Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Fekete doboz Adásba kerül: 2014. szeptember 22.

Többen félünk a repüléstől. Úgy gondoljuk, sokkal biztonságosabb két lábon járni a Földön. Pedig ez nem igaz! 10 millió utasra kevesebb, mint három légi katasztrófa jut. A fejlesztések állandóak, napról napra tökéletesítik a felhők felett való közlekedést. Légi élményeikről mesélnek mai vendégeink, Leposa Edina, Oroszlán Szonja, Rost Andrea - és a repülésben szintén jártas férfi vendégünk.

A légi balesetek mindig hatalmas pánikot és félelmet keltenek. Pedig, ha a valószínűségi számítások adatait vesszük figyelembe, meg kell nyugtatnom a kedves Olvasót, hogy még mindig a legbiztonságosabb közlekedési mód. A félreértések mindig abból adódnak, hogy a média éppen mit emel ki a napi hírekben. Azt gondoljuk, az erről szóló hírek mennyisége egyenesen arányos a balesetek valószínűségével is.

A világ legnagyobb gépe

Az óriás neve: A380. Ma erről úgy beszélünk, mint anno az 1912-ben emberi kéz által épített legnagyobbnak számító hajóról, a Titanicról. Az A380-as repülő mérete több mint 70 méter hosszú, beceneve: Super Jumbo. Magyarországon 2011-ben mutatta meg magát először. A statisztikai adatok azt mutatják, – a számok pedig nem hazudnak – hogy eddig, ennél a típusnál egy baleset történt és az sem volt halálos kimenetelű.

Oroszlán Szonja színésznő nagyon szereti a repülést. Ha megzavarják a nyugalmát azzal, hogy idegenek beszédbe elegyednek vele, akkor képes 9 órán keresztül olvasni. Ez körülbelül 600 oldalt jelent nála. Első útja még a rendszerváltás előtt volt. Az osztálytársaknak sem merte elmondani, olyan kuriózumnak számított akkoriban a repülés. Diszkriminációnak érzi, hogy a csomagok méretének kritériumait ugyanakkorára szabták a nőknél, mint a férfiaknál. Pakolási módszere a „hurkázás”. A ruhák feltekerése egy helytakarékos módszer, ha már rá van kényszerítve, hogy olyan méretű bőröndbe pakoljon, mint a másik nem.

Leposa Edina hivatásos pilóta, aki először Mikulás akart lenni, de szomorúan tapasztalta, hogy ő csak decemberben dolgozik. Így maradt a "b" verzió, pilóta lett. Akkoriban még nem engedélyezték, hogy a nők repülőgépet vezessenek. A szülein kívül senki sem hitt gyermeki álmában. De a vágya megvalósult, ma már utasszállító gépet vezet. Hihetetlen, hogy az ember vagy az idő előtt, vagy az idő után rohan. A szervezetnek nehéz ehhez alkalmazkodnia, ezért a stewardessek feladata az, hogy szemmel tartsák az utasok minden igényét és figyeljék pszichikai állapotukat.

Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a repüléstől nagyon félt. Egy rossz élménye pedig erre a félelmére még jobban ráerősített. Ma már gyakorlott utazó olyannyira, hogy még pilótaleckéket is vett tériszonya és a félelme leküzdésére.  Az éppen aktuális úti cél napszakához viszonyítva kezd el étkezni, hogy szervezetét előre felkészítse az átállásra. A kompressziós harisnyát és a füldugót soha nem hagyja otthon. Kedvenc elfoglaltsága a sudoku.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai és rendőrségi szakértő szerint, aki a repüléstől fél, az az ismeretlentől tart. Hihetetlen élményekről számol be. Például, volt hogy fegyenceket szállítottak a gépen, amikor a fedélzeten kitört egy lázadás. Meg kellett akadályozniuk, hogy elszabaduljon a pokol. Elmondása szerint egy repülőgép balesetnél a mérnökök, a pilóták és minden érintett tanul a hibából. Próbálják orvosolni a helyzetet, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő. Ezen a területen nem marad megválaszolatlan kérdés.

Kényelem és pihenőhely nemcsak az utasoknak jár

Gondolkodtak már azon rutinos utazóink, hogy a kiszolgáló személyzet hol is pihen meg az út során? Hihetetlen, de nekik is van egy kis kuckójuk, ami a repülőgép tetőtere közelében lett kialakítva, ahova a stewardessek elvonulhatnak egy kis regenerálódásra. Vannak olyan gépek, ahol szórakoztatórendszer és pizsama is várja őket. Ezt természetesen fel- és leszállás alatt nem lehet használni. Ezen kívül a pilóták részére is ki van alakítva egy külön fekvőhely.

