Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Lélekbonbonok, mert megérdemeljük! Amire nekünk, nőknek szükségünk van Adásba kerül: 2014. április 14.

blog post image

Az életünk folyamatos megfelelés, ott a család, a hivatás, a párkapcsolat és mindenben szeretnénk tökéletesen teljesíteni. Mégis sokszor szalad a lakás, nem érünk időben a szülőire, és már a párunkkal sem vagyunk a legnagyobb harmóniában. Nincs időnk már magunkra sem, pedig nekünk is kell egy kis kényeztetés. Milyen jó lenne egy kávé mellett dumálni a barátnőkkel, egy pihentető masszázs a kozmetikusnál, vagy egy kedélyjavító vásárlás! "Kényeztetem magam, mert megérdemlem!" Valóban így van, vagy jogos a bűntudat ami néha előtör belőlünk? Varga Izabellával, Sebestyén Júliával és Mihályi Rékával beszélgetünk és várjuk meglepetés férfi vendégünket, aki a téma igazi szakavatottja!

Többet stresszelünk a munkahelyünkön, egyre kevésbé vagyunk vallásosak, egyre kevésbé élünk meg harmonikus kötődéseket, és emiatt egyre több rémálmunk van nekünk, magyaroknak - ezek a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete által publikált Magyar Lelkiállapot 2013 című egészségszociológiai tanulmánykötet talán legfontosabb megállapításai.

De legalább egyre szebbek vagyunk

Egy másik kutatási eredmény, hogy szebbek vagyunk, mint négy éve. Egyértelműen ez derül ki a 15-29 éves magyar fiatalok körében végzett Ifjúság 2012 kutatásból.  A négyévente megismételt reprezentatív felmérés szerint 2008-ban még csak a fiatalok 51 százaléka volt elégedett a saját külsejével, 2012-ben viszont már 59 százalékuk. A fiatalok önképe más adatok szerint is javult: 52 százalékuk elég edzettnek tartja magát, és csaknem háromnegyedük az egészségi állapotát és a közérzetét is jónak tartja. 

Hétfőn érezzük magunkat a legcsúnyábbnak

A hétfői napokon, illetve a kora reggeli és a késő éjjeli órákban találják a legkevésbé vonzónak a külsejüket a nők, legalábbis azok, akiket egy amerikai kutatásban kérdeztek meg a témáról. A válaszadók 39 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az ő fizimiskája általában vasárnaponként van a mélyponton. A felmérésből kiderült az is, hogy a legtöbb nő naponta mindössze három órán át, déli 12 és délután 3 között érzi szépnek magát, a szó szoros értelmében véve legszebb nap pedig a csütörtök, annak köszönhetően, hogy a munkahét ekkor már a végéhez közeleg, és lélekben már a hétvégi programokra készülődnek.

Varga Izabella színésznő civilben szakadt farmeres, tornacipős lány, aki nem vágyik sminkre és alkalmi frizurákra. Neki az jelenti a feltöltődést, ha a forgatások után visszaváltozhat az igazi Izává. Fontosnak tartja, hogy kislányainak megmutassa, éppen olyan boldog és magabiztos hétköznapi ruhában smink nélkül, mint gyönyörűen felöltözve és kisminkelve, friss frizurával, ahogy a kamera elé áll. Számára a hétfők a boldogság-napok, ugyanis akkor vannak a szabadnapjai.

Sebestyén Júlia kilencszeres magyar bajnok műkorcsolyázó, Európa-bajnoknak a korcsolyázás az élete, már kislánykorától fogva. Szerinte az élsportban nincs kényeztetés, de szeretettel kell szigorúnak lenni a tanítványokkal. Versenyző korában mindig fáradtnak érezte magát, úgy gondolta, majd ha abbahagyja a versenyzést, lesz ideje feltöltődni. Edzőként viszont elfoglaltabb, mint korábban gondolta volna.

Mihályi Réka jogász, énekesnő a Group’N’Swing zenekarával A Dal óta a Ridikül főcímében is naponta látható, hallható. Kilenc évig versenytáncolt, így gyermekkora nem a lazulásról, a kikapcsolódásról szólt. Már egész fiatalon tudta, mi a munka, a kötelesség. A versenytáncosok mindig tökéletes sminkben és hajjal lépnek fel így hamar megtanulta, hogyan fesse ki magát, milyen egy tökéletes frizura. Szerencsésnek érzi magát, mert – mivel nagyon elfoglalt - mindig a barátai keresik meg őt a következő közös programmal, amikor találkozhatnak, együtt lehetnek.

Hajas László mesterfodrász nem csak a hajakat szépíti, de a lelkeket is ápolja. Szerencsésnek tartja magát, hogy a hölgyek külsejével foglalkozhat. Neki magának a kikapcsolódást a tenisz jelenti, vagy a kertészkedés otthon. Úgy érzi, a föld, a földdel való foglalkozás a kikapcsolódás mellett energiát is ad.

A boldog Y-ok

Az 1951 és 1965 között született „rendszerváltó generáció” a legelégedetlenebb az életével, mivel a rendszerváltás hozadékaival szemben támasztott elvárásaiknak csak egy része teljesült, ugyanakkor az X (1966-1980) és Y (1981-1995) generációkba tartozók jóval elégedettebbek az életükkel. Különösen az Y-okra igaz ez. Kutatók szerint egyenesen olyan, mintha nekik termett volna ez a világ, amiben most élnek…

Egy hozzászólás

Asperatus
2014. április 14. 23:49:14
Érdekes volt a mai alkalom is, kellemes beszélgetést hallgattunk végig a vendégekkel.

Egy gond volt csak - a végén annál a résznél, ahol a bonbonkészítő mester beszélt, az alákevert zene miatt gyakorlatilag nem lehetett a szövegre figyelni. Egyébként is kiderült már, hogy a nézőket zavarja az ilyen megoldás, mert kifejezetten megosztja a figyelmet. Lehet, hogy "trendi", de attól még rossz.

A műsor többi része hozta a szokott megbízható színvonalat. :)

Én is hozzászólok!