Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Nők a pult mögött - Az üvegplafonon túl Adásba kerül: 2014. szeptember 25.

Az elmúlt 100 évben jutottak be a nők a munka világába. Sokan emlegetik az üvegplafon fogalmát. Valóban létezik? Mai vendégeink példája a bizonyíték, hogy a nők életében a karrier nem egyenlő a társtalansággal és a családnélküliséggel. Egyszerre lehet egy nő jó vezető és egyben fantasztikus családanya. A legnagyobb kihívás vezetőként is nőnek maradni, és megtalálni az arányokat a család és a munka között. Horgas Eszter, Yalcinkaya Veronika és Pataki Ági mesélnek tapasztalataikról. Meglepetés férfi vendégünk támogatná azt, hogy egyre több nő válhasson vezetővé.


Nem vagyunk egyszerű helyzetben. Több fronton egyszerre megfelelni nem könnyű kihívás. Legfontosabb talán az, hogy állítsunk fel egy fontossági sorrendet, s ennek mentén próbáljunk kiteljesedni abban, ami a legnagyobb örömöt okozza. Ki a karrierben, ki családanyaként érzi életét kerek egésznek. S vannak olyanok, akik mindkét platformon remekelnek. Rengeteg a felénk támasztott elvárás. Vagy magunkkal szemben támasztunk túl nagy elvárásokat? Furcsa tapasztalni, de megváltozott a világ. A mai fiatalok 24-25 éves korukig tanulnak. A diploma után karrierépítésbe kezdenek. A lányok nem lehetnek egyből anyák, mert akkor tapasztalat nélkül, közel a harminchoz, hogyan térjenek vissza dolgozni? Ha karriert építenek először, akkor úgy érzik, hogy idősen válnak szülőkké. A legjobb megoldás, ha a kettőt egyszerre csinálja az ember? Nem lehet tudni, kinek mi a jó megoldás. Ezt minden nő maga dönti el. Ezért nagyon fontos, hogy tudjunk előre tervezni, és őszintén bevallani magunknak, hogy az élet bizonyos szakaszában mi élvez prioritást.

El kell szomorítanom magunkat: készült olyan kutatás, ami azt igazolja, hogy európai viszonylatban a magyar nők végzik a legtöbb házimunkát. Munkahelyen pedig a legnagyobb kihívás az, hogy megtanuljuk a stresszt kezelni. Mi nők az ilyen folyamatokba érzelmileg sokkal jobban bevonódunk, mint a férfiak. Az otthoni légkörben általában a legnagyobb feszültséget a házimunka megosztása okozza. A legfontosabb talán az, hogy kommunikáljunk egymással. Úgy, ahogy meg tudjuk osztani egymással örömünket-bánatunkat, úgy meg kell tanulnunk beszélni a nehézségekről és a problémákról is.

Horgas Eszter fuvolaművész, családi mintájában a nők szerelemből dolgoztak. Az ő értelmezésében a karrier kifejezés a magunkra való rátalálást jelenti. A családban és a munkában az arányokat kell megkeresni. Vezetőként a döntések felvállalása volt nehéz. Az emberek sikerének kulcsa abban rejlik, hogy mindenki azt csinálja, amit szeret. Kihívás úgy vezető személyiségnek lenni, hogy közben a nő - nő tudjon maradni.

Pataki Ági producer, az első magyar szupermodell. Szülei dolgoztak, de abban az időben még nem beszéltek karrierépítésről. Az ő elmondása szerint, a nő esetében a karrierépítés nem jelent mást, mint azt, hogy önerőből, sajátlábon elkezdi megvalósítani terveit. Véleménye szerint a családi életet és a karriert lehet párhuzamosan építeni. Vezetőként a nők konfliktuskerülők és finomabban tudják megoldani a problémákat.

Yalcinkaya Veronika marketing igazgató sokszor kapott vezetői szerepeket a karrierje során. A karrier mint kifejezés negatív, pedig szerinte alapvetően ez egy pozitív dolog. Önmegvalósítás mindenki számára. A nőknek el kell hinniük, hogy nem létezik üvegplafon. A függetlenség nem egyenlő a társtalansággal. Úgy gondolja a vezetői erősség a befolyásolási képességben rejlik. Életünk során döntéseink fontossága határozza meg azt, hogy melyikre koncentrálunk jobban.

Puskás Tamás színművész, rendező, a Centrál Színház igazgatója a történelemre és az evolúcióra vezeti vissza annak magyarázatát, miért a férfiak vannak nagyobb százalékban vezetői szerepben. A régi közösségekben a férfiak feladata volt a területvédelem, és a nők megszerzése. A nőmozgalmak csak 100 évvel ezelőtt kezdődtek. Semmi sem változik meg egyik pillanatról a másikra. Munkájában sok hölggyel dolgozik együtt.

A nemi különbségek megmutatkoznak a munkahelyen is

A nemi különbségeknek három nagyobb oka van: agyi és hormonális különbségek, valamint az evolúció nyomai is ráerősítettek erre. Érdekes tudományos tény, hogy a férfiak és a nők agya 99%-ban egyforma. Eltérések jóformán csak a méretből adódnak. A férfiak agya nagyobb, a nőké tömörebb. A nők verbalitásban jeleskednek, a férfiak téri tájékozódásban valamint matematikai következtetésekben.  A férfiak célratörően kommunikálnak, a nők érzelemtelibb módon. Problémamegoldás területén a férfiak egyből a megoldást keresik, míg a nők érzelemfókuszú megközelítési módot választanak.

Nőként érvényesülni nehezebb, mégis növekvő tendenciát mutat az egyetemre felvett női hallgatók száma. Ma már több nő tanul az egyetemeken, mint férfi. A munkaerőpiacon az oktatásban, az egészségügyben, a vendéglátásban és a kereskedelemben a legnagyobb a nők aránya.

A társadalom elvárása velünk szemben nem kicsi, és úgy gondolom, a mi saját elvárásaink sem alacsonyak.  Az arányokat a „munkakörök” között mi magunk teremtjük meg. Az életünk egy kihívás. De mit érne az élet megmérettetések nélkül?!

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!