Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Vannak-e még királylányok? Adásba kerül: 2014. október 27.

A királylányság a nők gyermekkori vágya. A kislányok mindent felpróbálnak édesanyjuk ruhatárából. De hogyan tud ez a nőiesség végigkísérni egész életünkben? Hogyan kezdünk a külsőnk után a belső tulajdonságainkra is figyelni? Hogyan tudunk ízig-vérig nők lenni? Zsédenyi Adrienn, Fejős Éva és Hevesi Krisztina meséli el gyermekkori királylányságát és azt, hogy hogyan cseperedtek nőkké. Meglepetés férfi vendégünk szülei 70 éve házasok, egy igazi királyi házaspárnak tartja őket. Példaértékű kapcsolatban élnek.

A nőiesség a legtöbb kislányban már pici korában jelentkezik. Mindig az édesanyjához akar hasonlítani a kislány. Mindent kipróbál, a rúzst, a magas sarkú cipőt, a nagy ruhákat. Közben arról álmodozik, hogy ott áll a színpad közepén, mindenki ráfigyel, nagy szeretet és rajongás veszi őt körbe. Aztán egyszer csak ebből a kislányból igazi nő cseperedik. Olyan kisugárzással, melyet mindenki megérez, ha a közelébe kerül. De milyenek is ezek a nők? Hogy van az, hogy a legtöbb kislány hercegnő akar lenni? Felnőttkorban a nőiesség jeleit hogyan hangsúlyozzuk ki? Mi kell ahhoz, hogy igazi nőkké válhassunk?

Hevesi Krisztina egészségfejlesztő szakpszichológust fiúnak várták, így amikor kicsi volt annál inkább nőies akart lenni. Imádta édesanyja ruháit, cipőit hordani. A legfontosabb dolog egy nő életében, hogy feltétel nélkül, önmagában is értékes tudjon lenni. Nemcsak feltételekhez kötve szerethetnek minket, hanem szerethetnek önmagunkért is. Mottója: a mérték az érték. A gyermekeknél nagyon fontos, hogy a nevelésben tudatosak legyünk. A külsőről át kell térni a belső értékekre.

Zsédenyi Adrienn eMeRTon és Fonogram-díjas énekesnőnek pici korában ún. haj-órarendje volt. Mindennap megmondta édesanyjának éppen milyen hajviselettel akar megjelenni az oviban. Nagyon sok korszakon ment át, amíg újra a nőiességére rátalált. Kicsi korában királylánynak képzelte magát, a kikapcsolt tv képernyőjébe énekelt. Volt dirty-dancinges, pörgős szoknyás-tornacipős korszaka, az egyetemi évek alatt pedig az alternatív stílust képviselte. Anyukájára felnéz, és igazi „királylánynak” tartja. Szülei sosem dicsérték túl.

Fejős Éva író, újságírónak nem volt királylányos álma, kiskorában a sportos stílust részesítette előnyben. Nála csak később érett be a nőies vonal. A szülei sosem mondták neki, hogy milyen szép. Azt szerették volna, hogy a környezetétől kapja meg ezeket a visszajelzéseket. Mindezek mellett felkészítették őt arra, hogy a negatív kritikát is el tudja fogadni. Amikor a környezet nem hisz benned, akkor is tudnod kell, hogy mit akarsz. Meg kell tudnod valósítani az álmaidat.

Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész visszaemlékezik a régi időkre, amikor a színházzal kapcsolatosan nagyobb elvárások voltak. Egy színész a civil életében is szerepet játszott, igazi úriembert és igazi nőt.  A nőknek tartása volt, látszólag megközelíthetetlenek voltak. Szüleire azt mondja, hogy ők az igazi király - királynő páros. Hetven éve házasok, mindketten meghaladták a 90 évet. Tamás ezt az évfordulót egy csodaszép üzenettel köszöntötte.

A nő a férfitől válik ízig-vérig nővé

Egy nő a szerelembe esés során egy igazi erődre, gondoskodásra, támogatásra vágyik. Miközben az is fontos számára, hogy a biztonságot jelentő társsal megoszthassa lelki világát, gondját, tanácsot kérhessen. A férfiak a gondjaikat önmaguk szeretik megoldani, mindenféle kérdezgetés és tanácskérés nélkül. Ezért magukból indulnak ki, amikor a társuk gondokkal küzd. Pedig a nő ilyenkor mélyen arra vágyik, hogy egy bögre tea mellett, megoszthassa háborgó lelkének gondjait, törődjön vele a férfi. Egy nőnek szüksége van arra, hogy ne csak a barátnőivel, hanem a párjával is megoszthassa gondolatait. A férfiak életében nagyon fontos, hogy azt érezzék, hasznosak, hogy szükség van rájuk. Ha a nők mindent megoldanak, akkor haszontalannak kezdik érezni magukat. A férfi akkor tud igazi férfi lenni, ha a nő megmarad a saját „hatáskörében”. Persze nem gond az, ha sok mindenhez értünk, de ne érezzünk lelkiismeret-furdalást, ha megkérjük a párunkat, hogy segítsen.

A nőiességet a szocializáció során szívjuk magunkba, tanulunk meg nőhöz méltóan viselkedni, öltözködni, beszélgetni. A nőiesség mind a külsőben, mind a belsőben egyszerre nyilvánul meg. Azt ne feledjük, hogy az igazi nő mindenki számára szubjektív megítélés. Nincs egy univerzálisan elfogadott tökéletesség, hanem valaki számára lehetek tökéletes. A magam szemében pedig elfogadott és önmagam által szeretett. Viszont ahhoz, hogy valaki igazi nőnek érezhesse magát, szükség van egy férfira, aki ezt éreztetni is tudja vele.

Négy hozzászólás

jelentkezés nézőnek
2014. október 27. 15:32:25
Tisztelt Ridikül szerkesztőség!

Feleségem nagyon szereti a műsort, kérdésem, hogy hogyan lehet nézőnek jelentkezni?

Kérem, email-ben
jelentkezés nézőnek
2014. október 27. 15:34:05
Tisztelt Ridikül szerkesztőség!

Feleségem nagyon szereti a műsort, kérdésem, hogy hogyan lehet a forgatásra bejutni nézőként?

Kérem email-ben legyenek szívesek válaszolni.

köszönöm, üdvözlettel
Bakos Gábor
Isabel
2014. október 27. 15:54:40
Csudatéma! balga semmitmondásnak látszik, de hogy mögötte mi van, az már komoly, és nem is kevéssé!
Majd nézem a műsort is, de nekem az jutott eszembe, hogy szinte minden kislány szeretne királylány lenni, néha eltitkolja (én kicsi koromban), néha egyenesen megmondja. Feltehetően az eltitkolt vágyakozás a legveszélyesebb.
Cserenyecz Katalin
2015. október 21. 09:46:08
Tisztelt Ridikül Szerkesztőség!
Állandó nézője vagyok a Műsornak, nagyon szeretem, mert érdekes, tanulságos, szórakoztató. Szeretnék statisztának jelentkezni. Várom válaszukat!
Tisztelettel Cserenyecz Katalin

Én is hozzászólok!