Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

A gyerekek sem egyformák Adásba kerül: 2014. április 04.

blog post image

Indigók, szivárványok, kristályok - egyre több különleges képességű gyerek születik. Mit jelent ez a valójában? Világszerte egyre több gyerek viselkedik a megelőző egy-két generációhoz képest nagyon eltérő módon. Az óvodában, iskolában problémásnak számítanak - nemritkán látszólag mindenféle racionális ok nélkül dühbe gurulnak, esetleg magukba fordulnak, és hajlamosak a lázadásra is. Sokan közülük hiperaktivitással, koncentrációs zavarokkal, illetve diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával küzdenek. Róluk beszélgetünk Huszárik Katával, Gazdag Enikővel, Szalóki Ildikóval és meglepetés férfi vendégünkkel.

Túlmozgás, túlzott figyelem-igény, folytonos beszéd, álmodozás, öntörvényűség, akaratosság. Önállóság, kreativitás, talpraesettség, empátiás készség, kiemelkedő logikai képesség. Ez mind-mind jellemző rájuk, a kétezres évek után született gyermekek egy részére.

Az indigók

A nehezen kezelhető gyerekek egy része rendkívüli spirituális képességekkel megáldott, úgynevezett indigó. Egyes ezoterikus iskolák szerint azért születtek a Földre, hogy a magukkal hozott bölcsesség és jóság birtokában az elkövetkező évtizedekben segítsék az emberiséget visszatalálni a helyes útra. Az indigók sok életet megélt, bölcs és jóságos öreg lelkek, akik kapcsolatban vannak a szellemi világ képviselőivel, például az angyalokkal. Jóval tudatosabbak az átlagnál, ha szemben állunk egy indigógyermekkel, úgy érezhetjük, hogy valósággal belénk lát. A lelkük mélyén tisztában vannak azzal, hogy kik ők, és mi a dolguk, és a legváltozatosabb módokon reagálnak, ha környezetük gátolja őket céljuk megvalósításában.

Miért éppen indigó?

Az elnevezés az emberi test energiaközpontjaira, az úgynevezett csakrákra vezethető vissza, melyek az univerzális energiát átalakítják oly módon, hogy azt a szervezet minél nagyobb mértékben tudja hasznosítani. Az indigó színt a két szemöldök között lévő csakrához rendelik, melyen keresztül a minket körülvevő látható és láthatatlan világot, illetve annak létezőit érzékeljük. Az indigógyerekeknek ez a csakrája harmonikusan működik, azaz nyitott. Az indigógyerekek közös vonása, hogy általában jó kedélyűek, sőt, fejlett humorérzékkel rendelkeznek. Kíváncsiságuk szinte kielégíthetetlen, és korukhoz képest rendkívüli következetességet és kitartást tanúsítanak - persze csak azokban a tevékenységekben, melyek érdeklik őket. Alapvetően jó szándékkal viseltetnek minden élőlény iránt, magától értetődő természetességgel kommunikálnak az állatokkal, és a maguk eszközeivel igyekeznek szebbé és jobbá tenni környezetüket.

A pszichológia másképpen közelít

Gazdag Enikő pszichológusnak anyai megérzései mellett szakmai tapasztalatait is latba kell vetnie otthon, mert a mai gyerekek egészen mások, mint az előző generációk voltak. A mai gyerekek idegrendszere sokkal jobban terhelt, mint korábban. Más lett a szocializáció, a kultúra. Régebben is voltak problémás gyerekek, de a diagnosztikai eszközök fejlődtek óriási ütemben, így sokkal jobban tudják szűrni a viselkedési illetve tanulási nehézségeket. A pszichológia nem igazán tud mit kezdeni az „indigó” jelenséggel. Még ha magánemberként Enikő sok mindennel egyet is ért, a tudomány a saját eszköztárával, a saját megoldásaival közelít a nehézségekkel küzdő gyerekekhez. 

Huszárik Kata színésznő - bár folyton kimerült, mert van egy kilencéves kisfia - nem hiszi azt, hogy a gyermekeket kell megváltoztatni, hiszen ha velünk próbálná ezt tenni valaki, annak mi sem örülnénk. Úgy látja, elsősorban a világ változott meg, amihez a gyermekek alkalmazkodnak. Egész másféle hozzáállás kell a gyermekekhez.

Szalóki Ildikó épületgépész mérnök, Théta healing konzulens gyakorló édesanyaként szembesült a kihívással, amit egy különleges kisgyerek felnevelése jelent. Tapasztalatait és útmutatóit e-bookok formájában adja tovább a hasonló cipőben járó anyukáknak. Gyermeke – amint megtanult beszélni – sokszor elmondta, hogy nem ilyen világot akar. Ildikó az erőszakmentes kommunikációt alkalmazva sikeresen neveli gyermekét.

Pataky Attila rockzenész vallja, hogy a világ jelenlegi problémái megoldhatók, s ebben óriási szerepe volt, van és lesz az új generáció gyermekeinek. Nagyfia, unokája és kisfia is van, így élesen látja a különbséget a generációk között. Kisfia – aki indigó gyermek – nagyon sok mindenre megtanította őt. A legfontosabb tapasztalata, hogy a saját gyermekeink iránt legyünk a legnyitottabbak.

Az érzékeny és természetszerető kristálygyerekek

A kristálygyerekek aurája általában fehér és rendkívül tiszta, csakráik közül pedig a koronacsakra a legaktívabb. Ebből következik, hogy míg az indigógyerekek gyakran hiperaktívak és nehezen kezelhetőek, addig a magas rezgésű kristályporontyok inkább befelé fordulóak és nyugodtak. Kifejezetten érzékenyen szemlélik a világot, hatalmas szemeik pedig elbűvölőek. Kisebb korukban tipikusan ők azok, akik a babakocsiban heverészve is magukra vonják az idegen tekintetet, hiszen hatalmas, mosolygós szemeikkel bárkit megigéznek. Kifinomult lelkivilágukból fakad sebezhetőségük is, ezért nem ritka, hogy idősebb korukban is inkább a háttérben meghúzódva szemlélik a világot, melybe nehezen tudnak beilleszkedni.

Már itt vannak a szivárványok is!

Az elmúlt években megjelentek a kristálygeneráció már felnőtt tagjainak utódai, a szivárványgyerekek. Azért születtek, illetve születnek majd le a jövőben a Földre, hogy adhassanak. Egyfajta tükröt mutatnak, melynek révén mindannyian felfedezhetjük a bennünk lévő jóságot. Megmutatják, hogyan élhetünk félelem, illetve az abból fakadó agresszió nélkül, és megtanítanak bízni önmagunkban, valamint szűkebb és tágabb környezetünkben. Igazi kis harcosok, akik bárkivel és bármivel bátran szembeszállnak, hogy küldetésüket teljesíthessék.

Szivárványgyerekek leginkább a békés, kiegyensúlyozott családokban születnek. Közös vonásuk a feltétel nélküli szeretetre való képesség. Nyitottsággal és elfogadással viszonyulnak minden létezőhöz: az emberekhez és az állatokhoz éppúgy, mint a növényekhez. Gyorsan túllépnek esetleges sérelmeiken, és a megbocsátás sem esik nehezükre. Nagyobb korukra fogékonnyá válnak a művészet valamely - vagy akár több ága - iránt. Bár jóval kevesebb fejfájást okoznak szüleiknek, mint az indigó- vagy kristálygyerekek, az ő nevelésük sem mentes bizonyos buktatóktól…

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!