Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Amikor Ámor késik Adásba kerül: 2014. május 20.

blog post image

Beszélgetésünk nem titkolt célja, hogy vigaszt és bátorítást nyújtson azoknak, akikre még nem talált rá a szerelem, vagy éppen későn jött el az igazi. Vendégeink példája azt üzeni, hogy soha nem szabad feladni a reményt és lelakatolni a szívhez vezető ajtót, mert amíg élünk, bármikor kopogtathat rajta valaki. A későn jött szerelmek sokban mások, mint a fiatalkoriak, tartalmasabbak, letisztultabbak és őszintébbek. Új értelmet nyer a létezés, az egészségi állapot javul, kitolódik az idősödés. Rost Andreával, Szűcs Judithtal, Dévai Nagy Kamillával és meglepetés férfi vendégünkkel beszélgetünk.

A 21. században az időskori párkapcsolatnak már másfajta jelentése van, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A hatvanas generációra már nem mint nagyszülőkre gondolunk. Az egészségügy fejlődésének köszönhetően ebben az életkorban sincsen akadálya a testi szerelemnek. Kutatások szerint ötven éven túl válik az emberi igazán felszabadulttá. Ekkorra már megszűnnek a kötöttségek (munka, gyerekek), több a szabadidő, nagyobb a lehetősége az öntudatra ébredésnek. A generáció jelmondata: jó egészségben élni és szeretni.

Kezdődik az élet!

Egy Angliában készült felmérésben ezerötszáz, 20 és 65 év közötti nőt kérdeztek az életéről. Kiderült, hogy mind közül az 50 feletti korosztály a legvidámabb és legelégedettebb. E korosztály többsége úgy érzi, hogy az ötödik X után kezdődik az élet. Jobban élvezik a partnerükkel töltött időt, nemi életük gyakorta jobban működik és gyakoribb, mint 20-as éveikben. Hobbi és sporttevékenységek terén aktívabb életet élnek, mint az előző korosztályok. A válaszadók 93 százaléka bevallotta, hogy igazodik a fiatal generációkhoz életmódban és külsőségekben. Ami még jó hír, hogy 64 százalékuk barátként tekint felnőtt gyerekeire. 2009-es statisztikai adatok szerint 96442 sikeres szülésből 3 anya volt 50 éven felüli. 2000 és 2008  között összesen 6 édesanya tartozott ehhez a korosztályhoz.

Rost Andrea operaénekes nagyon romantikus típus, hisz az igaz szerelemben. Úgy érzi, hogy rá is vár még valahol a nagy Ő. Az első házassága tizenkét évig, a második kilenc évig tartott. Sok rossz kapcsolatot látott maga körül. Úgy gondolja, nem szabad minden áron együtt maradni, hiszen így a gyerekek is sérülnek. Andreát zavarja, ha valakire rá van írva, hogy társat akar találni. Hiszen ha valaki jól érzi magát, az fogja odavonzani a másikat.

Szűcs Judith énekesnő válása után 17 évig várt az igazira, aki éppen akkor toppant be az életébe amikor Judith már azt gondolta, hogy magányosan kell leélnie az életét. Negyvenévesen, kilencéves kislányával vált el és kezdett új életet. Sokat várt a szerelemre. Ma már alig várja, hogy újra férjhez menjen. Vallja, hogy először magunkat kell szeretni ahhoz, hogy másoknak adni tudjunk.

Dévai Nagy Kamilla előadóművész azt vallja, hogy amikor szerelmes az ember, nem számít hány éves, ugyanúgy rácsodálkozik az életre, a világra, hallja a madarak dalolását, felfelé néz a napba, és a nappal együtt ragyog. Két házassága volt. Az első házasságának felbomlása szeretetből történt - és szeretettel. Második válásába szinte belepusztult.

