Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hol jártál, drágám? Adásba kerül: 2014. február 20.

blog post image

Vannak nők, akik rövid pórázon tartják párjukat, míg mások nagy teret engednek egymásnak egy kapcsolatban. Egy szerető felbukkanása mindig komoly megpróbáltatás elé állítja a boldognak hitt kapcsolatot. Régi sérelmek, hibák kerülnek előtérbe, olyanok, melyekről addig talán tudomása sem volt a feleknek. Mitől égnek ki a házasságok? Kinek a hibája a félrelépés? Gór Nagy Máriával, Győri Szilviával, Völgyi Zsuzsival és meglepetés férfi vendégünkkel beszélgetünk a nem túl kellemes témáról.

Bármilyen jól működik is egy párkapcsolat, előfordulhat, hogy egyik vagy mindkét félben felmerül a gyanú, hogy esetleg a másiknak szeretője van. A gondolat felmerülésétől kezdve igazoló, illetve cáfoló – vagyis megnyugtató - jeleket keresnek az érintettek, hogy megbizonyosodjanak az igazságról.

Aki keres, az talál

Győri Szilvia szexuálpszichológus szerint a mondás: "Aki keres, az talál" - örök igazság, mely sajnos a párkapcsolatokra is érvényes. Úgy gondolja, ha úgy érezzük, hogy egy kapcsolatban már nemcsak ketten vagyunk, akkor valószínű, hogy igazunk van.

Minden hetedik friss házasságból már az első évben kikacsintanak. A hűtlenkedés ma már nem feltétlenül eredményezi a kapcsolat felbomlását. A félrelépés pedig már nem csak a férfiak kiváltsága. Mi teszi egyre hajlamosabbá a hűtlenségre a nőket, és miért kacsingatnak másfelé a férfiak?

A nők hajlamosabbak a peteérésük alatt félrelépni. Ilyenkor szebbnek érzik magukat, kihívóbban öltözködnek – szűkebb vagy kevesebb ruhát hordanak – mint máskor. Mindez az evolúció szempontjából fontos, elősegítve ezzel is a fajfennmaradást. A férfiak viszont jobb nyomozók. A statisztika azt mutatja, a férfiak jobbak a hűtlenkedők felkutatásában, mint a nők. Ez a férfiak alapvető bizonytalanságából ered: honnan is tudhatná egy férfi biztosan, hogy párja az ő gyermekért hordja a szíve alatt. A kételyt évezredek kódolták a génekbe, amit bizony nehéz felülírni.

Gór Nagy Mária színésznő életében egyszer volt féltékeny, mikor gyermekként meglátta Kálmán György színészt. Tizenkilenc éves korában aztán egyszer megkérdezte tőle, hol járt. Azóta sem kérdezte meg senkitől. Nem gyanakvó típus, nem féltékenykedik, amikor azonban csalódnia kell valakiben, hidegzuhanyként éri a hír.

Völgyi Zsuzsi énekesnő alapvetően nem féltékeny típus. Élete során előfordult, hogy megjárta a poklok-poklát, de talpra állt és képes volt maga mögött hagyni a zöld szemű szörnyeteget. Úgy érzi, amit nem tudunk, az nem fáj. Nem kell tudnunk arról, ha megcsaltak, megérzéseink úgyis jól működnek.

Nem kell ok a hűtlenségre

A férfiak hűtlensége nem szükségképpen jelenti azt, hogy boldogtalan a kapcsolatuk. A teremrés koronája akkor is hajlamos félrelépni, ha nem szenved semmiben hiányt, csupán elé került egy vonzó nő.  A nők ezzel szemben lényegesen bonyolultabbak, a hűtlenségük csaknem mindig a boldogtalanságukat jelzi. Félrelépnek, mert elhanyagoltnak érzik magukat, vagy mert a férjük hűtlen volt hozzájuk.

Kovács Áron műsorvezető, énekes úgy gondolja, a megcsalás az élet természetes velejárója. Az lenne természetellenes, ha nem így működnénk! Az ember nem mindig tud küzdeni természete ellen, ugyanakkor a család fogalma, szerepe a legfontosabb kell, hogy legyen. Áron szerint a holtodiglan-holtomiglanba kalkuláljuk bele a megcsalást, hiszen egy házasságban emberek együttéléséről van szó…


 

Két hozzászólás

Isabel
2014. február 21. 13:08:12
Kovács Áron legalább ki is mondja, hogy a férfiak agya nem a feltétlen hűségre van programozva. Ne felejtsük el, a férfit és a nőt Isten tette olyanná, a két nem örök feladata a kétféle programozás egyensúlyba hozása. Karinthy is írt egy frappánsat: a férfi és nő mindig mást akar, a nő a férfit, a férfi a nőt. A női és férfi agy eredendő, tehát Isten általi programozása miatt sok a megnemértés, mert egyik se gondolkodhat a másik eszével. A nő akkor gondolkodik helyesen, ha a férfi apró kilengéseit elfogadja, a régiek szerint "az okos nő a kötényével eltakarja a hibákat". Senkit ne akarjunk birtokolni! mert a legtöbb esetben a féltékenység a birtoklási vágyból ered.
Én például sose kérdeztem a férjemtől, hol van, és a válás után jóval esett le, hogy tényleg, egyszer névtelen levélkéket csúsztattak a küszöb alá. A munkahelyen pedig én is flörtöltem, mert több kellemes dicséretet kaptam, mint otthon.
Úgyhogy nehéz, akármennyit is beszélünk róla, a probléma, míg férfi és nő van, napirenden lesz.
Ildiko
2014. február 21. 14:17:05
En ha rajonnek hogy a parom tilosban maszkal,nem csapnek pataliat,Osszepakolnam szepen a koszos zoknit,bugyit,olajos munkaruhat es elkuldenem ferjestol a holgyikenek.Legyen szives ezutan keljen fel o hajnali 4 kor munkaba inditani,fozni mosni vasalni,es este fitten vagyakozva agybabujni.Amig ez a kis intermezzo tartana,en kipihennem magam,es gyergyafenyes vacsoraval fogadnam haza az eltevedt baranyomat.Barati korben szoktam ezzel viccelodni,de 31 evi hazassag alatt sose kellett alkalmaznom.

Én is hozzászólok!