Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Végzet asszonya Adásba kerül: 2013. november 18.

blog post image

A Végzet Asszonya az örök misztérium és elérhetetlenség megtestesítője a férfiak számára. Vajon mi nők vágyunk erre a szerepre? Ha igen, hogyan válhatunk azzá? Akinek ez sikerül, valójában boldog? Mit gondol erről Tordai Teri, Gregor Bernadett és Zséda? Kíváncsian várjuk meglepetés férfi vendégünk gondolatait, érzéseit, tapasztalatait is a témában.

Biztos, hogy a Végzet Asszonya csak a mozivásznon vagy a színésznők között létezik? Nem! Mindannyiunk környezetében él olyan nő, aki bár csinos, de mégsem tündöklően szép, bájos, de azért leginkább semmi különös, és mégis… minden férfi odavan érte!  De vajon miért? Mi a titka? Valójában semmi különös: önbizalom, könnyedség, pozitív energia! A saját értékeinek, legizgalmasabb oldalának felismerése és vállalása.

A végzet asszonya egykor és ma

Tordai Teri színésznő úgy gondolja, hogy a végzet asszonya címet a közönség szeretete és rajongása ragasztotta rá az általa megformált karakterek miatt. Ő azonban mindig is tudta, hogy ezek csak szerepek. A színésznő szerint a végzetesség nagyon hamar elmúlik. Ami fontos, hogy egy nő saját maga miatt tartsa önmagát jó formában, őrizze meg nőiességét, találja meg és élje meg magánéleti szerepeit, feladatait. Úgy negyvenéves kor után már hiba a végzet asszonyának szerepében tetszelegni, ez ugyanis riasztóan hat a fiatalabbakra - akár lányainkra, akik rólunk szeretnének példát venni - és a férfiakra is. A férfiak sokkal inkább értékelik az odafigyelést, a törődést, az érdeklődést a számukra igazán fontos dolgok iránt.

Női tulajdonságok…

Nemrégiben az egyik hazai bulvárlap arról faggatta férfi olvasóit, hogy mitől tartanak vonzónak egy nőt. A leggyakoribb válasz az volt, hogy legyen igazi nő, vagyis érzékeny, megértő és támogató. A klasszikus női szerep tehát nemcsak a regényekben, hanem a férfiak fejében is eszményképként él. Igaz ez annak ellenére, vagy talán éppen azért, hogy egyre több az erős, független nő.

… amelyekbe a férfiak beleszeretnek

Aki különlegesnek tűnik, aki másmilyen, mint a többi nő, akit ismernek. Akit félnek elveszíteni. Aki tiszteli önmagát és a férfitől is elvárja a tiszteletet. Egy férfi messziről megérzi az önbecsülés hiányét egy nőben. Aki önmagában boldog. Miért szeretne a férfi, ha te nem tudod szeretni és elfogadni önmagadat? Aki érzi, mikor van itt az ideje az érzékiségnek. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, akit büszkén bemutathatnak a barátaiknak és a családjuknak. Aki nem teszi nehezebbé az életüket. Aki segítőkész. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, akik mindig fenn tudják tartani az érdeklődésüket!

Zsédenyi Adrienn énekesnő  nem nagyon érzi magára jellemzőnek a végzet asszonya titulust. Amikor a színpadon viszontlátja magát, mint díva, akkor érti meg, hogy mire is gondolnak az emberek vele kapcsolatban. Az énekesnő úgy érzi, hogy ma sokkal jobban meg tudja élni nőiségét, mint húszas éveiben. Jól ismeri már magát, tudja, hol vannak a határai és hogyan hozhatja ki a legtöbbet saját magából. Szerencsés is, mert szakmájában és a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységeiben kiteljesedhet.

Gregor Bernadett színésznő, énekesnő már édesanya volt, mikor észrevette, hogy vonzza a férfitekinteteket. Úgy érzi, ahhoz, hogy nőisége kiteljesedjen, szüksége volt az anyaság élményének megélésére. Kapcsolataiban szeret alárendelve lenni a férfinak és megtartani a klasszikus női szerepeket.

Egy férfi-női kapcsolatot csak úgy lehet tartóssá tenni, ha embertársai is vagyunk egymásnak. Ha örökösen a másik nemet látjuk társunkban, akkor csak fél szemmel nézzük. Ha a nemiség harcán picit túllépünk, az ember szintjén meg kell, hogy értsük egymást…

Müller Péter író számára a végzet a sorsot jelenti. A végzet asszonya fogalom pedig megváltozott. Valamikor a végzet asszonya a férfit lehúzta – gondoljunk csak Az ember tragédiájára -, most már felemeli. A férfiak azonban csak akkor veszik ezt észre, ha föl tudnak nézni a nőre, ha tisztelik őt. Meg kellene tanulniuk figyelni a nőkre. A nők olyasmit tudnak, amit a férfiak a gőgtől nem látnak.

A férfiuralmon alapuló világrend összeroppanóban van. Hatalmas átalakulás folyik, következik a nagy anya korszak, a női korszak. Ez az egyetlen lehetősége annak, hogy ebbe az elidegenedett világba visszatérjen a valódi szeretet...

 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!