Egy repülőút során előírás van arra mit, miből, milyen súllyal hova lehet pakolni: kézipoggyász, kisbőrönd, nagybőrönd. Repülés előtti este elő a személymérleggel! Dekára pontosan ki kell centizni, mennyi ruhát, piperecuccot és egyéb dolgot pakolhatunk be egy nyaralásra. Ezek után, ha már sikeresen becsekkoltunk, szeretnénk kényelmesen tölteni a rövidebb vagy hosszabb utunkat. A kényelmünk megteremtéséhez mindenképpen szükséges egy kispárna. A legjobb hely vagy az ablak melletti – a látvány miatt, vagy a szélső sorok külső része, ahonnan könnyen ki tudunk menni a mosdóba, vagy meg tudjuk mozgatni a tagjainkat. Fontos, hogy vigyünk kézkrémet, mert a bőrünk nagyon ki tud száradni és ne féljünk vizet kérni a kiszolgáló személyzettől. Ha tudunk, aludjunk, így korábban leszünk képesek alkalmazkodni az időzónaváltozáshoz.  

Repülni csodálatos és a valószínűségszámítás adataira hagyatkozva biztonságos érzés is. De ne feledjünk azért a kézipoggyászba túlélőcsomagot pakolni, ha a bőröndünk logisztikai okokból mégsem érkezne meg velünk együtt az úti célba!

Két hozzászólás

Nagyné Ica
2014. szeptember 23. 00:58:19
Kedves Szerkesztők !

Nagyszerű a műsor, de kérésem volna,.
Más csatornán ha sorozatról van szó, kiírják az esetleges ismétlés időpontját, és az ember ha
lemaradt valamiről pótolni tudja..
Tekintettel arra, hogy több csatornán adják ezt a a műsort, illetve ismételik meg,
az összes epizód címhez beírnák, mikor kerül ismétlésre és melyik csatornán ? Azt már nem is merem remélni, ha műsor után volna megjegyzés, mikor kerül ismétlésre.

Nagyszerű lenne, mert az ember szívesen megnézné az ismétlést, de nem tudja mikor , melyik
műsor kerül adásba és melyik adón kerül rá sor ?
Higgyék el , sok embernek okozna örömet, időbeosztás vagy egyéb elfoglaltság miatt..ha elmulaszt egyet. Részemről nagy élmény nyújtott a reggeli " Kinél van a távkapcsoló "
műsor, de az estit nem találtam.....
Arra gondoltam, bocsánatos bűn, 80 éves vagyok, és gyakorlatilag csak 4 éve ismerkedem
az internet rejtelmeivel és csodálatos világával...
Jól mondta az egyik résztvevő: sok magányos embernek egyedüli öröme és tudástára a TV és az internet... Hiába él az ember családban , azért magányos tud lenni....de itt sok tudást pótolhatok...

Véletlenül találtam rá a fenti internet címre, és kicsit bosszús voltam, mert érdekelt volna a ma esti adás az M II.-n, én meg reggel a Duna W.-láttam egy másikat.arra gondoltam : elnéztem
valamit, mert a műsorban nem volt kiírva, mi lesz a tárgya az adásnak

Jó egészséget kívánok Önöknek készítsenek még sok ilyen érdekes látni-tanulni valót

Nagyné Ica
Isabel
2014. szeptember 24. 20:41:03
Kedves Nagyné,
egyedülállóknak, főleg ha már nehezen mozdulnak el otthonról, valóban a tévé és az internet az egyetlen hírforrás és kapcsolat.
Legyen büszke arra, hogy 80 évesen még tud az internettel bánni, sok olyan, 60 körüli embert ismerek, akik meg arra büszkék, hogy nem értenek ilyesmihez, még a mobilt is csak húzódozva használják.
Sajnos, a tévéműsor-újságok sem írják ki, mikor van ismétlés, persze én az olcsót veszem, lehet, hogy a drágábbakban benne van.
Most a témáról pár szót: én épp mostanában gondolkozom rajta, hogy életem hat évtizedét leéltem repülés nélkül, most pedig várom a pillanatot, amikor végre megteszem az első lépést, Barcelonába szeretnék menni. De ha ilyen sok mindent figyelembe kell venni a repülésnél, nem valószínű, hogy megkockáztatom, mert szeretném egyszer megélni pl. a naplementét Barcelona előtt. Erről videót készített lányom, mikor ők mentek oda.
Majd megkérdem a kardiológusomat, mit szól, jó szívvel javasolja-e az én problémáimmal, hogy repüljek. Főleg kíséret nélkül.

Én is hozzászólok!