Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Vadászból vad Adásba kerül: 2013. december 03.

blog post image

A csábítás művészet. Kifinomult kényszerítőeszközöket használ, hogy minél jobban megingassa az arra fogékonyakat. Aki egyszer elszánta magát, mindent belead, hogy megkapja, amit akar. S ha a csábítás sikerrel jár, az elcsábított sokszor azt kérdezi saját magától: elcsábítottak, vagy én magam akartam, hogy így legyen? Kánya Katával, Marjai Judittal, Dombovári Vandával beszélgetünk és természetesen meglepetés férfi vendéget is hívtunk a témához.

Amikor egy férfi belép egy helyiségbe, biztos, hogy a legmutatósabb, legkihívóbb nőn akad meg először a szeme. Ezzel szemben szinte kizárt, hogy vele is távozik. A férfiak számára ugyanis meglepően fontos, hogy társra találjanak a nőben. Még akkor is, ha csak rövidebb kalandban gondolkodnak. A kihívó nők pedig csak magukra gondolnak, így tőlük ösztönösen nem várják el a férfiak, hogy megértő társuk legyen. Márpedig a teremtés koronáinak ez még fontosabb, mint a hölgyeknek.

Ami a férfiak figyelmét felkelti

A férfiak szeretik, ha megküzdhetnek egy nőért, de azt is, ha a nők határozottak. Ezt ugyan sosem vallanák be, de nagy igazság. A férfiak számára tagadhatatlanul fontos a szép külső, melynek egyik eleme a szimmetrikus vonásokban rejlik. A női szépség leveszi a lábukról a férfiakat, de csak akkor, ha természetességgel és eredetiséggel párosul. Fontos a stílus is, vagyis az, hogy a nőnek legyen ízlése, ami alapján összeválogatja azokat a darabokat, amelyek tetszenek és jól is állnak neki. Emellett persze nem árt, ha mindezeket viselni is tudja. Ehhez gyakran magabiztosság is szükséges, hiszen hiába tökéletes valaki külsőre, sokan levon az összképből, ha nem bízik magában. A kedvesség és az empatikus figyelem a legtöbb férfi szemében különösen nőies tulajdonságok, melyek könnyen felkeltik érdeklődésüket. Ilyenkor némi flört, illetve a magabiztosságot és nyitottságot sugárzó testbeszéd mindig célba ér. Bizonyos elemek határozottan azt sugallják, hogy a nők nyitottak az ismeretségre. A csábító testbeszéd alapelemei a mosoly és a szemkontaktus.

Dombovári Vanda műsorvezető vidám természete, sziporkázó humora hatással van a férfiakra. Amikor épp csábít, nem törekszik tudatosságra, a pillanat dönt nála és sosem taktikázik. Az őszintesége a fegyvere, ugyanakkor szeret meghódított lenni. De nem minden esetben a férfi a csábító. Vanda szerint megváltozott a társadalom. A férfiak ma már úgy vélekednek, minek fáradjanak, bókoljanak, csábítsanak, hiszen e nélkül is sikerrel járhatnak. Megváltoztak a férfi női szerepek, ami véleménye szerint nagyon nincs rendjén.

Társkeresési nehézségek

Harminc felett sok nő úgy érzi, hogy már nem elég csábító. A hatékony társkeresés előtt ebben az időszakban számtalan akadály áll. A nő küzd  a külvilág szinglik ellen irányuló sztereotípiáival, és persze saját korlátaival is. Alacsony az önbizalma, tele van negatív tapasztalatokkal és fél az újabb visszautasítástól. A megoldás kézenfekvőnek tűnhet, a gyakorlatban azonban sokszor csak nehezen kivitelezhető. A nőknek (is) el kell fogadniuk magukat a pozitívumaikkal, negatívumaikkal együtt! Át kell lépni az öregedés mítoszán, meg kell tanulni újra bízni másokban, és abban, hogy lehetőségük nyílhat egy boldog párkapcsolatra. 

Kánya Kata színésznő, műsorvezető több könyvet is jegyez, társkereső irodát üzemeltet. Hatalmas tudásnak van a birtokában, melyet egy sikeres párkereső műsor vezetőjeként szerzett. Nagy problémának tartja, hogy a harmincas, családalapítás előtt álló férfiak nem mernek elköteleződni. A korban hozzájuk élő hölgyek biológiai órája viszont ketyeg, azután már dübörög.

Úgy tapasztalja, hogy a huszonegyedik század magával hozta a csábítás szociális helyszíneinek kibővülését. Ismerkedhetünk személyesen, videón keresztül, fényképpel vagy anonim módon. Minden szituáció és minden helyszín különbözik, más stílust, akár más kinézetet kíván. Kata szerint viszont a legfontosabb a megfelelő lelkiállapot, az önismeret és az önazonosság. Hiszen a vadászat folyamatosan zajlik körülöttünk anélkül is, hogy aktívan részt vennénk benne. Soha nem tudhatjuk, mikor, vagy hol toppan be az igazi. A legfontosabb, hogy saját magunkkal jóban legyünk és – például az öltözködésünkkel – azt üzenjük magunkról a külvilágnak, akik valójában mi vagyunk.

Csábítás és romantika – az élet fűszerei

Marjai Judit fotóstól sem a vad, sem a vadász szerepe nem áll távol. Jól érzi magát mindkét területen. Legtöbbször minden eszközt megragad, hogy az aktuális szerepben maximális sikereket érjen el. Judit, mint fotós a környezetét is le szeretné nyűgözni, sőt újra meg újra megpróbálja elcsábítani - a fényképezőgépén keresztül. Extrovertált, kifelé forduló személyiség, akit a szenvedély gyorsan magával tud ragadni, úgy, mint embert, mint modellt, és mint fotóst is.

Nagy Feró énekest mindenki megosztó személyiségnek, nagy nőcsábásznak, szókimondó embernek gondolja. A valóság azonban egészen más. Feró egy őszinte, kedves ember, aki soha nem trófeákat gyűjtött. Minden körülmények között ragaszkodott ahhoz, hogy ne a hódítás legyen a mérvadó, hanem az ember - és ne okozzon sérülést senkinek. Híre ellenére is legnagyobb hódítása úgy zajlott, hogy őt hódították meg, melynek eredménye egy - ma már több, mint harmincéves - boldog házasság.

Régen pontos koreográfiája volt a romantikának: a virág átadásnak, a kézcsóknak, a köszönésnek vagy egy szempillantásnak. Manapság ezek egyre ritkábbak, elrejtjük érzelmeinket, nehezen vállalunk fel nyílt és félre nem érthető helyzeteket. A nők általában elvárnák egy férfitól, hogy határozott legyen és kedves. Azonban tudnunk kell, hogy egy kapcsolat érzelmi szálai csakis kölcsönös alapon működnek jól. Ez egyrészt nyílt kommunikációt, másrészt elégséges önértékelést feltételez mindkét fél részéről. Mindenki vágyik arra, hogy örömöt éljen át és nyújtson a másiknak, érzelmi igényünk tehát működik, csak a napi élet rutinja és az egyre kevesebb idő elmossa ezeket a fantáziákat.

Ám, ha ezt nem hagyjuk és vigyázunk, hogy legyen idő egymásra és igazi figyelemre, akkor olyan örömöket és pillanatokat élhetünk át, amelyek valóban fontosak életünk értékei között...

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!