Tahi Tóth László színművész második feleségébe, Kárászy Szilvia zongoraművésznőbe első látásra lett szerelmes, és ez az érzés 22 év alatt mit sem változott. Nem szeret szabályokat, korlátokat állítani - a párkapcsolatban sem. Abban hisz, hogy a társaknak csiszolódniuk kell egymáshoz, hogy kialakulhasson a közös életük.

Hogyan őrizzük a szerelmet 50 felett? 

Éreztessük a párunkkal, hogy különleges, lepjük meg őt apró figyelmességekkel. Menjünk el együtt olyan helyre ahova az ismeretségünk kezdetén jártunk. Szervezzünk otthon romantikus estéket. Legyen rendszeres fizikai kontaktus közöttünk: masszázs, simogatás. Ha elválunk, akkor csókoljuk meg egymást, ha találkozunk, üdvözöljük egymást öleléssel. A közös vacsorafőzés remek alkalom a beszélgetésre. Segítsünk partnerünknek valóra váltani álmát. Azt keressük, ami összeköt, ami közös, ne azt, amiben különbözőek vagyunk. Tartsuk meg az ígéreteinket. Ha bánt valami, őszintén mondjuk ki, beszéljük meg. Nevettessük egymást gyakran!

Ezek a tippek persze már harmincon túl is jót tesznek párkapcsolatunknak…

 

Hat hozzászólás

Jobbágy Zsuzsa
2014. május 20. 19:33:35
Üdvőzlöm kedves Gabfiella!
Szeretnék érdeklődni,hogy Szűcs Judith milyen plasztikai beavatkozâsnak köszönheti,hogy ilyen sima az arca,nyaka és melyik sebésznél jãrt.
Üdvözlettel Jobbágy Zsuzsa
Lörinc
2014. május 20. 21:02:46
Nahát, ez meglepő hogy az 50-en túli nők a legvidámabbak és legelégedettebbek...
Erika
2014. május 20. 22:01:00
Fantasztikus a műsor, a téma pedig több mint időszerű. Lebontja végre azt a régi hiedelmet hogy 50 túl már csak az öregség van. Ez nem igaz, és igen ilyenkor már a gyerekek felnőttek, újra lehet kezdeni egy életkört, és ha most éppen társtalan valaki, lehet hogy most toppan be egy csodálatos szerelem. Külföldön egy nő 50 felett ragyog igazán, itthon is el kéne ezt végre hinni.
Asperatus
2014. május 21. 17:13:54
Sajnos teljesen lemaradtam erről az adásról, és az esti ismétlését sem értem már el. Pedig nagyon is érdekelt volna!! :) Bármikor ismétlik, bárhol? Köszönöm, ha válaszolnak. :)
Isabel
2014. május 22. 10:36:38
Talán létezik késői szerelem, talán csak egy kikapaszkodás, ami azonban egyik felet sem érdekli, ha nem akar egyedül maradni. Az biztos, hogy nem mindegy, valaki milyen miliőből és milyen ápoltsággal várja hatvanon túl is a "fehér herceget".
Jobbágy Zsuzsának is üzenem fentieket. Meg azt, hogy semmilyen plasztikai beavatkozás nem tünteti el a megélt kort, és még ronthat is az összhatáson. Szerintem Szűcs Juditot közelebbről megnézve, nem biztos, hogy a sminken kívül plasztikai beavatkozása is volt. Sok hatvanéves nő igenis nagyon szép tud lenni, ha megfelelően karban tartja magát, főleg a lelkét. És ha eljutottunk hatvan fölött a testi-lelki harmóniáig is, mellékes lesz a fizikai kinézet.
Isabel
2014. május 22. 10:39:01
Lőrincnek: ötven-hatvan éven felül, főleg ha egy dolgos élet áll mögöttünk, bizony lehetünk már igen vidámak, tevékenyek, többet érhetünk annál a fiatalnál, akit még a munkahely, házasság, gyerekek nevelése gondjai tesznek fáradttá, nyűtté.

Én is hozzászólok!