növelő dekoráció gyanánt van szükségük a velük megjelenő hölgyre -, ezt a külsőt tartják csak megfelelő színvonalúnak.

Nos, szerintem pedig, kedves nőtársak, nem kéne bedőlni ennek, hanem tudomásul venni, hogy kinek-kinek milyen alkati adottságai vannak, azt öntudatosan felvállalni, és rögtön kevesebb lenne a mindenféle frusztrációval küszködő, és emiatt boldogtalan, a világ szeme elől inkább elbujdosni hajlamos hölgy. Ami nem jelenti persze a másik végletet, hogy ne legyen önkritikánk. Azaz fel van találva a tükör, amely segít, hogy tudjuk, korunkhoz, súlyunkhoz képest mit vegyünk fel - vagy le - a nélkül, hogy szánalmasnak hasson a látvány. Elsősorban önmagunk előtt. Mert, hogy mások mit gondolnak, aki ahhoz akarna alkalmazkodni, jusson eszébe Aesopus örök érvényű, tanulságos meséje az apáról, a fiáról és a szamárról.

Én is hozzászólok!