Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Vagányságunk határai Adásba kerül: 2014. február 18.

blog post image

Különleges szerepek, akciók és missziók. Nők, akik híresek vagy kivételesek - a hétköznapi ember számára elképzelhetetlen, sokszor extrém helyzetekben. Vállalják a veszélyt, legyőzik a félelmüket. Vagy nem is félnek? Miért van szükségünk kihívásokra, bátorságpróbákra ahhoz, hogy egyéni, szakmai fejlődésünkben magasabb szintre jussunk? Miért feszegetjük a határainkat? Ónodi Eszter, Dr. Jakkel Anna, Gellén Kata - és meglepetés férfi vendégünk határait feszegetjük.

A legnagyobb bátorság sokszor a mindennapi döntéseinkhez kell. Ahhoz, hogy ne próbáljuk megúszni a kihívásokat, hanem feleljünk meg nekik. És ha közben feszegetjük a határainkat? Az maga az élet…

Ónodi Eszter színésznő dublőr nélkül légtornázik a cirkusz kupolájában az Aglaja című filmben, majd a színpadon forog egy karikán. Víz alatti jelenetet forgat a Houdini című hollywoodi szuperprodukcióban, de hétköznap félve megy végig a körfolyosón. A finom ecsettel rajzolt színésznő maga sem gondolta volna, hogy ilyen bevállalós. Egy jól megírt szerepről nem mondana le egy kis félelem miatt.

J.B. Shaw szerint  a legtöbbet emlegetett nevek a világon: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini. A magyar származású illuzionistát minden idők legnagyobb szabaduló-művészének tartják.

Dr. Jakkel Anna belgyógyász, kecskeméti háziorvos felnőtt gyerekeit is meglepte azzal, hogy néhány éve jelentkezett a Magyar Afrika Egyesület önkéntes orvosi missziójába. Négyszer járt a fekete kontinensen, rendelt mangófa árnyékában, templomban és iskolaépületben, menekült táborban és olyan kis falvakban, ahová hónapokig nem jut el orvos. Tele van tervekkel, célokkal. Azt mondja, dolga van még az életben, dolga van a gyerekeivel.

Magyar Afrika Társaság

A 2007-ben alapított Magyar Afrika Egyesület legjelentősebb humanitárius programja az Önkéntes Orvos misszió. 3-4 fős csoportok utaznak Afrika olyan térségeibe, ahol az egészségügyi ellátás rendkívül nehezen vagy egyáltalán nem érhető el. 2009 óta nyolc sikeres orvosi misszióban 21 magyar orvos  több mint 21 000 betegnek nyújtott orvosi ellátást.

Orvosok határok nélkül

Az egyik legnagyobb egészségügyi segélyszervezet a világon az Orvosok Határok Nélkül.  Francia orvosok alapították, háborús konfliktusok, járványok, természeti katasztrófák túlélőinek nyújtanak segítséget. A harmadik világ szegény országaiban dolgoznak olyan területeken, ahol az emberek nem jutnak egészségügyi ellátáshoz. Több, mint 70 országban tartanak fenn egészségügyi központokat és biztosítják az orvosi továbbképzést. A szervezetet a több kontinensen végzett humanitárius munkájáért Nobel-békedíjjal tüntették ki.

Besenyei Péter  műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta úgy gondolja, hogy az a bátor, aki fél, de a félelmét legyűri. Aki nem fél soha, az ostoba.

Gellén Kata az egyik legjobb magyar női kaszkadőr. Több, mint 200 filmben szerepelt, világsztárok dublőre volt. Sokáig úgy emlegették: a lány, aki lovon jár színházba. Derékig érő, kibontott hajjal lovagolt be a Nemzeti színpadára. Minden veszélyt vállal, de krokodilok közé azért nem megy. Kata lánya, Zorka 14 évesen Magyarország legfiatalabb kaszkadőre. Kilencéves volt, amikor először szerepelt a Diótörő Budapesten forgatott filmváltozatában.

Női vagányság-rekorderek

A világ első női berepülő pilótája a francia Jacqueline Auriol volt. 1946-tól repült, kiváló műrepülő és tesztpilótaként vált ismertté. 1950-ben ő lett a sugárhajtású gépek első női berepülő pilótája. Száznál több típusú gépet vezetett, a női pilóták közül elsőként a Concorde-ot is vezethette, igaz, csak segédpilótaként.

Az első női űrhajós az orosz Valentyina Tyereskova.  1963. júniusában a Vosztok–6 fedélzetén 71 órát töltött az űrben, és 48-szor kerülte meg a Földet.

A Formula–1-es világbajnokság első női versenyzője, az olasz Maria Teresa de Filippis az 1958-as monacói nagydíjon debütált. A futamra ekkor még nem tudta kvalifikálni magát, ám szezon ötödik versenyén, a belga nagydíjon már rajthoz állhatott, és több futamon részt vett. Őt követően egészen 1974-ig nem szerepelt női pilóta a Formula 1-en…


 

Öt hozzászólás

Franci56
2014. február 18. 10:56:33
A mûsor a hölgyektõl sok elismerõ megjegyzést kapott. Ezúton is szeretném elmondani, hogy "férfi létem ellenére" ha tehetem, megnézem a mûsort, mert az élet általános kérdéseirõl - nemcsak nõknek - szól! Üdvözlettel: Ferenc.
Katicabogár
2014. február 19. 11:32:45
Fantasztikusan jó a műsor szinte az összeset láttam. Gratulálok, remélem még sok adás lesz.

Üdv: Kati :-)

Ui: Lenne egy kérésem, hol lehet az újság előfizetésre jelentkezni nem tudtam felírni a címet.
2014. február 19. 18:32:43
Nagyon szeretem a műsort, mióta felfedeztem mindig követe. Már a gyerekek is tudják, hogy kezdődik
Tünde
2014. február 19. 18:34:29
Amióta felfedeztem a műsort mindig követem, nagyon tetszik. Már a gyerekek is tudják ,hogy kezdődik anya műsora s akkor anyát békén kell hagyni.
Isabel
2014. február 20. 11:23:30
Bessenyei Péter kétszer is kimondott igazsága egyébként egy nem sűrűn használt közmondás is. Valóban, az a bátor, aki fél ugyan, de tudja, hogy le kell győznie saját magát, és ez a legnehezebb, saját magunk legyőzése.
Hétköznapi hősökről is szívesen néznék egyszer egy beszélgetést. Akik tegnap megjelentek, kivétel nélkül a munkájuk által lettek hősök, és az nagyon nem ugyanaz, mint akik a hétköznapokban csinálnak csodát.

Én is hozzászólok!