Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Szülő vagyok és/vagy munkavállaló- Család és karrier összeegyeztetése Adásba kerül: 2013. november 13.

blog post image

Egy nő életében a karrier- és családtervezés összeillesztése a legnagyobb kihívások egyike. A munka világában egyre többet várnak a nőktől, ezért akik karriert szeretnének, alaposan megfontolják, mikor és hány gyermeket vállalnak. Vannak olyanok is, akik karrierjük mellett bátran alapítanak kis- vagy nagycsaládot. Hogyan lehet ezt okosan és jól csinálni? Hogy lehet valaki családanya, feleség és kiváló munkaerő egyszerre? Lehet-e egyáltalán? Kinek mi jelenti a boldogságot? Malek Andrea, Nagy Beáta, György-Horváth Zsuzsa és meglepetés férfi vendégünk mondják el érzéseiket, tapasztalataikat.

A világ változik. Gyorsan fejlődik, robog előre, mint egy gyorsvonat. Ma már mehetünk szavazni, hordhatunk nadrágot, és szinte mindent megtehetünk, amit egy férfi. Na de mit is kezdhetünk ezzel a nagy függetlenségünkkel? Hiszen millió feladat és teher vár ránk minden egyes nap. Nem csak szépnek és kedvesnek kell lennünk, de okosnak és divatosnak is. Na meg jó és megértő társnak, türelmes anyának. De hogyan lehet összeegyeztetni ennyi mindent? Talán akarattal, szerencsével, kitartással sikerülhet. És sok-sok megalkuvással, hiszen nem tudunk mindig mindenkinek tökéletesen megfelelni, még ha állandóan törekszünk is erre.

Lehet karrierem és családom is...

Sok-sok szervezést és segítséget igényel, ha az ember családos anyuka és sikeres a munkában is. Ha támogató családi hátterünk és megértő párunk van, akkor talán még boldog, kiegyensúlyozott és elégedett nők is lehetünk. Célunkhoz fárasztó és kemény út vezet, viszont az eredmény életre szóló büszkeséggel tölthet el minket.

György-Horváth Zsuzsa híradós műsorvezetőnek két gyermeke van. Családot és karriert is szeretett volna, és meg sem fordult a fejében, hogy választania kell. Sem a munkája, sem a karrierje nélkül nem lenne teljes az élete. Amikor hajnali híradót vezet, vagy a férje, vagy a baby-sitter indítja el a gyerekek napját. Zsuzsa a délutánokat és az estéket együtt tölti gyermekeivel, tanul velük, együtt vacsoráznak és ő fekteti őket. Szerencsésnek tartja magát, mert ebből annyira fel tud töltődni, hogy a hajnali fél négyes felkelést is vállalni tudja.

... de nem csak rajtam múlik

A gyermekgondozás és a munka összeegyeztetése sok esetben konfliktusokkal jár, ezek feloldása érdekében az uniós országok közül több az elmúlt évtizedben rugalmasabbá, családbaráttá alakította munkaerőpiacát. Ez magában foglalta többek között a gyermek elhelyezési lehetőségek és a családi élettel könnyebben összeegyeztethető részmunkaidős és rugalmas foglalkoztatás bővítését, valamint a munkaidő-kedvezményeket. Hazánkban a gyermekintézmények (mennyiségi és minőségi) fejlesztése óvatos becslések szerint mintegy 50–100 ezer, elsősorban képzett nő számára tenné lehetővé a munkavállalás lehetőségét.

Nagy Beáta közgazdász, szociológus kutatásaiban sokat foglalkozik a nők társadalmi és munkaerő-piaci helyzetével. Három gyermeke van. Úgy érzi, nagyon jó lenne, ha lennének munkahelyi gyermekintézmények, de ezek fenntartása rengeteg pénzbe kerül. Ami viszont nem kerül olyan sokba a munkáltatóknak, az a rugalmas szemlélet bevezetése azokban a munkakörökben, ahol csak lehet. A munka erősen behatol a magánéletünkbe, egyre nehezebb szétválasztani a munkaidőt a szabadidőtől. A társadalom kettészakadása miatt pedig sajnos egyre inkább ki vagyunk szolgáltatva a munkáltató elvárásainak.

A nők munkavállalása és a termékenység összefüggése uniós összehasonlításban meglehetősen ellentmondásos. A nők hazai foglalkoztatása továbbra is elmarad az uniós átlagtól, aminek egyik magyarázata a gyermeket nevelő anyák – az európai országok többségéhez képest is – alacsony munkaerő-piaci aktivitása. Paradox módon a hazainál alacsonyabb foglalkoztatottságú országokban a termékenységi arány rendre magasabb az itthoninál.

Egyik megoldási út a családbarát munkahelyek elterjedése lehet. A 2011-től megújult pályázat  mottója: „Boldog ember az, aki örömmel indul munkába, s még boldogabb az, aki örömmel indul haza is onnan!”  A pályázatok értékelésénél több szempontot is figyelembe vesznek. Például hogy hogyan alakul a nők aránya a szervezeti hierarchiában, vannak-e részmunkaidősök a vállalatnál, dolgoznak-e náluk nagycsaládosok. További feltételek a rugalmas, atipikus munkavégzés biztosítása, a képzési lehetőségek, a férfi dolgozók szülői szerepének megerősítése illetve a gyermekek napközbeni felügyeletének megoldása vagy támogatása.

Malek Andrea énekesnő három gyermek édesanyja. Jelenleg Bécs mellett él családjával. Naptárjába mindig beírja azokat a napokat, amikor nem vállal el semmit a családi programok miatt. Azt semmiképp sem tudná elképzelni, hogy ne dolgozzon, hiszen munkáját imádja és a kreatív tevékenységre saját maga miatt is szüksége van. Úgy érzi, hogy legnagyobb részben rajtunk múlik, hogy hogyan tudjuk megoldani a problémás helyzeteinket, s hogy milyen nyugalommal és önbizalommal vágunk neki a mindennapoknak.

Apák kora

2011-es adatok szerint az apukák 29%-a volt 30-34 év közötti, 21%-a 35-39 év közötti, 10%-a 40-44 év közötti, és 5%a múlt már el 45 éves.

Balázs Fecó fia tizenöt éves. Amióta az énekesnek családja van, ez áll az első helyen életében. Fecó hisz a sorsszerűségben. Úgy érzi, hogy korábbi két hosszú kapcsolatában nem véletlen, hogy nem született gyermek. Szívműtétjével újjászületett, azután kapta ezt a szerelmet aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen megszületett a fia.

Az apai szerepek és az apai viselkedés napjainkban nagyon változatos képet mutat. Az 1940-es évektől tapasztalható az a törekvés a férfiak körében, hogy szakítanak a saját gyermekkorukban megtapasztalt apai mintával. Lemondtak a kizárólag fegyelmező szerepükről, és egy barátságosabb, játékosabb viszonyt építenek gyermekeikkel. Megosztják az anyával a családon belüli feladatokat, és egyre több apa tölti be sikeresen a gondoskodó apa szerepet, aki már nem elsősorban az anyagi jólétről, hanem a családi értékrendről gondoskodik. Nagymértékben hozzájárul ehhez a folyamathoz a nők tömeges munkába állása, sikeres társadalmi helytállása, az anyagi feltételek megteremetésében való aktív részvételünk.

Imponálóan növekszik tehát az apai részvétel a gyermekekkel kapcsolatos fizikai és nevelési feladatok ellátásában, de az anyák és az apák terhei messze nem egyenlőek. Sem a gyermeknevelés terén, sem a munkahelyi esélyek tekintetében...

 

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!