Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Harc az elismerésért Adásba kerül: 2014. március 21.

blog post image

Gyermekkorunktól kezdve küzdünk a sikerért. Az iskolában, a munkahelyen, párkapcsolatban és a családon belül is fontos, hogy elismeréseket kapjunk. Mekkora szerepet játszik a dicséret a teljesítményben? Mikor, és mennyire kell dicsérni? Vendégeinkkel, Molnár Piroskával, Haumann Petrával, Csepregi Évával és meglepetés férfi vendégünkkel az elismerés, a dicséret, a motiváció témakörét járjuk körül.

"A méltó elismerés nemcsak valamiféle udvariasság, hanem életbe vágó emberi szükséglet." (Charles Taylor)

Elismerésre vágyunk mindnyájan. Gyermekkorban a szüleinktől, azután a tanárainktól, a barátainktól, és persze a munkahelyen. A párkapcsolatban különösen, majd – valljuk be - saját gyermekeinktől is jól esik néha. Elismerést adni és kapni. Nehéz dolog ez…

A munkahelyi elismerés fontossága

Nemzetközi menedzsment tanulmányok arról számolnak be, hogy a cégeket elhagyó munkavállalók 46%-a azért dönt a felmondás mellett, mert úgy érzi, nem becsülik meg eléggé. 61%-uk panaszkodik arra, hogy a főnöke nem fordít kellő figyelmet az emberi erőforrásra és 88% mondja azt, hogy nem ismerték el az elvégzett munkáját. 

Molnár Piroska színésznő úgy gondolja, hogy nem a kívülről jövő elismerés a fontos, hanem saját belső elvárásainknak kell megfelelnünk. Nem jó túldicsérni a gyerekeket – ma éppen egy ilyen generáció van felnövőben - , mert később nem látják reálisan az értékeiket, eredményeiket.

Csepregi Éva énekesnő, színésznő a mai napig azért dolgozik, hogy elismeréseket kapjon, és hogy másoknak örömet szerezhessen. A 90-es évek közepén létrehozta a Fényszóró Kulturális Alapítványt, amelynek az volt a célja, hogy másokon segítsen.

Gyermekeinket jól dicsérni nagyon fontos dolog. Szakemberek szerint a cselekedetet, a valódi teljesítményt magát érdemes dicsérni. Nem általánosságban a gyereket vagy egy tulajdonságát, mert az később gátlásokat is kialakíthat. A gyerek ugyanis attól kezdve ennek a képnek igyekszik majd megfelelni, és kevésbé akar új kihívásokat keresni, új dolgokat kipróbálni, mert fél, hogy az esetleges kudarc éppen a róla alkotott, mondjuk „okos" képet rombolja majd.

Haumann Petra színésznő a gyermeknevelésben próbálja nem tárgyiasítani az elismerést. Sokkal fontosabb, hogy minőségi időt tölthessen együtt gyermekeivel.

R. Kárpáti Péter színész, műsorvezető szerint az elismerés főleg a művészeti ágazatban dolgozók számára nagyon fontos. Emellett azonban a magánéletünkben is törekedni kell arra, hogy a körülöttünk élőket rendszeresen megkínáljuk szeretet-bonbonjainkkal. Ez lehet egy dicsérő szó, egy érintés, vagy akár egy elismerő pillantás. E nélkül a hétköznapokon is nehéz helyt állni.

"Elismerés, csodálat, nagylelkűség, megbocsátás: ezek a szeretet alapjai. És a humor a védőernyő fölötte." (Stephanie Dowrick)

Egészségi problémákhoz is vezethet az elismerés hiánya?

A Kelly Services nemzetközi munkaerő-közvetítő és kölcsönző cég által készített felmérésből az derül ki, hogy a munkahelyi zaklatás, megfélemlítés, az úgynevezett bullying, valamint az elismerés hiánya egészségi problémákat, stresszt és álmatlanságot okoz.

A felmérés 115.000 dolgozó véleményét gyűjtötte össze összesen 33 országban – köztük több, mint 4.000 magyar munkavállalóét is. Az eredmény egyértelműen megmutatja, hogy a munkahely alapvető hatást gyakorol arra, hogyan ítélik meg az emberek saját egészségi állapotukat és általános közérzetüket. A válaszadók 33 százaléka érezte úgy, a munkája kifejezetten rossz hatással van az egészségére. 20 százalékuk a munkahelyi stresszt okolta az éjszakai álmatlanságért, 16 százalékuk elismerte, hogy vett már ki betegszabadságot olyankor is, amikor igazából nem volt beteg. 52 százalékuk úgy érezte, őt hibáztatják, ha betegség miatt szabadságra kényszerül…

És még nem beszéltünk a nők munkahelyi elismeréséről, a párkapcsolati elismerésről vagy arról, hogyan ismerjük el gyermekünk teljesítményét. Ezekről részletesebben a Ridikül Magazinban olvashatnak!

 

Egy hozzászólás

pernik
2014. március 21. 19:05:17
Kedves Gabi!
Vezetőként dolgozom már sok éve, sajnos azt tapasztalom a felnőtt emberek még az idősebb korosztály is a munkában a folyamatos dicséretre éhezik, egész nap mindenért csak dicsérd ha nem csinál semmit azért is. Ahogy a gyerekeknél is beszéltetek el vannak kényeztetve és csak a dicséretet fogadják el, vagy inkább ne mondjanak, ne szóljanak neki semmiért.Sajnos ez a több évi tapasztalatom, hogy nem tudják értékelni a dicséretet. Én dicsértem a dolgozókat, "ügyes voltál jól, gyorsan dolgoztál stb.", sőt próbáltam a, hogy piros pontot osztottam, ezért most" egy piros pont jár" 5 piros után egy ötös, ötösért egy bonbon stb., a dolgozók úgy reagáltak rá, hogy milyen óvodás dolog és ezzel degradálom őket. Az építő jellegű kritikát egyáltalán nem értékelik, hogy elmondtam mi az amit nagyon jól csinált, de mi az amin változtatni kellene, ezt teljes mértékben negatív dolognak vették. Inkább jobbnak tartják ha semmiért nem szólnak nekik, se jót se rosszat. De sajnos nekem az a tapasztalatom még, hogy a pénzbeni elismerés, fizetésemelés, cafetéria emelést, sem pozitívan élik meg, ebben is csak a negatívat látják ezt már rég meg kellett volna kapnunk, miért csak ennyit kaptam, a másik 5 ft-al többet keres. És itt az 5 ft nem vicc valóban volt ilyen nem is rég. Sajnos a magyarok nagy része nagyon negatív ember, hiába dicséred abba is csak a negatívat és a másikra irigységet látja, mert a másik eggyel több dicséretet kapott azt nem látja mennyivel többet dolgozott érte. Úgy gondolom a vezetőnek sem egyszerű a dolga, az emberek követelményeinek megfelelni. Légyszi mondjátok meg mivel lehet motiválni, mi az a biztos dolog, módszer. Mert szépen hangzik ez a dolgozók szájából, hogy a dicsérettel, de nekik akkor ez mit jelent? Mert az építő kritika és a valóban jól végzett munkáért való, őszinte dicséret nem megfelelő sajnos a dolgozók nagy többségének. Tudom azt is minden ember más és mindenkihez meg találni a megfelelőt, de a nagy többséghez nem lehet, akik mindenre negatívan reagálnak, őket hogy lehet?Tényleg várom a mivel lehet jól motiválni? Úgy gondolom elég pozitív ember vagyok, próbálom mindenben a jót meglátni, de ennyi negatívummal elég nehéz.

Én is hozzászólok!