Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Csak olyat szeress, aki viszontszeret! Adásba kerül: 2014. január 20.

blog post image

Azt gondolhatnánk, minden nő tisztában van ezzel az igazsággal. Mégis sokan meggyőzik magukat, hogy csak idő és energia kérdése, hogy a kiszemelt férfit jobb belátásra, mély szerelemre bírják. Így a nők egy része olyan férfi után fut, akinek esze ágában sincs komoly kapcsolatot kialakítani. Vagy ha igen, mással. Milyen férfit keresünk és ki az, aki minket keres? Mádai Vivien, Fábián Anita és Mohamed Fatima nyitják meg nekünk szívüket és várják meglepetés férfi vendégünk gondolatait nőkről, szerelemről.

"Senki nem mondhatja meg, kit szeressek. Még én se utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahová akaratom fölér - ez a lelkemnek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhatnak bele semmibe. A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar." (Müller Péter)

Közhelyes kémia

Mindenki hallotta már az olyan közhelyeket, mint a „szerelem első látásra”, „csak a belső szépség számít igazán”, vagy „az ellentétek vonzzák egymást”. De mi történik valójában párválasztáskor? Hogyan, mi alapján választunk mi nők és hogy működik ez a férfiaknál?

Mádai Vivien műsorvezető állítása szerint legendásan rosszul választ. Kivéve mostani párját, akit a Balatoni Nyár című műsor forgatása után a strandon ismert meg. Fél éve élnek boldog párkapcsolatban. Vivien most úgy érzi, a helyén van. Számára egy párkapcsolatban a legfontosabb a megbízhatóság.

A kémia, ami nem látható, nem fogható, csak érzékelhető – talán ez az alapja mindennek. Aztán ott van a mosoly. Miért fontos a mosoly? Akire rámosolyognak, annak az agyában a jutalmazó központ kezd el működni, és sokáig emlékezik a befogadó a mosoly tulajdonosára. Fontos, hogy milyen családi mintát látunk, mert mi is kódoltan ilyet keresünk majd magunknak. Egy felmérés szerint manapság a társadalmi hovatartozás a legmeghatározóbb tényező, hiszen mindenki a saját „kasztjába” illő helyekre jár szórakozni, kikapcsolódni, ebből kifolyólag ismerkedni is.

Fábián Anita színésznő nyolc évig tartó házassága után egyedül neveli kislányát. Ma már másképp szemléli a kapcsolatokat, a párkeresést, mint akárcsak néhány évvel ezelőtt. Házassága előtt csak azt tudta, hogy mit szeretne, most már azzal is tisztában van, hogy mit nem szeretne egy párkapcsolatban. Véleménye szerint nagyon fontos a közös szeretetnyelv, mert ha nem tudjuk célba juttatni érzelmeinket, előbb-utóbb tönkremegy a kapcsolat.

Szerelem első látásra – létezik?

Miért ne létezne? Ilyenkor valószínűleg az történik, hogy ők ketten azt a különleges valamit fedezik fel, ami közös bennük. Ugyanakkor felfedeznek a másikban valamilyen vonást, ami kiegészíti a saját személyiségüket. Szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknél az ellentétek nem túl nagyok és nem tépi szét a kettejük között lévő köteléket -, de nem is túl azonosak - hogy a kapcsolat ellaposodjon, és unalomba fulladjon. Ilyenkor jön létre az a szerelem, amit Erich Fromm "eggyé olvadásnak, az összetartozás érzésének" nevez.

Ha nem is megy minden olajozottan időnként, sok odafigyeléssel, toleranciával, munkával összecsiszolódhatunk. Hiszen mindkét fél folyamatosan változik, formálódik, megvalósítja önmagát, és a körülöttük lévő körülmények is változnak. Egyszer lent, egyszer fent. Egyszer bőség, máskor válság. Megéri túljutni a viharos hullámokon: a kitartók és türelmesek jutalma bőséges: egy szép ívű, megküzdött, érett házasság rengeteg örömet és megelégedettséget nyújt a benne élőknek.

Mohamed Fatima énekesnőnek másfél éve ért véget egy kapcsolata. Azóta keresgél, de nem görcsösen, élvezi a függetlenséget, de nyitott lenne egy új kapcsolatra is. Úgy gondolja, mindig a nő dönt, de a vásár kettőn áll. A legfontosabb a bizalom, a megbízhatóság és a kölcsönös szerelem.

Nagy Sándor szerint viszont szeretni csak akkor tudunk valakit, ha önmagunkat elfogadjuk és szeretni tudjuk. A színész a párját tökéletes nőnek tartja. Az a tapasztalata, hogy ma in